Spinal & Steen - Kadaverrap (2007)

Uitgebracht in eigen beheer

5. Sexslavin (4:16)
  6. Doe Het (3:24)
  7. Kadaverrap (3:47)
avatar van VforVictor
Hele dikke shit dit een andere nieuwe lijpe sinistere donkere gestoorde weg in rap. Steen en Spinal zijn zwaar op dreef: "jullie geloven in god, terwijl geen van jullie als 1ste wil sterven" "10 pillen in je kop hebben je bloed al verdunt, kop of munt, knal jezelf door je kop met een shotgun!" haha meesterlijke raps, over de invalshoek kan je twisten maar elk nummer is met liefde (haat) gemaakt, de beats zijn rauw, vet en vernieuwend, de 2 lijpo's wisselen elkaar genadeloos af en komen harden dan te hard: "het is tijd om te sterven, dus ram een een fles johnny walker kapot, en snij je polsen los met de snijdende scherven"

avatar van VforVictor
een dikke 4 voor deze mixtape, ben benieuwd wat voor weg deze psycho's hierna inslaan

Hypno
Spinal is naar mijn mening de beste MC van Nederland elke keer Dat ik z,n stem hoor krijg ik kippenvel echt een heerlijke delivery Heeft ie

avatar van nuf
nuf
"doe het" wat een nummer zeg, ik blijf hem maar luisteren

Helaas kan ik niet vinden, maar ik ben groot fan van steen in elk geval. Hopelijk kan ik deze plaat ergens vinden 8-)

avatar van Jacktherapper
gevaarlijke shit, spinal en steen zijn de horrorcore van nederland.
dikke 4 hiervoor, nare bende.

JustaRascal
Ik hoorde haat vanochtend, die teksten zijn echt hilarisch.

avatar van nuf
nuf
toch gevonden, wat ongelofelijk vet dit, spinal heeft ee heerlijke paranoide stem die me heel erg ligt. Steen lag me met zijn solo-werk, het enige nummer wat me echt irriteerd is "hier een pen", gaar nummer.

het nummer "haat" is vanaf het midden trouwens echt hillarisch

4.5 sterren

nuf schreef:
"doe het" wat een nummer zeg, ik blijf hem maar luisteren

Dit nummer moet je niet aan een TBSer laten horen...

avatar van Hilbert
alleen omdat spinal er in zit verdiend het al 4 sterren echt te dope dit .
kan niet wachten op kadaverrap deel 2

raffael77
Harde shit.

Raps zijn goed en passen bij elkaar.

Mensen die gek zijn van Mr Morbid & Necro dingen moeten deze
gasten checken.

rico-bballer
Vind dit maar matig niet super grappig dat wel. Het is ook wle catchy op een rauwe manier maar niet echt vet.

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Bij deze twee zit er dus duidelijk een kronkel in de hersenen. En ik houd ervan. Harde teksten en harde beats. Lekker om keihard uit de speakers te laten knallen. Horrorcore zoals ik het in NL nog niet eerder gehoord heb. 4,5* kanker steentjes . Doe Het is mijn favo track wat een harde tekst en dat einde .

Ken je nog meer goede horrorcore uit nederland, Raffael? (of iemand anders).

avatar van Psychol_Mikol
horrorcore????
ben niet zo down met spinal en steen.
teksten gaan vaak nergens over, wel lekker agressief, maar blijft me niet boeien van begin tot eind.

avatar van jelmer19
Wat een ongelovelijke losers zeg.
Ksnap niet dat iemand dit goed kan vinden.
2 kanslose lui die proberen via deze weg geld te verdienen omdat als ze echte muziek gaan maken met normale teksten ze nergens komen.
Ze krijgen van mij een dikke 0,5*

btw, waar zat spinal ook alweer in?
wil meer solo van die kerel horen, nadat ik net zijn shit heb gekeken van 101barz.

avatar van Psychol_Mikol
het is een kwestie van smaak.
en mijn smaak is het ook niet.

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Ik kan heel goed begrijpen dat iemand niet van deze muziek houd. Dit is een apparte vorm van hiphop. De beats zijn hard maar de teksten ook. Teksten zijn erg grof (niet puberaal), maar ik kan best snappen dat je deze muziek (en dan vooral tekstueel) niet kunt waarderen.

Edit. Jelmer beschikt gewoon over een goed vocabulair. En laat tenminste zijn capslock niet aan staan.

Altijd flauw om iemands spelling erbij te halen (maar het blijft leuk).

avatar van MJ_DA_MAN
Rhythm & Poetry schreef:
En laat tenminste zijn capslock niet aan staan.

