Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold (2007)

Label: Warner Bros.

1. Critical Acclaim (4:13)
  2. Almost Easy (5:11)
  3. Scream (4:11)
  4. Afterlife (5:53)
  5. Gunslinger (4:48)
  6. Unbound (The Wild Ride) (3:54)
  7. Brompton Cocktail (5:02)
  8. Lost (5:14)
  9. A Little Piece of Heaven (8:00)
  10. Dear God (6:33)
  11. Almost Easy [Jam-Along Version] * (3:55)
  12. Bat Country [Live at Hammerstein Ballroom] * (6:04)
  13. Crossroads * (4:39)
  14. Almost Easy [Live] * (3:52)
avatar van Genesis
Jawel, de nieuwe CD is er van een van de allervetste bands van dit moment. Critical Acclaim is al een tijdje te beluisteren en is een van de bruutste nummers van a7x. Almost Easy is inmiddels ook al te downloaden en deze valt jammergenoeg wel een beetje tegen. Ik hoop dat deze deze wel lekker hard blijft (een beetje als Waking the Fallen) maar ik heb gelezen dat deze toch een beetje in de lijn van City of Evil is. Aan het eind van de maand zullen we het weten......

Hoe voeg je videos toe?
Want de clip van Almost easy is al te zien:

Ik ben benieuwd naar de rest van de nummers!

handsome_devil
Video net bekeken. Dit album laat ik maar aan me voorbijgaan. Ik houd het lekker bij Sounding the Seventh Trumpet.

avatar van Genesis
Ik vind de video wel vet eigenlijk. Het nummer wordt ook steeds beter (lekker gitaarwerk van Synyster) naarmate je m vaker hoort maar Critical Acclaim is nog een stukje beter.

Hij is inmiddels gelekt.

avatar van Genesis
Nu een paar keer geluisterd en ik vind m zeer goed. Duidelijk geen tweede City of Evil maar wel nog iets minder hard dan die plaat. En dat vind ik op zich jammer. Ze neigen steeds commercieler te worden en de grunts zijn nu echt volledig verdwenen. Als ik deze plaat zo luister valt me op hoe sommige nummers zo door Guns n Roses hadden kunnen worden gemaakt (het is geen geheim dat M. Shadows een grote fan van Axl is). Ik mistte overigens ook een beetje een episch meeslepend nummer zoals MIA, Strength of the World of I Won't See You Tonight van een minuut of tien.

Dat neemt niet weg dat ik het tot nu toe wel een ijzersterk album vind. De eerste 2 nummers kende ik al en ik vind vooral Almost Easy steeds beter worden. Scream is een beetje een niemanddalletje. Niet echt een hoogvlieger maar ook niet slecht. Afterlife is misschien wel het mooiste nummer op deze plaat; wat een begin, wat een schreeuw en wat een solo. Gunslinger vind ik dan weer zeer matig. Unbound the Wild Ride is heel vet, vooral het eind waar dat meisje/vrouw begint te zingen en dan op de achtergrond die gitaar..... Kippenvel. Lost vind ik ook een goed nummer alleen ken ik nog niet zo goed. Hetzelfde geldt voor A Little piece of Heaven, dat een beetje klinkt als een kruising tussen een opera en een tekenfilm. Zeer interresant nummer en dat zeker afwijkt van het 'standaard' a7x werk. Dear God is een mooie ballad, maar ik had liever Critical Acclaim als afsluiter gehad.

Dus al met al een goed album. Niet revolutionair (waar ik wel een klein beetje op gehoopt had) maar sterke nummers, goede gitaarpartijen en dito zang van Shadows. Ik denk dat a7x er een hoop fans bij krijgen, al weet ik niet of ik daar zo blij mee moet zijn. Voorlopig 4* (beste release van 2007 na Dream Theater's Systematic Chaos.

avatar van snarf349
a little piece of heaven, de titel dekt de lading

ik vind ze juist beter worden, hoe noem je dat - volwassener - .

zekers weer een hele goede cd.
Het enige zwakke nummer is eigelijk gunslinger.
Ik heb zo'n idee dat dit album niet echt gewaardeerd word door de fans van het eerste uur omdat het eigelijk allemaal nog meer catchy is.
Ik vind ze eigelijk alleen maar gegroeid vooral omdat ze nu geleerd hebben hoe je nummers van 5 minuten of langer boeiend weet te houden zonder dat het allemaal te eentonig word en niet verslingerd te raken in allerlei riffs.
Je hebt zelfs een beetje het gevoel dat je bij het refrein van Lost naar een totaal ontspoord Daft Punk zit te luisteren.

avatar van WBN
WBN
f*cking goed

Dit is idd erg goed, maar is dit nog steeds metal?:)

Wat mij betreft een waardige opvolger van City of Evil!
Toch vind ik waking the fallen nog steeds het beste maar toch
hoor je A7x groeien met het album dat ze uitbrengen?

