King Gizzard & The Lizard Wizard - Phantom Island (2025)

Australiƫ

6. Spacesick (4:51)
  7. Aerodynamic (4:47)
  8. Sea of Doubt (4:25)
  9. Silent Spirit (4:29)
  10. Grow Wings and Fly (5:08)
avatar van ABDrums
Mijn vinyl is vandaag binnengekomen en de eerste luisterbeurt zit er net op. Wat een werkstuk is dit weer geworden zeg. Het is nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar gevoelsmatig heb ik het idee geluisterd te hebben naar het meest uitgebalanceerde studioalbum dat deze Australische muzikale duizendpoten tot op heden hebben uitgebracht. En dat wil wat zeggen gezien de ongelooflijke staat van dienst die de band nu al heeft opgebouwd.

De toevoeging van het orkest is in ieder geval een meesterlijke greep geweest, want de typische Gizzardiaanse manier van componeren en muziek maken krijgt daardoor net dat beetje extra body en doordachtheid die ik bij ander materiaal van de band wel eens mis. Kortom is ook deze release van King Gizzard weer een absoluut genot voor het oor, die waarschijnlijk - ja, ik zeg het toch - hoog in mijn jaarlijst gaat eindigen en met absolute zekerheid mijn zomerplaat van 2025 gaat worden.

Het begint meer en meer te kriebelen om tickets voor Den Bosch te kopen in november...