Shadow of Intent - Imperium Delirium (2025)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Prepare to Die (4:01)
  2. Flying the Black Flag (3:55)
  3. Infinity of Horrors (4:14)
  4. Mechanical Chaos (3:50)
  5. They Murdered Sleep (4:01)
  6. The Facets of Propaganda (5:19)
  7. Feeding the Meatgrinder (4:03)

met George "Corpsegrinder" Fisher

8. Vehement Draconian Vengeance (3:55)
  9. Beholding the Sickness of Civilization (4:30)
  10. No Matter the Cost (4:16)
  11. Imperium Delirium (7:34)
avatar van james_cameron
Op dit vijfde album bewijst deze amerikaanse blackened deathcore-band moeiteloos nog steeds tot de absolute top binnen het genre te behoren. Grote veranderingen zijn er niet ten opzichte van het vorige album; alles is gewoonweg wat compacter en zo mogelijk nog strakker uitgevoerd. Het album raast in ieder geval als een wervelwind over de luisteraar heen en verveelt geen seconde. Grote klasse.

avatar van gigage
Tech death core met heuse gitaarsolo's. Ja, ik volg de moderne core scene niet maar Shadows of intent wel omdat het net wat innovatiever is. Best ongelooflijk dat die jonge knul zo'n keel kan opzetten. Elegy vind ik een stukkie beter maar deze mag er ook zijn. De instrumentale track (9) maakt het helemaal af en zoals zo vaak ( bij SoI) zitten de de prijspakkers aan het eind van het album.

avatar van gigage
Toch jammer dat Shadow of Intent weinig aandacht trekt met dit album. Ieder jaar staan deze Amerikanen wel op een festival in de buurt dus ze doen hun retebest, daar kan het niet aan liggen.