Craig Armstrong & A.R. Rahman - Elizabeth: The Golden Age (2007)

Verenigd Koninkrijk / India
Score
Label: Decca

1. Opening (1:31)
  2. Philip (1:51)
  3. Now You Grow Dull (0:57)
  4. Horseriding (1:38)
  5. Immensities (2:41)
  6. Bess and Raleigh Dance (2:34)
  7. Mary's Beheading (3:22)
  8. End Puddle / Possible Suitors (2:06)
  9. War / Realisation (2:57)
  10. Destiny Theme (2:31)
  11. Smile Lines (1:15)
  12. Bess to See Throckmorton (1:03)
  13. Dr. Dee Pt.1 (3:18)
  14. Horseback Address (2:26)
  15. Battle (3:29)
  16. Love Theme (2:51)
  17. Divinity Theme (5:08)

met Catherine O'Halloran

18. Storm (3:00)
  19. Walsingham Deathbed (1:51)
  20. Closing (2:01)
neo
De opzet was juist om niet zoals Hirschfelder bij Elizabeth deed om persee zo authentiek mogelijk te zijn. Maar zelfs bij die van hem zijn lichte moderne textures en techniek te bespeuren. Bij The Golden Age zijn deze echter veel gelikter gebruikt, waardoor ik je kritiek wel kan begrijpen, maar het zelf niet erg vind. Daarbij lijkt mij juist die electronica niet enkel van Armstrong afkomstig, aangezien Rahman ook niet bepaald beroerd is om door zijn carriere heen deze te gebruiken. Daarnaast is er nu ook niet echt dat je kan zeggen altijd een duidelijke scheiding tussen wie wat deed en Armstrong enkel zijn ding deed.

Zou graag een interview zien verschijnen met het duo of apart om wat dingen duidelijker te krijgen. Maar denk wel dat je je er wat op verkeken hebt.