Shirley Bassey - Something Else (1971)

Label: United Artists

1. (Where Do I Begin) Love Story (3:17)
  2. 'Til Love Touches Your Life (3:44)
  3. Easy Thing to Do (4:23)
  4. Until It's Time for You to Go (4:08)
  5. It's Impossible (2:48)
  6. What's Done Is Done (3:04)
  7. Pieces of Dreams (2:46)
  8. Breakfast in Bed (3:39)
  9. Excuse Me (2:29)
  10. Bridge over Troubled Water (5:10)
  11. I'm Not There (3:04)
  12. I'd Like to Hate Myself in the Morning (And Raise a Little Hell) (2:52)
avatar van musician
In 1970 werd er afscheid genomen van de jaren '60 en in rap tempo paste iedereen de "oude" muziek aan, aan de nieuwe tijd. Er is veel gebeurd in 1970 op allerlei vlakken, mag ik inzake Bassey bijvoorbeeld wijzen op de verschillen in albumhoes van voorganger Something en deze?

Dat verklaart wel wat over de tijd. De muzikale inhoud, de Bassey methode van het smaakvol brengen van andermans nummers naar een hoog niveau van orkestrale en vocale prestaties, is nog niet zo heel erg gewijzigd.

Ik vind hem iets minder dan Something, maar dat heeft misschien te maken met de keuze van de nummers. Met Love Story en It's impossible zit ze redelijk goed, maar niet alles is van dat niveau. Ze vertilt zich zelfs enigszins aan Bridge over troubled water maar voor het overige blijft ze vooral onmiskenbaar de oude zelf.

Het is jammer dat wel de titelsong van de film Pieces of dreams op dit album staat en nog niet Diamonds are forever, een andere Bond kraker aan het einde van 1971. Maar haar populariteit in Engeland is dat jaar onverminderd groot: 5 oudere albums zouden de LP-lijsten in 1971 (weer) opnieuw bestoken.