Blue Slate - This Is How I Sleep at Night (2025)

Ierland
Label: Blowtorch

1. This Is How I Sleep at Night (4:55)
  2. Beaker (3:36)
  3. Marina del Rey (4:09)
  4. Lead Us Into Temptation (3:27)
  5. Charlotte's Song (3:20)
avatar van DayDreamer23
Wat een visitekaartje geeft de band Blue Slate hier af met de fantastische single This Is How I Sleep At Night!
En de 2 andere vrijgegeven tracks van de binnenkort te verschijnen EP klinken ook overtuigend.

avatar van blur8
Kwam Blue Slate tegen op Left ofthe Dial Festival in Rotterdam, daar opende ze de set van 40 minuten met ‘This’ ook de eerste track op hun 1ste EP. En was binnen enkele minuten volledig overtuigd. De ongeveer Vuurspuwende gitaren, gebracht met de jeugdige gretigheid van begin twintigers was overduidelijk. De mix van Grunge met melodische Shoegaze moest uit de boxen knallen. En dan is nauwkeurig spelen ook volledig ondergeschikt aan speelplezier, heerlijk eerlijk dus. Dat wat andere bands alleen in hun finale nummer doen, perst Blue Slate er al uit in het begin van de set en die houding bleef tot het eind toe zichtbaar en hoorbaar.
De songs waren toen volledig nieuw, maar tegelijk intens invoelbaar en zo zijn ze ook te beleven op deze debuut-EP. Knappe prestatie om de gig-power overtuigend te vertalen naar de studio en de songs ook nog te laten ademen door er tijdig rust en ruimte in toe te laten. Bijvoorbeeld in de fijne overgang van track 3 naar 4. De EP is een aanvulling op hun podiumprestatie terwijl vergelijkbare nieuwe bands vaak niet zo ver komen.
Heb zo maar het idee dat Blue Slate de meeste indruk als debuut band dit jaar gaat maken, maar uit dit stukkie blijkt al dit ik niet meer heel objectief ben.