André 3000 - 7 Piano Sketches (2025)

Jazz
Label: Epic

1. Bluffing in the Snow (2:58)
  2. And Then One Day You'll ... (2:28)
  3. When You're a Ant and You Wake Up in an Awesome Mood, About to Drive Your Son to School, Only to Discover That You Left the Lights on in the Car Last Night So Your Battery Is Drained (0:54)
  4. Hotel Lobby Pianos (2:37)
  5. Blueberry Mansions (1:57)
  6. Off Rhythm Laughter (3:31)
  7. I Spend All Day Waiting for the Night (1:53)
avatar van Poles Apart
Is dit niet een EP gezien de lengte??

avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
Poles Apart schreef:
Is dit niet een EP gezien de lengte??

Ofschoon de meeste bronnen het wel als album presenteren, is gezien de lengte en het format (op 10" 45 RPM) inderdaad een mini-album of EP beter als beschrijving!

avatar van MichelDumoulin
0,5
Jezus. Dit is slecht, zeg. Waarom Epic dit album heeft durven uitbrengen is me een raadsel. Was er niemand die hem tegen zichzelf in bescherming kon nemen?

avatar van Silky & Smooth
0,5
Ik heb vorige week mijn dochtertje van 2 piano horen spelen. Nu hou ik er niet zo van om muziek te vergelijken, maar André heeft in dit geval nog een lange weg te gaan...

Waarom wordt dit uitgebracht? En helemaal, waarom wordt hier vinyl aan verspild?

avatar van davevr
Niet zo slecht als ik dacht met de reacties hier.
Ik heb stukken van Jarrett die slechter zijn.
Het klinkt hier bij de reacties wat als 'Is dat een schilderij? Dat? Dat kan mijn 4 jarige ook maken.".
Nu ja, het is heel fragmentarisch en dat werkt zo wel, ook met de kortheid.
Ga ik het kopen? Nee. Zet ik het af? Ook niet.

avatar van Silky & Smooth
davevr schreef:

Los van mijn reactie, zo zie ik dat echt niet. Bij een schilderij (en muziek) zijn er vaak genoeg variabelen die het project op z'n minst interessant(er) maken. Hier is dat toch niet het geval? En zoveel schelen zijn gedachten niet met die van een 4-jarige:

"These piano sketches are improvisations. To conjure them up, I spread my fingers out on the keys and randomly but with purpose move them around until I find something that feels good or interesting. If it feels really good I will try to repeat it."

Ik kan hier echt niks mee, zeker niet als losstaand project. Het zijn hooguit schetsen van nummers (wat de titel al aangeeft). Geen goed verhaal, geen concept, geen lijn, geen creatieve invalshoek, geen mooie nummers. Misschien was dit leuk om uit te brengen na een volwaardig album. Als een soort van 'weg er naartoe'. 'New Blue Sun' is ook niet mijn ding, maar was in ieder geval nog origineel en creatief.

Dit zet ik nooit meer opnieuw op, laat staan dat ik het koop.

avatar van vinylbeleving
davevr schreef:
Niet zo slecht als ik dacht met de reacties hier.
Ik heb stukken van Jarrett die slechter zijn.

Oef, zo'n uitspraak zou ik niet durven maken. Jarrett is een geweldenaar in zijn genre
Daar kan Andre drieduizend niet aan tippen, hoeveel piano's hij ook op z'n rug meesjouwd.

avatar van davevr
vinylbeleving schreef:

Spirits van KJ is één van de slechtste albums die ik ken. Zelfs een meester kan echt slechte zaken maken. Nu, waarschijnlijk zijn er liefhebbers van dat album. Ik denk dat die mensen slechte oren hebben.

avatar van vinylbeleving
davevr schreef:

Klopt vreselijk album. Maar ik vind dit erger. Om de simpele reden dat Andre3000 geen pianist is en zijn spel (los van de composities) echt waardeloos is. Bij Jarrett hoor ik zelfs op Spirits dat hij een benadigd pianist is.