Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold (2007)

Label: Warner Bros.

1. Critical Acclaim (4:13)
  2. Almost Easy (5:11)
  3. Scream (4:11)
  4. Afterlife (5:53)
  5. Gunslinger (4:48)
  6. Unbound (The Wild Ride) (3:54)
  7. Brompton Cocktail (5:02)
  8. Lost (5:14)
  9. A Little Piece of Heaven (8:00)
  10. Dear God (6:33)
  11. Almost Easy [Jam-Along Version] * (3:55)
  12. Bat Country [Live at Hammerstein Ballroom] * (6:04)
  13. Crossroads * (4:39)
  14. Almost Easy [Live] * (3:52)
avatar van andnino
Terwijl ik in eerste instantie zei positief te zijn over dit album

ElsenaarMetal
Ik denk dat ik dit album ook maar eens ga aanschaffen, meeste nummers klinken erg lekker, ik noem Critical acclaim, Afterlife, Almost East en A Little Peace of heaven.
Eerste album dak gedownload heb, ga hem maar eens kopen.

voor nu een nette 4

ElsenaarMetal
Heb het album nu gekregen voor mijn verjaardag, (happy day) en moet zeggen lekkere plaat, Critical Acclaim, Afterlife, Almost Easy, A Little Piece of Heaven, en Scream ken ik het best, kan ik ook het best aahoren.
tot nu een 3.5* maar een stijging zit er wel in.

avatar van Ludakris
Nooit gedacht, maar ik begin A Little Piece of Heaven ook cool te vinden. Laat me er maar een halfje bij gooien, 3 is echt te weinig.

Berichten verplaatst naar Muziek > Nieuws > R.I.P.

avatar van Ducoz
Dear God doet mij in sommige stukjes ene beetje denken aan de lion king..

PriestMaiden
Gunslinger vind ik de topper van het album.

Rizz
Steengoed album, moet hem echt eens gaan aanschaffen
Ben benieuwd of het nieuwe album deze gaat overtreffen.

avatar van Tyraelxy
Toch vreemd dat het album dat door de meeste fans en critici de grond werd ingeboord hier de hoogste score van alle a7x albums haalt

avatar van Elliot
Ik vind het triest dat al die metalcore en hardcore fans Avenged Sevenfold sinds dit album de grond intrappen, ik vind juist dat ze met sprongen vooruit zijn gegaan sinds City of Evil, en ik vind het ook interessant dat ze elke keer wat nieuws proberen. Anders krijg je zo'n Disturbed/Iron Maiden effect, dat je na 3 nummers eigenlijk hun hele discografie al kent bij wijze van.

Ik vind dit een heel goed album, ik vind alleen wel Nightmare heel ietsjes beter. Mijn favo's van dit album zijn zeker Critical Acclaim, Afterlife, Almost Easy en het na vaak te luisteren kan ik ook Brompton Cocktail en Lost erg waarderen. A Little Piece of Heaven ben ik zelf niet zo'n fan van, maar live is hij echt supergoed! (live in the LBC dvd)

Ik heb dit album al een tijdje in bezit, inclusief de MVI dvd (the making of), die ook zeker het kijken waard is :] Een ruime 4.

avatar van SebastiaanQuekel
Anno 2011 is Avenged Sevenfold het beste album van deze getalenteerde metalband. Zelden heb ik een openingstrack met zoveel energie en kracht gehoord. Ook het hieropvolgende nummer, Almost Easy, staat garant voor een aantal fikse headbang-momenten. Er is voor de variatie gelukkig ook nog ruimte voor de wat rustige nummers, zoals Gunslinger en Dear God. Vooral de laatstgenoemde is een zeer mooie ballad.

Ik zat te twijfelen tussen een 3,5 en een 4, maar door het gebrek aan een échte knaller toch maar gekozen voor 3,5 sterren.

avatar van Eric de peric
De reden waarom dit album zo de grond word ingestampt is omdat dit album zo mainstream is.
Maar iedereen weet hoe hoog mainstream gerate wordt.

Heel typisch: een meid in mijn klas, eerste metal band, luistert alleen maar naar de laatste 3 albums.

Rizz
Wat maakt het nou uit of het mainstream is ja of nee?
Ik bepaal mijn cijfer aan de hand van of iets lekker klinkt en niet of iets populair is.

Avenged Sevenfold is erg goed in het schrijven van pakkende nummers, en of dat nou toevallig aanslaat bij een groot publiek?? Who cares.

Hier staan een aantal erg goede nummers op die lekker beuken, geweldige melodietjes hebben en een aantal goede teksten bevatten.

Vier pingels, om maar in de termen van Iggy te spreken.

Rijnes
Eén van mijn meest favoriete albums ooit! Energiek, creatief, afwisselend, lekker gitaarspel, TOP! Favorieten zijn Gunslinger, Dear God en Lost (op die irritante autotune in het refrein na, ergerlijk).

na vele luisterbeurten, worden de nummers steeds mooier vind ik, vooral a little piece of heaven heeft bij mij de doorslag gegeven om dit album 4 sterrren te geven

A Little Piece of Heaven is inderdaad schitterend

avatar van Ludakris
Heel cool nummer, maar dan vooral op plaat. Komt voor mij live niet echt uit de verf.

avatar van The_CrY
Vind dit denk ik de beste plaat van Avenged Sevenfold. Hoewel ze zelf erg ruig ogen en er af en toe ook flink hard tegenaan gaan, blijven ze altijd met enorm pakkende melodieën de zoetste nummers maken. Metal met een suikerlaagje, en dit is best een uniek uitgevoerde versie van de algemeen niet-gewaardeerde pop-metal. Nogmaals, ze combineren sterke, pakkende melodieën met harde riffs en neoklassieke gitaarthema's. Ook de vele stemmen van de verschillende bandleden zijn goed te horen zowel backing als lead, en dat maakt veel nummers ook compleet.

