Dua Lipa - Live from the Royal Albert Hall (2024)

Alternatieve titel: An Evening with Dua Lipa

Verenigd Koninkrijk / Albaniƫ
Pop / Dance
Label: Warner

1. Overture (1:46)
  2. End of an Era (3:59)
  3. Houdini (3:36)
  4. Training Season (3:40)
  5. These Walls (3:50)
  6. Whatcha Doing (3:58)
  7. French Exit (3:45)
  8. Illusion (3:57)
  9. Falling Forever (4:00)
  10. Anything for Love (3:09)
  11. Maria (3:45)
  16. Sunshine (4:42)
  17. Cold Heart (5:28)

met Elton John

18. Be the One (4:49)
  19. Dance the Night (4:07)
  20. Don't Start Now (4:25)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Dua Lipa goes Symphonica in Rosso was wat ik dacht toen ik de hoes zag; ik bleek er niet ver vanaf te zitten. Wat we hier namelijk hebben is een registratie van een concert van Dua Lipa samen met The Heritage Orchestra in The Royal Albert Hall. Het bestaat voornamelijk uit nummers van haar laatste plaat Radical Optimism die met een stuk minder enthousiasme werd ontvangen haar vorige twee platen. En deze concertregistratie maakt duidelijk waarom dat zo is.

De opzet van de avond is helder: eerst integraal Radical Optimism spelen en daarna de setlist aanvullen met greatest hits. Dat blijkt een vermoeiende opzet, juist omdat het songmateriaal van de laatste plaat niet zo sterk is. Dit maakt het eerste stuk lastig door te komen. De nummers die op de plaat nog shinen, zoals Houdini en Illusion, missen door de wat flegmatieke begeleiding van het orkest hun pit waardoor het allemaal wat braafjes wordt. Het randje wat Dua Lipa zo interessant maakt, ontbreekt daardoor volledig.

Maar ook het oude werk komt niet goed uit de verf. Ja, haar eigen band staat ook op het podium, maar Dua lijkt eerder last te hebben van het orkest, dan dat de arrangementen haar nummers ten goede komen. Squaring a circle zouden de Engelse in de Hall zeggen, maar dat hoeft niet omdat haar muziek juist gebaat is bij enige hoekigheid. Dit komt pas goed vanaf Be the One, nadat Cold Heart met een wat kolderieke bijdrage van Elton John voorbij is, wat overgaat in het hoogtepunt van de avond: Dance the Night. Eindelijk versterken orkest en band mekaar wel. Dit eenzame hoogtepunt redt het matige uur daarvoor waardoor het hele concert nog net een krappe voldoende wordt.

Voor de geinteresseerde is het concert ook te beleven met beeldmateriaal. Vanaf gister is het concert ook op de streaming verschenen: An Evening with Dua Lipa (TV Special 2024) - IMDb.