Frank Zappa - Cheaper Than Cheep (2025)

Label: Universal

1. "Cheaper Than Cheep" (0:31)
  2. Cosmik Debris (9:22)
  3. Band Introductions (1:33)
  4. RDNZL (6:31)
  5. Village of the Sun (4:35)
  6. Montana (6:29)
  7. Duke Goes Out (3:53)
  8. Inca Roads (10:05)
  9. "Get Down Simmons" (3:15)
  10. Penguin in Bondage (6:45)
  11. T'Mershi Duween (1:49)
  12. The Dog Breath Variations (1:42)
  13. Uncle Meat (2:19)
  14. How Could I Be Such a Fool (4:02)
  15. I'm Not Satisfied (2:17)
  16. Wowie Zowie (2:27)
  17. I Don't Even Care (1:19)
  18. Let's Make the Water Turn Black (4:33)
  19. Dupree's Paradise Introduction (1:05)
  20. Dupree's Paradise (8:19)
  21. Oh No (1:36)
  22. Son of Orange County (5:34)
  23. More Trouble Every Day (11:02)
  24. Apostrophe' (6:54)
  25. Camarillo Brillo (5:53)
avatar van Mellotrongalore
Stalin schreef:
Ik begrijp echt geen reet meer van de Zappa's en hun beleid rondom het uitbrengen van hun zooi. Het was onder Gail soms al om te janken. Maar de laatste jaren (en ook sinds de deal met Universal) leek er eindelijk iets van logica in te komen.

Nu met deze laatste worp lijken we weer terug bij af. Eigenlijk in eerste instantie niet officieel aangekondigd, maar toch met release datum uitgelekt via andere kanalen. Toen dus zonder überhaupt officieel aankondigd te zijn ook (alweer zou ik bijna zeggen) uitgesteld. Nu is hij fysiek uit (als je hem als pre-order besteld had althans), maar dan nog niet op streaming.

Als je de 3LP versie besteld, dan wordt deze (althans via Platenzaak.nl) morgen al verzonden. De 2cd + blu ray versie is uitverkocht en de super de luxe editie komt pas op 27 juni uit. En als ik het allemaal goed begrepen heb, dan komt hij ook pas op 27 juni op de streaming.

Schiet mij maar lek...

Ik ben het hier volledig mee eens. Ik ga gewoon 27-6 kijken wat er is en dan besluiten welke versie(s) ik ga bestellen. De superdeluxe editie van 179 euro ziet er prachtig uit, maar ik weet niet of ik dat wil uitgeven. Misschien de 3lp versie en de blu-ray?

avatar van saxotoon
Uiteindelijk staat hij dan toch in mijn kast, de CD-versie met Blu-Ray.
En het is weer ontzettend genieten. Natuurlijk, er staan geen nieuwe titels op.
Maar de uitvoeringen zijn toch weer verrassend, mooi. En gewoon goed.
Nee, niet goed.
Beter.
Het is nummer 130 in de officiële reeks. Maar met dit soort uitgaven vind ik het prima als ze nog even doorgaan.

avatar van Stalin
saxotoon schreef:
Natuurlijk, er staan geen nieuwe titels op.

I Don't Even Care staat erop. Zou in 1985 door Johnny "Guitar" Watson verschijnen op de Moeders van Preventie elpee. Maar afgezien van dezelfde titel, ziet ondergetekende geen overeenkomsten met het liedje wat op deze nieuwste staat.

avatar van saxotoon
Stalin schreef:

Kijk aan, zover was ik nog niet gekomen. De video was mijn eerste prioriteit. Maar dan zal ik deze een stukje naar voren halen in mijn programma.

avatar van Yield
We zitten hier gezellig de BluRay te bekijken. Een Mothers concert in een kleine studio met publiek. De studio is “Cheaper Than Cheap” maar het geluid is dat zeker niet. De muziek klinkt als een klok. We zijn allemaal onder de indruk van de muzikaliteit van de band, en het spelplezier. We gaan verder met Inca Roads. Don’t fuck up the introduction.