Pagan's Mind - God's Equation (2007)

Noorwegen
Label: Limb

1. The Conception (2:02)
  2. God's Equation (7:56)
  3. United Alliance (5:04)
  4. Atomic Firelight (5:18)
  5. Hello Spaceboy (5:30)
  6. Evolution Exceed (6:08)
  7. Alien Kamikaze (4:36)
  8. Painted Skies (6:32)
  9. Spirit Starcruiser (6:02)
  10. Farewell (2:10)
  11. Osiris' Triumphant Return (8:44)
  12. Shining Eternally * (7:44)
  13. Search for Life [Live] * (3:34)
  14. The Seven Sacred Promises [Demo] * (6:26)
  15. Prophecy of Pleiades [Demo] * (9:38)
  16. Of Epic Questions [Demo] * (6:19)
  17. Through Osiris' Eyes [Demo] * (8:04)
avatar van notsub
Lekkere CD met een goed geluid. De muziek is flink stevige Prog Metal met een goede zanger. Het nummer Hello Spaceboy springt er wat mij betreft uit, vanwege het aanstekelijke karakter. Het lijkt wel een ode aan David Bowie (?). Ik ken de oudere albums niet, maar die zouden Dream Theater invloeden hebben, die hoor ik hier niet echt meer. Live waren ze afgelopen zaterdag niet super overtuigend; ze hadden een te hard geluid en het neigde toch wel erg naar een potje beuken in plaats van het neerzetten van een sfeervol optreden. 3.0

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
notsub schreef:
Live waren ze afgelopen zaterdag niet super overtuigend

Dat is toch wel het understatement van de week, wat mij betreft.

avatar van itbites
notsub schreef:

Inderdaad...cover!

avatar van james_cameron
Uitstekend progressief metalalbum, qua stijl een beetje een mix tussen Dream Theater en oude Queensryche, met beukende moderne ritmes a la Rammstein. Sterke songs, uitstekend uitgevoerd en geproduceerd. De bonustracks zijn ook de moeite waard.

avatar van Erik1968
Lekker vette productie, uitstekende muzikanten (luister eens goed naar dat drumbeest!!). 4,5 ster.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Erik1968 schreef:
(luister eens goed naar dat drumbeest!!)

Dat heb ik drie maanden terug in de Boerderij zeker gedaan ja... iets anders was ook vrijwel onmogelijk.

avatar van andnino
Toch wat minder dan de voorganger, deze is ietsjes harder, wat nmm niet altijd even goed uitpakt //

avatar van Alexepex
Eerste kennismaking met deze band en moet zeggen, het is niet verkeerd.
Muzikaal is het vergelijkbaar met vooral Circus Maximus al ben ik niet gecharmeerd van de Ralf Scheepers (Primal Fear) achtige zang.
En dat is dan ook mijn struikelblok. Goede technische portie progmetal met een matige zanger.

Maar Osiris' Triumphant Return is magistraal!

avatar van jasper1991
IJzersterk progpower album van Pagan's Mind. Alles ademt een buitengewoon modern gevoel uit. Ik ken alles vanaf Enigmatic : Mission en dit is het meest futuristisch van de drie. De keyboards, teksten en groovy drums geven echt een Star Wars/Trek-feel die goed uitpakt.
De band heeft wel de neiging om passages van andere albums over te nemen merk ik nu ik meerdere albums van de band ken, maar tegelijkertijd geeft dit de sound samenhang.

United Alliance, Atomic Firelight en Osiris' Triumphant Return zijn de hoogtepunten.

avatar van JSPR_G
Op aanraden van jasper1991 dit album een paar keer beluisterd. Het is inderdaad zeker niet slecht! Het nummer God's Equation is er direct klof op. Heerlijke riff, die me wat aan textures doet denken. Juist de zanger vind ik (nog) niet echt goed. Khou niet echt van zulke vocals.. Maar het album luistert vlot weg, dat is zeker!