Geen slecht debuut van deze band! Niet alle nummers zijn even sterk. Het gitaarwerk is zeker fraai. Gothiek bespeur ik hier niet zo veel (in de nummers die Premo noemt idd wel wat). Dit is gewoon postpunk. Met wat shoegaze invloeden. En die zitten vooral in de productie……en daar zijn we dan weer, ….. bij die vermaledijde …productie …van zoveel albums deze tijd (zelfs van oude grote bands die beter zouden moeten weten hoe

). Waarom moeten de drums altijd zo hard klinken (beuken)? Zang is naar mijn smaak over het algemeen te vlak en te zeer verborgen in het totaalgeluid (wel typisch shoegaze). Ook soms te veel galm erop. De algehele sound vind ik te massief. Het gitaarwerk dat op veel nummers best fraai ruimtelijk is, verdrinkt er wat in. De bas is in een aantal nummers te “pompend”. Of te zwaar aangezet (door het aanslaan van 2 of meer snaren waardoor je een heel fors basgeluid krijgt, schurkend tegen metal aan). Het geluid is naar mijn smaak te weinig “open”. Uitzondering is het slotnummer - m.i. meteen de beste track van het album. Maar goed, ik ben een OLW’er die (vorig weekend) veel naar Opposition en SLaG geluisterd heeft….en daar mogen deze band en vele andere in de nu-wave eens goed naar luisteren. Wat betreft arrangementen en productie.
Positief is in ieder geval dat er een lichting nu-wave bands is die wat betreft zang niet (alleen maar) vervalt in schreeuwen of (extreem) declameren.
Edit: ik lijk mss heel negatief, maar dat ben ik zeker niet. Alleen had hier productioneel veel meer ingezeten. Een betere productie en arrangementen zouden de muziek imo naar een hoger niveau getild hebben. Ik denk ook dat dit live veel beter uit de verf komt. Net zoals bij Docile Bodies.