Tol & Tol - Tol & Tol (1989)

Label: Indisc

1. Centennial (2:59)
  2. Song for Soprano (3:00)
  3. Kentucky Lament (3:49)
  4. Old Jefferson's Tune (2:46)
  5. Dawn Over the Desna (4:28)
  6. Eleni (3:49)
  7. Himalaya (3:57)
  8. Rounding the Cape (A Tribute To...) (3:52)
  9. La Femme Dans L'Ombre (3:51)
  10. Beyond Borders (3:32)
avatar van musicfriek
Mijn hemel, Eleni... dat nummer heb ik lang niet meer gehoord zeg. Eerlijk gezegd ook geen flauw idee meer hoe die ook alweer ging. Instrumentaal dacht ik.

avatar van FunkStar
Eleni was een nummer 1 hit, geweldig mooi nummer!

avatar van Madjack71
Tol & Tol waren de grote muzikale kracht achter BZN alle grote pakkende hits uit de jaren zeventig en begin jaren tachtig zijn uit hun pennen gekomen. Na het vertrek van Annie en Tol & Tol, is het met BZN eigenlijk nooit meer goed gekomen. Op de automatische piloot vaarden zij veilig verder, dankzij de trouwe fans die ze hadden opgebouwd. Maar het was kant en klare maaltijd muziek van een niet zo goede kwaliteit meer en zelf herhalingsoefeningen kwamen niet goed over. Veerpontmuziek..het brengt je naar de overkant en meer ook niet, alle avontuur is eruit.
Met hun 1ste solo album scoorden zijn een grote hit met Eleni. De rest van het album was ook niet onaardig, maar echt doorgebroken zijn ze niet. Het was toch die combi met Annie en Jan die het geheel van gezellige muziek maakten uiteindelijk.

avatar van bikkel2
De 2 exleden van BZN , die op tijd inzagen dat de groep vooral een persiflage op zichzelf aan het worden was. Het grote succes bleef maar de Tollen wilden zich kennelijk op een andere manier profileren.
Wereldschokkend is het allemaal niet overigens. Hoogstens een soort van sfeervolle muzak . Rustig voortkabbelend sfeertje , met hier en daar wat coirtjes. Typisch Volendams wat iets dieper graaft .

Mijn ouders hadden dit album van Tol & Tol en ik werd er horendol van. Mijn eigen schuld want ik had het ze zelf nota bene kado gegeven

avatar van bikkel2
aERodynamIC schreef:

Verdomd ! da's toevallig , ik ook.

Beter dan BZN, maar nergens wordt het ook maar een klein beetje gedurft of eigenwijs... Waarom moeten artiesten uit m'n dorp altijd zo 'veilig' klinken?...