Ja jonge, vocabulair alles fout hoor.
En als je dat als niet eens goed hebt, vind ik een beoordeling niet geloofwaardig

Harco
GIJSCORE! schreef:
btw, waar zat spinal ook alweer in?

Nul7Negen.

Kadaverrap is inmiddels uitverkocht. Kwam ik achter nadat ik Shockmount een mailtje had gestuurd. Hij gaf me echter een link naar het album om te downloaden. Legaal dus.
Hier
te downloaden.

Gekkenhuis
Alhoewel ik N7N wel kan waarderen gaat dit me toch wel wat te ver. Het zijn daadwerkelijk twee geflipte persoonlijkheden en voor ieder wat wils, maar mijn soort hip-hop is het niet.

avatar van Sjaakspeare
Inderdaad, dit is ook echt niet aan mij besteed. Ik bedoel; dit duo lijkt het meer te gaan om het choqueren dan om hoogstaande hiphop af te leveren. Het resultaat is totaal geschifte, haast satanistische boodschappen. Mijn voornaamste probleem daarmee is niet eens de afschuw die ze bij mij opwekken, maar meer dat ik het nut erachter, behalve dus choqueren, niet zie. En nu is choqueren als doel niet minder waard dan zelfverheerlijking, maar het staat me alsnog nóg minder aan dan dat (ja ik hou ook al niet van brag 'n' boast). Ik heb simpelweg geen behoefte aan het krijgen van een Black Sabbath-gevoel bij hiphop. Ik zou willen dat meer rappers zich bezig gingen houden met teksten waarvan het voornaamste doel het scheppen van poetische waarde (kan ook door spitsvondige punchlines voor mijn part), het vertellen van een ertoe doend verhaal of het uitdragen van een maatschappelijk georiënteerde boodschap op niveau (dus niet zoals Ali B met z'n WarChild). Een combinatie van die mogelijkheden is ook meer dan goed. Maar choqueren komt neer op het uitkramen van extreem controversiële, vage onzin, die daardoor overigens door sommigen als grappig wordt ervaren. Dat is mijns inziens niets meer waard dan het opvullen van het kader dat 'flow' heet. Als ik bij de beoordeling van deze EP ook nog eens meeneem dat zowel Spinal als Steen een bloedirritante stem hebben, hysterisch en Bigfoot-achtig, gaat mijn waardering er niet bepaald op vooruit. De beats zijn ook duidelijk naar achter geschoven, omdat dit album voornamelijk steunt op die grove teksten. Kortom; ik vind dit helemaal niks; 2*, om de creativiteit...

avatar van jelmer19
Sjaakspeare ik ben het 110% met je eens.
mooi verwoord

Superbeertje
Heb even naar deze mannen gezocht, en heb het album gedownload. Kanker wat is dit hard, aldus Steen & Superbeertje.

Superbeertje
Zijn trouwens wel 2 gekken..

avatar van Sjaakspeare
Je zegt nu feitelijk dat ''Steen & Superbeertje'' twee gekken zijn. Ik geloof het zo.

Relax
Jammer dat dit totaal niet Spinal zijn style is, hij wilt gewoon NL shockeren in een nieuwe style voor Nederland zodat hij publiciteit krijgt.
Jammer, zeer jammer.

En ik luister nu, het is wel ongelovelijk slecht.

Necro is zelfs beter met 1 line.

Edit: Hahaha, dit is voor mijn wandelende kadavURRRRRs, beetje erg bekakt, mijn excuses maar ik kan daar niet zo goed tegen.

avatar van BoordAppel
Ja dat krijg je met dat Zoetermeers. Ik heb familie daar wonen, dat accent is inderdaad vrij vreselijk.

avatar van Boris91
Ik vind dit dus echt geweldig, al hoop ik op een soloplaat van Spinal. Wat heeft die gast een heerlijke psycho stem.

Superbeertje
Haat; haat; ik haat mezelf
Ik haat het bloed in me aders
Ik haat me scheppers
Ik haat me moeders en vaders
Ik haat mensen; homo-sapiens
Zwarte; gele; maar vooral haat ik witte veraders; Ariërs
Ik haat rascisten en Nazi's ik haat haters
Hang met haat zaaiers; smaat naaiers;
Maar het meest van allemaal haat ik flikkers; ziekte dragers;
Kanker op man; met je lul in andermans anus;

Een tekst van Steen. Steen vind ik met meer ''haat'' komen dan Spinal, en ik vind zijn stem lekkerder klinken. Spinal & Steen vullen elkaar goed aan.