Obscura - A Sonication (2025)

Duitsland
Label: Nuclear Blast

1. Silver Linings (4:39)
  2. Evenfall (5:33)
  3. In Solitude (3:46)
  4. The Prolonging (2:08)
  5. Beyond the Seventh Sun (4:49)
  6. Stardust (6:32)
  7. The Sun Eater (4:08)
  8. A Sonication (7:32)
avatar van gigage
De twee uitgebrachte singles zijn prima maar ik weet nu even niet in welke richting ze nou op willen gaan. De tech death doet toch een stapje terug ten faveure van een meer straightforward aanpak. Maar 't is early days.

avatar van ABDrums

Dat zijn wel heftige berichten om te lezen. Dit zal zeker nog wel een staartje krijgen, niet in de laatste plaats omdat plagiaat natuurlijk de grootste doodszonde is die je je kunt bedenken als het gaat om creatieve kunstuitingen.

avatar van Eddie

Dit is een tijdje rond gegaan op verschillende websites, ik lees er nog maar weinig over de laatste weken. Of het waar is of niet is moeilijk te zeggen. De claim werd gedaan door Max Phelps (zanger/gitaarist van Exist) en ging over stukken die zijn bassist (Alex Weber) geschreven zou hebben. Op het moment dat de nummers geschreven werden was hij lid van Obscura, en werden de nummers ook voor Obscura geschreven. Ik krijg er een beetje een plaatsvervangend Dave Mustain gevoel bij. Ik kan me niet herinneren dat ik er een bericht van Obscura zelf over heb gelezen of van Alex Weber zelf.

Deze plaat gaat eigenlijk verder waar 'A Valediction' ophield. Niks mis mee dus, ik had alleen gehoopt dat het weer wat meer richting het oudere werk zou gaan. Wel knap dat je met een compleet nieuwe line-up toch weer een puik werkje af kan leveren.

avatar van james_cameron
Zo obscuur is dit gelukkig niet. Deze technische death metal uit Duitsland ligt aangenaam in het gehoor, mede door het eersteklas gitaarwerk en het lekker hoge tempo. De band verliest zich gelukkig ook niet in oeverloos technisch gefrö­bel. Minpuntjes zijn er helaas ook; zo is de zang/ grunt benedenmaats en staat deze te ver naar achteren in de mix. Tevens laat de productie te wensen over. Het had allemaal wel wat warmer mogen klinken en meer mogen knallen.

avatar van Eddie
james_cameron schreef:
De band verliest zich gelukkig ook niet in oeverloos technisch gefrö­bel.

Correctie, verliest zich helaas niet in….

Verder wel mee eens hoor. Ik vond hem aanvankelijk wel lekker maar na amper een week is hij alweer redelijk naar de achtergrond verdwenen. Ik vind het vooral vocaal matig.

vind et met de zang wel mee vallen, te veel in de mix is ook niet mooi, maar dat is mijn mening, de plaat is super!