Ryan Adams & The Cardinals - Follow the Lights (2007)

Alternatieve titel: Everybody Knows EP

8. Dear John
O ooo Lekkerr..

avatar van Xel
Xel
From the New York Times...

"The new songs aren’t really the draw on Follow the Lights, a seven-song Ryan Adams EP due out on Lost Highway next week. (Anyway there are only two of them: the title track and "My Love for You Is Real," both of which will soon be featured on the ABC series "October Road.") The draw for most fans will be a handful of Mr. Adams’s near-classics performed live in the studio with his stalwart band, the Cardinals. The mood is reflective and sober, especially on a slowed-down acoustic version of "If I Am a Stranger." ("I will try to be there for you," Mr. Adams sings quietly, "if I can." Then, as if that promise isn’t already qualified enough: "What if I can’t?") Finally there’s a lone cover, the Alice in Chains song "Down in a Hole," which Mr. Adams has taken to playing in concert. The lyrics sound as stark and self-pitying as ever, but they fit: Mr. Adams knows this terrain all too well, and he seems happy to show it."

Dit lijkt me een prettig EP'tje, als ik de omschrijving zo lees.....

Lijkt mij ook errug prettig!

Down in a Hole is ook zo'n heerlijke cover van Alice in Chains, als je even in de put zit, trapt die je nog verder die put in..

avatar van Migo
Ah, hier ben ik benieuwd naar. Nog maar een paar dagen wachten zie ik, dat is goed nieuws.

EVANSHEWSON
Ryan Adams, de artiest die vlugger albums uitbrengt dan zijn schaduw, geloof ik...

(wie de man wil blijven volgen moet vaak in de geldbeugel tasten...)

nanneb
EVANSHEWSON schreef:

(wie de man wil blijven volgen moet vaak in de geldbeugel tasten...)

Ondanks de snelheid is het wel kwaliteit !

EVANSHEWSON
nanneb schreef:

Ondanks de snelheid is het wel kwaliteit !

Zoals zo vaak bij Ryan, vrees ik er inderdaad voor, wanneer maakt die eens iets dat geheel niet de moeite is, dan kunnen we het gewoon lekker laten liggen, maar neen, keer op keer komt die beste man met kwaliteit aanzetten, de hufter!
En zijn fans keer op keer op kosten jagen, tja...

Ik ben als steeds erg nieuwsgierig naar dit album!

avatar van LittleBox
Even Flow schreef:
Down in a Hole is ook zo'n heerlijke cover van Alice in Chains

Cool! Dat heb ik vroeger grijs gedraaid en ik ben erg benieuwd hoe dit op z'n Adams klinkt... Is-ie al gelekt?

avatar van thebestfreaks
Fijne cd hoor. Ik ben eerlijk gezegd erg positief verrast. De nieuwe nummers vind ik erg sterk (incl. Alice In Chains cover). De Cardinalsversie van This is it vind ik niet echt een meerwaarde hebben, maar dat is eigenlijk de enige geldige kritiek welke ik kan verzinnen. Een dikke 4*

Bovenstaande betreft de 7#s versie. De 8 nummers (De Everybody Knows - EP)) staat in bestelling en zal misschien nog wel wat hoger scoren

Het nummer "Blue Hotel" heeft Ryan Adams eerder geschreven voor de CD Songbirds van Willie Nelson. (welke hij ook geproduceerd heeft).
Op deze EP staat dus zijn eigen versie van het nummer.

Door een release-blunder van Lost Highway had ik hem niet meteen (pas op 19 november als "Everybody Knows EP" uitgebracht in Europa) maar gelukkig heb ik vrienden in de US die me dit soort dingetjes even doorsturen...

Wat een prachtige EP! Dat moet eerst gezegd. Ik was wat sceptisch vooraf, met name gezien het aantal nummers dat Ryan - Ik heb 170 nummers op de plank liggen - Adams al eerder uitbracht. Maar alle nummers zijn verbeteringen ten opzichte van de originele versies in mijn ogen. Behalve misschien 1.

"Follow The Lights" is een niemendalletje, dat na een paar luisterbeurten toch beklijft. "My Love For You" Is Real kende we akoestisch al uit de Sweden Sessions (als ik het goed heb) maar het 'jammy' einde van deze versie maakt er iets bijzonders van. "Blue Hotel" is volgens mij het beste nummer dat Ryan in jaren heeft geschreven en nu dus eindelijk ook zelf heeft opgenomen. Met zinnen als "She's inside me like a secret and I got no one to tell" gezongen met een passie die Willie Nelson (die het nummer eerder opnam op "Songbird") er al járen uitgerookt heeft.

