A Flock of Seagulls - Some Dreams (2024)

Pop / Electronic
Label: August Day

1. Some Dreams (4:48)
  2. Him (4:32)
  3. Castles in the Sky (4:27)
  4. Lovers and Strangers (5:42)
  5. You're a Fool (6:35)
  6. All to You (4:16)
  7. Valley of the Broken Dreams (4:32)
  8. We Want It Back Again (4:48)
  9. Got to Get to You (5:15)
  10. Perfect (3:42)
avatar van DeWP
Dit is helemaal niet slecht! Verrassend zelfs! Je hoort nog wel zeker wel de link naar de 80's.

avatar van Premonition
Gewoon een solo album van Mike Score en het valt niet echt mee.

avatar van jorro
In de jaren ’80 was ik stiekem best wel fan van A Flock of Seagulls. Mooie melodische synth-pop/new wave. Het was jammer dat ze maar zo weinig aan de weg timmerden. In 1995 was het voorbij. Dat dacht ik toen en vorig jaar ook nog. En nu dan toch een nieuw album. Dat kan ik niet zo maar laten passeren natuurlijk. Hieronder mijn bevindingen.

Opener Some Dreams is de eerste single van dit album uitgebracht in augustus 2024. Hun eerste nieuwe muziek sinds 1995. Het nummer combineert de kenmerkende synth-geluiden van de band met energieke gitaarpartijen en ritmes. De songtekst verkent thema's zoals het verlies van dromen, het voortleven van bepaalde dromen en het verlangen om herinneringen levend te houden. (7,5)

Him heeft een melancholische popstijl, met een mix van synthpop en new wave-elementen. Het doet me echt terug denken aan de muziek van destijds, Het nummer gaat over liefde, verraad en hartzeer. Het beschrijft de emotionele pijn van iemand die zich verraden voelt door een partner die betrokken is bij een ander. Heerlijk nummer. (8)

Castles in the Sky heeft een dromerige synthpopstijl, met melodieuze synthesizers en een meeslepende melodie. Het nummer gaat over idealisme en het najagen van dromen. Het nummer moedigt luisteraars aan om te blijven dromen en streven, ondanks de uitdagingen die ze kunnen tegenkomen. De melodie is betoverend. (8)

Het vierde nummer Lovers and Strangers heeft prominente synthesizers en ritmische gitaren die een energieke en meeslepende sfeer creëren. Het nummer beschrijft de complexe dynamiek tussen geliefden die vervreemden en uiteindelijk vreemden voor elkaar worden. Het beschrijft de overgang van intimiteit naar afstand, en de emoties die daarmee gepaard gaan. Een nummer met een meer dynamisch ritme dat wederom nostalgische gevoelens oproept. (7,5)

De tekst van You're a Fool verkent de thema's van misleiding en zelfreflectie. Het beschrijft een persoon die zich realiseert dat hij is misleid of bedrogen, en de gevoelens van spijt en zelfkritiek die daarmee gepaard gaan. Het nummer benadrukt de kwetsbaarheid van vertrouwen en de pijn van verraad. De muziek heeft wederom een fijne melodie en wordt gedragen door de synths. De zang is ingetogen en melancholisch. (7,5)

All To You verkent thema's van toewijding en overgave in een relatie. Het beschrijft een persoon die alles geeft voor zijn geliefde, met nadruk op volledige overgave en het belang van wederzijds vertrouwen. En ondanks het feit dat het weer een nostalgisch synthpop nummer is verveelt het absoluut niet. (8)

Vervolgens Valley of the Broken Dreams dat het tempo licht opschroeft. De melodie is simpel en de jaren 80 stijl blijft herkenbaar. De tekst verkent thema's van teleurstelling en verloren idealen. Het beschrijft een plek waar dromen zijn mislukt en mensen worstelen met de realiteit na het verliezen van hun ambities. Het ho,ho, ho ho gehalte in de tekst zit me niet zo lekker. (6,5)

We Want it Back Again heeft een synthpopstijl die wat doet denken aan de band Japan, met atmosferische synthesizers De tekst gaat over het verlangen om iets waardevols terug te krijgen dat verloren is gegaan. Dit kan verwijzen naar persoonlijke ervaringen of bredere maatschappelijke thema's, zoals het herwinnen van vroegere idealen of gevoelens. Een fijne dromerige melodie die zeer ontspannen werkt (7,5)

Got to Get to You gaat over het sterke verlangen van iemand om bij een ander te zijn. Het beschrijft de drang om obstakels te overwinnen en de afstand te overbruggen om samen te kunnen zijn. De synths zijn prominent aanwezig. Het nummer is echter wat sober en de melodie wel erg simpel. (6)

Afsluiter Perfect gaat over het verlangen naar een ideale situatie of relatie. Het beschrijft de zoektocht naar perfectie en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Een aardig synthpop nummer dat mijn reis door memory lane beëindigt. (7)

Conclusie:
Some Dreams van A Flock of Seagulls is een aangename verrassing en een mooie terugkeer na zoveel jaren. Het album voelt als een nostalgische reis terug naar de jaren '80, met de kenmerkende synthpop en new wave-sound van de band. De nummers balanceren tussen dromerige melodieën en pakkende ritmes, met teksten die thema's van liefde, verlies en dromen verkennen. Vooral Him, Castles in the Sky en All to You springen eruit door hun meeslepende sfeer. Ondanks enkele minder spannende momenten blijft het album boeien. Een aanrader voor fans van de band en liefhebbers van retro synthpop.

Waardering: 7,4

Tja wat moet je er van zeggen. Een verzameling cheasy nummers met makkelijke teksten en niet pakkende melodien. Dit kan en moet veel beter. Een keer luisteren en je bent er wel klaar mee.