Marc Almond - Live at the Lokerse Feesten 2000 (2006)

Label: Bridge

1. One Big Soul (5:01)
  2. Black Kiss (5:08)
  3. My Love (3:59)
  4. Open All Night (5:54)
  5. My Hand over My Heart (4:30)
  6. Love to Die For (3:01)
  7. Child Star (3:03)
  8. Something's Gotten Hold of My Heart (4:51)
  9. The Days of Pearly Spencer (3:01)
  10. A Lover Spurned (5:00)
  11. The Idol (3:56)
  12. Jacky (4:33)
  13. Tears Run Rings (6:04)
  14. Bedsitter (3:39)
  15. Tainted Love (3:45)
  16. Say Hello Wave Goodbye (5:11)
Hey, mogen dvd's nu opeens wel? Nee, nog steeds niet.
Bij deze dvd is ook een cd-versie gevoegd met daarop een uitstekend live-optreden van Almond in België. Hier en daar haalt hij de noten net niet, maar dat vinden velen vaak wel weer wat charme hebben.
Uiteraard ook leuk om de dvd-versie te bekijken, maar ik ben toch blij met die audio-versie omdat ik die toch altijd sneller opzet.

Joy
at the lookerse feesten

is dit een grap?

gezien zijn muzikale carriere is de grap eerder dat er 16 nummers uitgeperst zijn waarvan geen 1 relevant

EVANSHEWSON
Joy schreef:
at the lookerse feesten

is dit een grap?

Hey gast! Ik ben van Lokeren, het zijn LOKERSE feesten met één enkele O natuurlijk, voor de rest ken ik voornamelijk zijn werk met Soft Cell wat ik onweerstaanbaar goed vind bij momenten.

De Lokerse Feesten gaan door iedere eerste week van augustus, in Lokeren uiteraard, dat is ongeveer 22 km ten Oosten van GENT.

Zie ook de website van de Lokerse Feesten :

www.lokersefeesten.be

Ieder jaar komen er tal van internationaal gerenomeerde artiesten van zeer divers pluimage langs.

Zelf ontvlucht ik deze periode omdat ik op de Grote Markt woon en tijdens de feestweek liever verre rustiger oorden verken dan hele nachten in het feestgedruis en lawaai door te brengen, zéér on-rock'nroll maar ik ben dan ook geen piepjonge feestganger meer.

Ik vond de Lokerse Feesten trouwens als Lokeraar véél leuker toen alles veel KLEINSCHALIGER was, nu is het een echt ROCKFESTIVAL geworden, echt voor de liefhebbers.
xxx

Maar voor de liefhebbers : waarom naar Roskilde of Pinkpop gaan als je het dicht bij de deur ook vindt ??

avatar van reptile71

Voor wie zijn die kussies bedoeld?

Feeder
reptile71 schreef:

Voor wie zijn die kussies bedoeld?

Voor de liefhebbers ?

Joy schreef:
waarvan geen 1 relevant

Zoals uw weinig toevoegende bericht natuurlijk, maar dat had u hopelijk zelf ook wel door

avatar van partyprincess
Heb net de dvd bekeken, en in totaal een score van 4 punten, 3 voor het optreden en 5 voor de extra's, mn het interview.
Marc treedt hier op voor een festivalpubliek, niet zijn eigen publiek dus, en dat merk je wel vind ik: het publiek komt niet erg enthousiast over, en ik twijfel ook af ze niet af en toe het geluid van het publiek eruit gefilterd hebben bij de opnamen. Bij het laatste nummer 'Say Hello Wave Goodbye', hoor je in ieder geval niemand meezingen, terwijl marc toch echt de microfoon richting publiek houdt...
Hij zingt behoorlijk veel bekende nummers, waaronder 'Something's Gotten Hold of My Heart', The Days of Pearly Spencer' en 'Jacky' en besluit met een drietal grote Soft Cell hits (Bedsitter, Tainted Love en Say hello Wave Goodbye). Ik vind hem wat minder bij stem en hij moet dus echt moeite doen om contact met het publiek te krijgen, heb ik het idee.
Dit alles gezegd hebbende, kom ik bij de extra's: discografie,singles en dan vooral het interview! Hierin vertelt hij (ik denk dat het interview een aantal jaar na het optreden is opgenomen, kon niet achterhalen wanneer) uitgebreid over zijn gevoel bij het optreden op de Lokerse Feesten en festivals in het algemeen en het verloop van zijn carriere eromheen. Hij bespreekt oa de totstandkoming van zijn albums 'Open all Night', 'Fantastic Star', 'Stranger Things' en Heart On Snow', zijn samenwerking met diverse artiesten en zijn 'Soft Cell'-reunie. Alleen al voor dit (ingetogen) interview is deze dvd een echte aanrader!