De cover van "Down In A Hole" kwam bij mij in één keer binnen toen ik het voor het eerst hoorde tijdens een akoestisch optreden. Net als destijds met "Wonderwall" is het opmerkelijk hoe Ryan het nummer zich eigen maakt en het zelfs het origineel naar de kroon steekt. "This Is It" blijkt ook in de Cardinal versie overeind te blijven, en het nummer voelt nu oprechter aan: "She kisses when she sleeps" is aangepast in "I kiss her when she's sleeping". "If I Am A Stranger" kennen we van "Cold Roses" en is hier langzamer uitgevoerd. Juist daarom ga je er meer naar luisteren. Enige minpuntje is in mijn ogen de re-do van "Dear John". 2e stem Neal Casal en Ryan Adams die samen over hun "first child, and I wanted you so bad" zingen werd bij mij op een gegeven moment een beetje lachwekkend.

En nu maar hopen dat al die nieuwe nummers van de plank gehaald worden! Easy Tiger bevatte immers ook al een behoorlijke selectie 'bekend' materiaal. De bron zou toch niet aan het opdrogen zijn???

avatar van Coentje
Heerlijke EP, de nieuwe nummers zijn wat mij betreft voor het meerendeel beter dan de nummers van Easy Tiger.

avatar van Migo
Ik kan niet anders zeggen dan prima EP'tje. 'My love for you real' vind ik wat minder, maar de rework van 'This is it' zeer geslaagd. Als je de tekst even buiten beschouwing laat, klinkt 'Dear John' door beide mannen gezongen ook niet verkeerd. De moeite waard dus.

avatar van Xel
Xel
Heel fijne EP (ik heb de Everybody Knows EP-versie), een waar genoegen om naar te luisteren.
Verslaat Easy Tiger op punten dit jaar.
Dit is voor mij de echte lekkere opvolger van "29"

nanneb
Echt een meesterwerk! Stuken beter als het eerder dit jaar uitgebrachte Easy Tiger. Erg 'intieme' plaat, erg mooie nummers erg mooi uitgevoerd e.d.

beaster1256
fantastisch plaatje van ryan adams , de man kan bij mij ook geen slechte platen maken , wat een talent , werkelijk prachtig

Zigstar
Geniaal. En wat een prachtige versie van 'This is it'! Weet me veel meer te bekoren dan die op het album Rock 'n Roll.

avatar van Wickerman
Een aardig tussendoortje. 'Blue Hotel' en 'My Love For You Is Real' zijn prachtig. De re-release van oude nummers maken het een tussendoortje, ze klinken goed, maar niet zijn niet heel erg vernieuwend. Het blijft wat hangen in de Easy Tiger sfeer en die beviel me niet heel erg goed.

avatar van heicro
Zoals gebruikelijk wisselt Ryan Adams zeer sterke nummers (Down in a Hole) en zeer zwakke nummers (Follow the Lights) af, maar de man z'n oevre is inmiddels zo indrukwekkend dat ik het hem vergeef. Wat een talent.

Ace
Grappig want ik vind Follow The Lights werkelijk prachtig! Maar het absolute hoogtepunt is voor mij toch de geweldig mooie uitvoering van If I Am Stranger!

avatar van Shelter
Deze ook aangeschaft, heerlijk EP-tje.
Duurt precies lang genoeg voor veel draaibeurten.
Follow the Lights, Blue hotel en If I am a stranger vind ik het mooist.

avatar van ZERO
Erg goede EP! Ik heb hem in de States gekocht, zonder Everybody Knows.

Het mooiste aan deze EP vind ik dat er geen enkel minder nummer op staat, maar ook niet echt een absolute uitschieter. Het is dus een erg constante plaat waarop élk nummer de moeite is!

Zeker de aanschaf waard voor alle Ryan Adams-liefhebbers!

avatar van De Daniël
If I Am a Stranger studio versie is nog mooier dan het origineel. Hulde.

avatar van harm1985
Dat ik hier nog niet op heb gestemd zeg! Dit EP-tje vult een beetje de gaten op die de albums lieten vallen in vergelijking met Live Concerten. Is ook als bonus CD bij Easy Tiger gestopt, als ik me niet vergis. De eerste twee nummers zijn echt nieuw, waarvan eentje voor October Road is gebruikt, als ik me niet vergis.

Maar het gaat natuurlijk om Blue Hotel en Down in a Hole, die in 2007 regelmatig live werden gespeeld. Blue Hotel is een oude bekende, want die nam Willie Nelson (met the Cardinals als begeleidingsband) al eens op voor Songbird, een album dat Adams ook nog eens produceerde. Down in a Hole is dan weer een Alice in Chains cover. Allebei heel verschillend, maar ongelooflijk goed, het live gevoel is goed weergegeven.

Zelfde geldt voor de 'Live in the Studio' tracks, met als favoriet, ook hier Dear John. Adams is net wat beter bij stem en ook al is het contrast met Norah Jones' stem nog zo mooi, de harmonie met Casal is ook om van te smullen. Jammer dat er met Cardinology geen vervolg aan werd gegeven.