Droom Dit - Het Hart Bestaat Niet en de Rest Ook Niet (2025)

Label: Kersenpit

1. Het Hart Bestaat Niet en de Rest Ook Niet (3:11)
  2. Kleine Stukjes Mij (3:28)
  3. Ik Weet Het (4:01)
  4. Mijn Liefde Lekt (3:33)
  5. Ik Voel voor Jou (3:10)
  6. In Alles en in Iets (6:41)
  7. Huidhonger (3:59)
  8. Meteoor (2:49)
  9. Canada (4:42)
  10. De Grens Tussen Ons (3:29)
  11. Hou Me Stil (3:59)
  12. Telescoop (3:48)
  13. Oscillatie (3:24)
avatar van overmars89
Hier kijk ik erg naar uit! Dusver 1 van de meest veebelovende acts van de Nederlandse bodem.

avatar van MRDammann
1e luisterbeurt klinkt erg goed! Fijne ontdekking!

avatar van blur8
Op dezelfde release datum komen 2 Nederpop albums uit die verschillende raakvlakken hebben maar ook tegenpolen zijn: Droom Dit en De Toegift. Dan vraag je bijna om een competitieve vergelijking. Het bindend element is de nederpop en de met golvende emoties doorspekte teksten, vol persoonlijke ontboezemingen. Maar je kan het ook op muziek gezette poëzie noemen. Beide zangers en tekstschrijvers hebben iets te vertellen, maar dat doen ze wel totaal verschillend. Maxim (DeToegift) vertaalt zijn gedachtes naar universele gevoelens waar de luisteraar zelf ook iets anders uit kan halen dan de oorspronkelijke intentie. Sam (DroomDit) hakt zijn zeer persoonlijke gevoelens in steen en laat nauwelijks vrije ruimte over voor eigen perceptie en vertaalt dat ook in de muzikale omlijsting, die vooral uit dampende synths bestaat. Geen ontsnappen aan, maar dat betekent ook dat je met hun mee wil gaan, of dat het afstoot. En dan helpt de passie waarmee de songs in elkaar steken. ‘Ik Weet Het’ is wellicht beste voorbeeld daarvan, tekstueel en muzikaal een eenheid.
Een andere tekst bestaat alleen uit werkwoorden die in de juiste volgorde een heel verhaal verteld: “Vasthoud, knijpt, scheurt, loslaat, kust”. Met andere woorden: een indrukwekkend album om bij weg te dromen of te feesten.
Heb direct maar barcodes laten komen voor een concert, want 'Dit' wil ik wel zien en horen.

avatar van overmars89
Op eerste gehoor toch een kleine teleurstelling. De singles zijn verreweg de sterkste tracks en ook de tracks die eerder gereleased zijn op de Ep's zijn sterker. Al met al wel een aardig debuut.

avatar van overmars89
De albumtracks beginnen wel iets te groeien. Uiteindelijk toch wel een meer dan behoren debuut.

avatar van mr.oizo
Wat een verslavende plaat dit. Schitterende poëtische teksten en bezwerende muziek.
In Alles En In Niets is echt fantastisch!

In Alles en in Iets;) Maar bloedmooi nummer inderdaad. Liveconcert in Simplon was fantastisch, Sam heeft iets waardoor je wilt blijven kijken, luisteren. Heel benieuwd hoe deze band zich verder gaat ontwikkelen.

avatar van tafkat
overmars89 schreef:

Daar sluit ik mij bij aan. Huidhonger is inmiddels zelfs mijn persoonlijke favoriet.