Iemand enig idee wanneer ze weer naar NL komen?

bro
ze hadden aangekondigd dat deze cd een soort effect zou hebben zoals bij Metallica het geval was bij The Black Album. maw, stjilverandering en het afhaken van verschillende fans van het eerste uur. ik heb hem nog niet gehoort maar hij krijgt toch veel positieve commentaren dus ik zal hem ooit wel eens opzoeken.

avatar van andnino
A little piece of Heaven is werkelijk een meesterwerk!

Het album bevalt me wat minder, vooral omdat het in vergelijking met de vooranger A. wat minder Episch is en B: wat minder een geheel is, aLPoH past bijvoorbeeld wat minder goed tussen de meer Metal-achtige nummers.
ik heb het gevoel dat ze op City of Evil wat beter laten zien wat ze nou eigenlijk kunnen.

avatar van Genesis
Mee eens. het album mist nummers als MIA, Strength of the World (beide CoE) en I won't see you tonight (WtF). A little piece of heaven is indrdaad erg goed maar ik ben de laatste tijd erg in de ban van Dear God. Heerlijk om na al die snelle en donkere nummers zoiets luchtigs te horen. Daarbij is het natuurlijk ook nog eens een schitterend nummer. Ook Gunslinger begin ik wat meer te waarderen. Dan blijft eigenlijk alleen Scream nog over als middelmatig nummer, de rest is gewoon super goed.

avatar van andnino
Dan mist het naar mijn mening een beetje een identiteit, waar op City of Evil alle nummers precies bij elkaar pasten, kloppen naar mijn mening de nummers als Critical Acclaim en Almost Easy (die zo op CoE hadden gepast) niet naast nummers als Little Piece of Heaven of Dear God...

avatar van THEMARSVOLTA
Klinkt allemaal erg lekker, zang klinkt een beetje zeurderig maar na een tijdje luisteren heeft het wel wat. 4.0* alvast.

0,5
ik kan hier dus echt werkelijk niets mee.
zelden zo'n geforceerde commerciele knieval gehoord.
bah!!

Kan ik inkomen

Ik vind dit album erg goed, maar net effe iets minder dan city of evil.

tot nu toe vind ik Waking the fallen het beste album van ze

Top album dit. Vind alleen het nummer Gunslinger wat minder. Verder lekkere nummers, met af en toe een super solo zoals bij Afterlife.

De clip van A little piece of heaven is trouwens ook grappig.

avatar van Ludakris
Hmm, ik denk dat ik hier wel heel veel van verwachtte, maar zo goed vind ik 'm niet. Het begint héél goed en stevig. Critical Acclaim is 1 van mijn favoriete nummers van A7X. Ook Afterlife vind ik heel goed. Maar na Gunslinger drijft mijn interesse voor deze plaat een beetje weg. Daarna schakel ik steevast over op Waking the fallen. Toch nog een 3, dat verdienen ze wel.

avatar van andnino
Een andere kijk op dit album. Het is gewoon allemaal over the top en ik ga er maar vanuit dat dit zo bedoeld is, want anders stelt het niks voor. Lost is hier het toppunt van. Standaard songs (met Little Piece of Heaven als uitzondering) die bijzonder uitgebreid uitgebouwd zijn met sterk solowerk. Het is allemaal wel een beetje superstrak en bijna machinaal ingespeeld. Beetje emotie kan ook geen kwaad jongens.

Eigenlijk had ik hier al eerder een 3* voor moeten geven, maar om een of andere reden gaf ik een 3,5*. dus nu alsnog een 3*, maar wel een positievere kijk op dit album.

bro
hmm , ik vind er aan emotie nogtans geen gebrek. maarja, dat is hoe ik de muziek ervaar hé

avatar van andnino
Ja catchy refreintjes ja. Maar gemeend klinkt het niet

bro
zoals ik dus zei vind ik juist van wel en zoals ik ook juist zei hangt zoiets van persoon tot persoon af

avatar van andnino
ik vind dit qua "standaard metal" nog wel een van de betere cd's die ik ken. vandaar dat ik 'm ook nog wel eens zal opzetten, maar dit is toch echt meer automatische piloot dan menselijke emotie.

avatar van bennerd
Wie zegt dat dit standaard metal is, of emotieloos/niet gemeend?

Dat hangt er vooral vanaf hoe het overkomt. En zoals bro dat zei, verschilt het van persoon tot persoon. Als jij dit klasseert als 'standaard metal', dan moet het ook erg 'standaard' overkomen. Daarom dat de emoties voor jou niet gemeend zijn.

Als bro nu eens geen genoeg kan krijgen van deze 'standaard metal', is het voor hem dan nog 'standaard'? Het zal bij hem anders overkomen dan bij jou. Bij hem zullen de 'standaard emoties' aanslaan. Zie daar het verschil

avatar van andnino
Wauw. Nou vooruit, maar ik ben niet onder de indruk. Als je dit al gemeend vind heb je nog veel te ontdekken.
Maar het is niet zo dat ik de band geen kans geef, ik zag ze dmv City of Evil totaal niet meer als standaard metal. Mijnsinziens is dit titelloze album dan ook een stapje terug.

andnino, je zaagt

beetje slowchat verwijderd