Maar eigenlijk mag je het hier alleen maar over de bijgeleverde cd hebben
Die vind ik overigens niet mooi in de overgangen: ze moesten de dvd versie duidelijk in de beperkte tijd zien te proppen en dat is niet altijd even netjes gedaan vind ik.

avatar van partyprincess
aERodynamIC schreef:
Maar eigenlijk mag je het hier alleen maar over de bijgeleverde cd hebben

haha, oeps....
Nou ja, volgens mij kun je die cd niet los kopen toch?
Maar heb m net nog even snel opgezet en snap wel wat je bedoelt, het is net of ze wat stukjes 'opgespeed' hebben ofzo, of in elk geval daar waar hij nog wat tegen het publiek zegt, loopt de muziek al, en volgens mij zat daar op dvd inderdaad wat meer rust tussen..

avatar van dix
dix
kun je niet iedere DVD als CD opzetten ?
ik bedoel, zet je scherm op zwart en luisteren maar.

Klopt, maar dvd's mogen niet worden toegevoegd op de site en deze dus wel omdat er een audio cd bij zit. That's all
Ik doe dat trouwens meestal wel op die manier met die paar live dvd's die ik heb (heb er niet veel).

avatar van dix
dix
aERodynamIC schreef:
Klopt, maar dvd's mogen niet worden toegevoegd op de site en deze dus wel omdat er een audio cd bij zit. .

bij mijn cursus noors zit ook een audio CD ...

Veel luisterplezier zou ik zeggen: Koss derre og lykke til.

EX BEASTER
En ik was erbij toen en zag en hoorde dat het goed was

avatar van Earlyspencer
EX BEASTER schreef:
En ik was erbij toen en zag en hoorde dat het goed was

Ik stond in Lokeren op de eerste rij met een jeugdvriend die ondertussen niet meer onder ons is. Hem kun je wel af en toe zien op de DVD, mij nooit. Ik hoop dat de moderator deze voor mij best emotionele verwijzing naar de beeldschijf wil pardonneren.

De geluidstechnische kwaliteit van deze cd is net aanvaardbaar voor een officiële uitgave. Wel een pluim voor de amper tweekoppige band en voor de mixing. Behalve een te minimalistisch "To die for" klinken de meeste nummers vol genoeg. Merk op dat hier geen enkel Mamba's of "Mother Fist" nummer te bespeuren valt. Daar zijn wellicht meer bandleden voor nodig en dat is toch de formatie waarin ik Almond het liefst zie optreden ... of met Dave Ball natuurlijk.

De songkeuze is best eigenaardig en ook wel moedig te noemen. Anno 2000 was ik 24 jaar en nog maar half ontwikkeld als Almond-fan. Het album "Open All Night" had ik nog nooit beluisterd waardoor 'zelfs' ik tot het vijfde lied moest wachten voor een eerste echte herkenning. De plaat "Tenement ..." had ik wel in huis maar of "My Hand ..." nu het soort lied is om een onwennig publiek voor zich te winnen ...? Achter mij stonden immers lui die ook maar 100 BFR (€ 2,50) hadden betaald voor een festivalavond waar voorafgaand een mengeling van The Selecter en The Specials hadden opgetreden. Mooi dat Almond hier als hoofdact werd geprogrammeerd in tegenstelling tot de avond voordien op Eurorock in Neerpelt - "Meerlest" volgens het infoboekje. Daar beklaagde Almond zichzelf vanwege ... het sfeerverpestende zonlicht.

In Lokeren - "Lokerse" volgens hetzelfde infoboekje - moest het brede publiek wachten tot nummer acht "Something's ..." voor een eerste collectieve aha-Erlebnis. Bij "Pearly" en "Jacky" gebeurde dat opnieuw en met steeds toenemend enthousiasme van de massa. In Neerpelt kregen de wavers en gothics geen "Tainted Love", in Lokeren lekker wel. Naar eigen zeggen was dit een zeldzaamheid omdat hij goedgemutst was. Dat was hij de avond voordien dus niet als ik de regels van de logica op die uitspraak mag toepassen. Beide optredens waren letterlijk en figuurlijk een verschil van dag en nacht ook al wijzigde de songslist maar minimaal.

Het blijft een mysterie waarom Almond in Lokeren wel zo gul was. Erg aanstekelijk coöperatief was het onwennige publiek daar inderdaad niet. Was dit enthousiasme van de protagonist voorgeprogrammeerd vanwege de geplande opname? Hij leek me anders wel spontaan en oprecht, kwaliteiten die ik als verblinde fan graag toedicht aan mijn pop-idool. Al hoor ook ik dat Almond niet altijd even toonvast zingt maar dat is ondertussen z'n handelsmerk geworden. Z'n podium-presence compenseert dit ruimschoots maar dat kan men natuurlijk niet zien op een cd.

Z'n veelzijdigheid - electro, pop en chanson - spat wel van deze audio-opname. Dat gegeven en de emotionele connectie die ik heb met dit live-optreden dwingen me haast tot het toekennen van de maximumscore. Maar door de mindere dingetjes - geen volledige begeleidingsband en geen solowerk van voor "The Stars" - doe ik er ongenadig een hele ster af. Deze live-plaat lijkt me voor fans die er die avond zelf niet bij waren geen absolute must.