Het album vind ik wat aarzelend beginnen met Critical Acclaim en Almost Easy, hoewel het toch geen echte zwakke nummers zijn, maar het echte feest begint vanaf Afterlife t/m Dear God. Vooral Unbound t/m A Little Piece of Heaven is Avenged Sevenfold op z'n best. (Die zang van The Rev in A Little Piece of Heaven is geweldig!) Helaas is er de enorme suikerlaag die dit album ervan weerhoudt één van mijn all-time favorieten te worden, maar in zijn soort is het een zeer goede plaat.

avatar van The_CrY
Elliot schreef:
[...] Anders krijg je zo'n Disturbed/Iron Maiden effect, dat je na 3 nummers eigenlijk hun hele discografie al kent bij wijze van.

Disturbed... helemaal mee eens. Iron Maiden... ken je die band eigenlijk wel?

avatar van Them
Blijkbaar niet, anders zeg je zoiets niet.

AC/DC was meer op z'n plek geweest.

avatar van M<3Y
Niet te vergelijken met de hiervoor uitgekomen platen, het is allemaal wat minder en de grunts zijn verdwenen. Toch blijft het een hele degelijke plaat met als uitschieters Dear God en A Little Piece Of Heaven.

Zag dit een hele tijd terug nog als 4 sterren maar maak er nu 3,5* van.

avatar van kr3ator
Best aardige cd van sevenfold vooral de eerste vier nummers zijn erg sterk.
Little piece of heaven moest ik in het begin aan wennen, naar een paar luister beurten begon ik het wel te waarderen.
Rest van de nummers doen me maar weinig.
Het grote minpunt van deze cd blijft toch Lost, wat een afgrijselijk nummer is dat zeg

Ik vind deze cd over het algemeen een beetje te braaf over komen, in tegenstelling tot Nightmare of City of Evil die naar mijn mening hun beste albums tot nu toe zijn.

Benjamindaxx
het vierde album en overigens het beste album van Avenged Sevenfold. Geen enkel nummer op deze plaat is slecht en volgen elkaar zonder probleem op. Het album staat bol van de harde heavy riffs en er is zelfs weer plaats gemaakt voor screams. Avenged lijkt zijn uiteindelijke vorm dan toch te hebben gevonden en dat levert een zeer sterk album op. Hoogtepunten zijn "Crittical Acclaim" "Afterlife" & "A Little Piece Of Heaven" maar ook de afsluitende ballad "Dear God" mag zich tot de hoogtepunten rekenen.

Zeer goed album en tot op heden het beste album van Avenged Sevenfold.

4.5

pyh10
de eerste 4 nummers zijn erg goed, daarna zakt het wat in om vervolgens met de laatste 2 nummers weer helemaal perfect aftesluiten. al met al een erg goed album maar ik blijf nightmare tog hun beste vinden.

Fantastische CD. Dit niveau heeft men daarna niet meer gehaald (trouwens wel allemaal goede opvolgers). Veel variatie!!

avatar van gigage
Echt wel een leuk album met veel afwisseling en geweldige gitaarpartijen. Die blazers en strijkers bij de opera-like A little piece of heaven is echt wel leuk gevonden. De jongensachtige zang moet je wel liggen (baby don't cry - i- i- a -aaaj ) maar er is echt veel werk in gestoken in die song.
Greg Leisz speelt nog een deuntje op zijn steel guitar bij Dear God (heerlijke twin solo). Dat trek ik wel allemaal aangezien ik zowel Queen als Eagles ook wel kan waarderen op zijn tijd. Wat mij wel in het verkeerde keelsgat schiet is de Auto-tune annex stemvervormer bij Lost. Nee, dat kan echt niet. Het is voor mij vaak een reden om de radio niet aan te zetten om dat maar niet mee te hoeven maken.
Een dikke plus voor de vernieuwing die de band constant probeert door te voeren, een plus voor de uitvoering, een ruime voldoende voor de composities en een minnetje voor de keuze van de te zoete zanguitvoering.

avatar van Kondoro0614
In mijn ogen heeft Avenged Sevenfold aan dit album hun ware kracht laten zien. Hun live optreden was uitstekend en zo laten ze met Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold zeker zien dat ze ook nu hedendaags als het live concert destijds uitstekende muziek kunnen maken en toch wel de betere muzikanten zijn in een toch wel jongere klasse (midden 30). Dit album is altijd al een pracht geweest waar we nog gelukkig de kwaliteit van 'The Rev' nog mee mogen maken en de klasse straalt er hierdoor af. Top album en echt het genieten waard!

Thekillers87327
Wat is Dear God toch een pareltje! Ookal past dit nummer niet goed bij het album, schittererd!
En maar 7 stemmen op Dear God