KMFDM - Tohuvabohu (2007)

Duitsland
Rock / Electronic
Label: Metropolis

1. Superpower (4:16)
  2. Looking for Strange (5:17)
  3. Tohuvabohu (5:19)
  4. I Am What I Am (4:51)
  5. Saft und Kraft (4:35)
  6. Headcase (3:56)
  7. Los Niños del Parque (3:57)
  8. Not in My Name (4:50)
  9. Spit Or Swallow (4:11)
  10. Fait Accompli (5:05)
  11. Bumaye (4:47)
avatar van spruitje
Het verbaast me enigszins dat er bijna op geen enkel album van Kein Mitleit Für Die Mehrheit wordt gereageerd?!
Dit is toch een zeer energiek gezelschap met dito platen, en ze bestaan al meer dan 20 jaar. Rammstein heeft hier in ieder geval vast en zeker veel naar geluisterd, en geniet dan ook een meer mainstream succes, waar de eer eigenlijk aan deze lui toekomt. (en niet alleen omdat het ook Duits is)
Stiekem is dit natuurlijk véél beter, donkerder en ruiger dan Rammstein en aanverwante acts, maar wel nogal 'underground' (wat het voor mij alleen maar beter maakt eigenlijk).
Naar het schijnt heeft The Edge van U2 zich mede door KMFDM laten inspireren voor hun 'nieuwe' geluid op 'Achtung Baby'.

En dan nu TOHUVABOHU (wat zoveel betekend als Chaos & Disorder) wederom een prima uit je speakers knallende brok energie als zoveelste hoofdstuk uit het grote KMFDM-boek.
Man! Blijf hier eens op stilzitten!
4 sterren.

Leuke bijkomstigheid: zanger Sascha Konietzko wil op de vraag "Waar staat KMFDM voor?" ook wel eens antwoorden "Kill Mother F***** Depeche Mode!" haha Yeah.

avatar van freddze
Aha, een andere liefhebber op MuMe

Ik heb dit album en voor de rest een hele hoop losse nummers. Ik wil eerst nog op zoek naar het album Nihil eer ik deze zal kunnen checken, dus zal wel nog een tijdje duren...

Ze opereren momenteel niet meer uit Hamburg, maar uit Seatlle (VS)

RobixXx
"Kill Mother F***** Depeche Mode!"
Nice

lekker plaatje, KMFDM Blijft Industriële kwaliteit afleveren!

Het Begin van Saft Und Kraft Doet mij trouwens sterk denken aan 'Waiting' van Ministry

Pastichio Rocker
Het lijkt erop dat KMFDM steeds beter wordt, na een kleine inzakperiode (het album Attak vind ik bv. geen hol aan). WWIII en Hau Ruck waren al geweldig, en dit album is wederom goed te pruimen! Wellicht een iets commercielere sound, maar who cares? Het luistert vooral lekker weg. Ik dacht trouwens dat de naam Kill Mother Fucking Depeche Mode van een wedstrijd kwam?

Leuke bijkomstigheid: de maker van de KMFDM hoezen Brute! was ontevreden over het feit dat KMFDM met zijn ontwerp had zitten klooien. Zo verschilt de achtergrond enorm met de afbeelding op de hoes.

avatar van dix
dix
freddze schreef:
Aha, een andere liefhebber op MuMe

Ze opereren momenteel niet meer uit Hamburg, maar uit Seatlle (VS)

en ze zijn opgericht in Parijs lees ik ?
ware kosmopolieten, die KMFDMers

avatar van winterstorm
In de industrial-wereld is het bijna godslastering om iets negatiefs over KMFDM te zeggen. en toch kan dit album mij helemaal niet boeien. Na ongeveer 15 jaar 'fan-zijn' verlang ik met enige nostalgie terug naar kleppers zoals 'Symbols' of 'Nihil' (tip: schaf je zeker de remasterd version aan, die knalt werkelijk uit de speakers!). In tegenstelling tot Pasticchio Rocker kon 'Attak' me wel bekoren, net zoals 'WWIII', maar daarna kon KMFDM me totaal niet meer raken. Zo gauw mogelijk schreeuwlelijk Lucia aan de deur zetten zou ik zeggen.

Ik denk niet dat Sasha K die Lucia zo snel aan de kant zet, aangezien hij met die 'schreeuwlelijk' getrouwd is..al zou hij daar idd goed aan doen.

avatar van winterstorm
Getrouwd? Ah dat wist ik niet. Dus kunnen we voorlopig alleen een beetje stiekem hopen dat het huwelijk eraan blijft ... Alhoewel, bij Eurythmics (Annie Lennox, David Stewart) was dat zoveel jaar geleden ook geen reden om als band ermee op te houden.