Preoccupations - Ill at Ease (2025)

Canada

7. Sken (4:41)
  8. Krem 2 (4:03)
avatar van MartinoBasso
TOP 35 - Favoriete albums van 2025 // #23 PREOCCUPATIONS - ILL AT EASE

Na hun s/t plaat uit 2016 hebben ze helaas niet meer het niveau van weleer kunnen halen, maar toch ben ik altijd weer benieuwd waarmee ze op de proppen komen. ‘Ill At Ease’ is het toegankelijkste werk wat Preoccupations tot nu toe gemaakt heeft. Geen uitzonderlijke lange songs deze keer, en op de outro van de titeltrack na, zijn hun typerende drones ook niet terug te vinden. ‘Ill At Ease’ bevat postpunk-songs met een duidelijke kop en staart – en ik vind dat het hen goed afgaat. Er is ook een goede mix tussen de synths en de gitaren. Puntje van kritiek – waarom is die zang zo naar voor gemixt terwijl dat overduidelijk geen sterk punt van de band is?