Oscar Peterson & Joe Pass - Oscar Peterson et Joe Pass à Salle Pleyel (1975)

geen stemmen

Jazz
Label: Pablo

1. I Gotta Right to Sing the Blues (3:45)
  2. Mirage (2:45)
  3. Tenderly (7:40)
  4. (Back Home Again in) Indiana (3:30)
  5. It Never Entered My Mind (5:30)
  6. Ellingtonia: Take the "A" Train / in a Sentimental Mood / Satin Doll / Lady of the Lavender Mist / Things Ain't What They Used to Be (9:00)
  7. Sweet Georgia Brown (4:25)
  8. Darn That Dream (6:00)
  9. Medley: The Summer Knows (Theme from "Summer of '42") / What Are You Doing for the Rest of Your Life? (6:38)
  10. Everything I Love (4:40)
  11. It´s All Right with Me (5:30)
  12. Stella by Starlight (7:00)
  13. Just You, Just Me (3:55)
  14. If (7:45)
  15. Honeysuckle Rose (5:00)
  16. Blues for Bise (6:10)
  17. Pleyel Bis (5:50)
Live dubbelalbum waarbij de eerste cd/lp bestaat uit solo-uitvoeringen door afgewisseld Peterson en gitarist Joe Pass, terwijl op deel twee voornamelijk gezamenlijk wordt geïmproviseerd.

Deel twee heeft bij mij daarom de voorkeur, aangezien deze combinatie, piano en elektrische gitaar, iets is wat je niet zo veel tegenkomt en op deze plaat dynamisch en fris klinkt. Peterson neemt over het algemeen meer ruimte in dan Pass. Maar dat is hem vergeven, gezien de polyfonische mogelijkheden van de piano t.o.v de gitaar én de overvloed aan muzikale ideeën die Peterson ook op deze plaat weer laat horen.

Hoogtepunt is voor mij de cover van het cheesy hitje 'If' van de band Bread. Wat Peterson daar met ondersteuning van Pass mee doet is wonderschoon en alleen daarom is het iedere jazzliefhebber aan te raden deze plaat (net zoals ik) mee te nemen uit de tweedehands schappen.
En voor wie de plaat niet kan vinden staat er ook veel (ander) livemateriaal op youtube van beide samen.

avatar van Chet
Heb cd 2 vandaag geluisterd. Heerlijk dit! Dank Melodious Tonk