Def P - Het Ware Aardverhaal (2001)

Label: RAMP

1. Geloof Het Of Niet (2:34)
  2. Van Niets Naar Alles (4:05)
  3. Het Volk van Nibiru (4:44)
  4. De Eerste Mens (4:03)
  5. De Zondvloed (8:19)
  6. Het Lot van de Mens (6:27)
  7. De Grote Vraag (0:37)
  8. Ondergang of Alternatief (4:13)
  9. Het Eind der Tijden (2:20)
  10. Van Alles Naar Niets (4:16)
RedLightCityBoy
De Eerste Mens

Wat is daar mee? Geen mooi nummer? Misschien moet je eens wat toelichting geven op je berichten, hier heeft niemand wat aan op deze manier.

avatar van Kill_illuminati
Zo te zien heeft Def P een obsessie voor conspiracies. Vooral die over: Annunaki, 2012, Niburu enz.. Als je wat research op het internet doet snap waar hij het over heeft. Ik ken ze allemaal alle verhalen en begrijp waar hij het over heeft. Grappig is het feit dat hij dit al sinds 1999 wist en daarmee verder gaat op dit album.

avatar van MAS
MAS
Toen ik dit album kocht had ik geen hoorspel verwacht. Toch is dit een zeer vermakelijk album en laat het zien dat Def P een veelzijdige mc is.

avatar van MAS
MAS
Een 4 was misschien iets te veel maar het blijft een hele vette cd!

avatar van Psycholamp
Leuke cd, muzikaal misschien iets minder hoogstaand, door veel filmmuziek te gebruiken. Prima om naar te luisteren als je geen zin om boeken van Erich von Däniken e.d door te ploeteren. Elke theorie die je op deze cd hoort, is een al reeds bestaande.

avatar van FunkStarr
Jammer dat Annunaki hier niet op staat, had er prima op gepast.

avatar van Boermetkiespijn
Te lange samples, van mindere kwaliteit dan op andere Def P/OP-albums. Ook de beats zijn houterig en naar mijn idee van mindere kwaliteit. Dit album vind ik geen succes in vergelijking met de andere albums. Omdat Def P hier veelzijdigheid laat zien, en omdat het album al met al best aardig in elkaar zit, 2,5*

avatar van king_pin
Zeer ambitieus project, waar dit plaatje zo'n 20 jaar voorloopt op wat er nu allemaal op YouTube te vinden is van deze alternatieve theorieën over de mens en het ontstaan er van. Def P krijgt van mij altijd een enorme gun factor waardoor fee combinatie van hiphop en deze onderwerpen lijken te werken, en dat terwijl het genre mij verder nul aanspreekt.
Maar ja, dit is dan ook geen normaal hiphop album, maar een soort audioboek waar je voor moet gaan zitten.
Een album wat ik eens per 10 jaar opzet omdat ik benieuwd ben waar het ook al weer over ging, maar ik tijdens de laatste luisterbeurt toch weer meer van snapte omdat mijn interesses ook meer die kant op zijn gegaan.
Verhoogd naar 4* omdat het een uniek project is.

avatar van ZAP!
king_pin schreef:
...waar dit plaatje zo'n 20 jaar voorloopt op wat er nu allemaal op YouTube te vinden is van deze alternatieve theorieën over de mens en het ontstaan er van...
Zulke theorieën zijn bijna zo oud als de mens zelf, vrees ik.

avatar van king_pin
Uiteraard. Maar in de moderne tijd met een selectief publiek, wat de laatste tijd toch meer voet aan de grond krijgt heb ik het idee.