Mari Wilson - Showpeople (1983)

Label: Compact

1. Wonderful to Be With (4:39)
  2. The End of the Affair (5:18)
  3. One Day Is a Lifetime (4:31)
  4. Dr. Love (3:33)
  5. Remember Me (3:40)
  6. Cry Me a River (3:29)
  7. Just What I Always Wanted (3:24)
  8. This Time Tomorrow (3:01)
  9. Are You There (With Another Girl) (4:41)
  10. I May Be Wrong (3:21)
  11. Ecstasy (3:41)
  12. This Is It? (6:01)
avatar van divart
Bijzonder leuk jaren '60 popplaatje die ook hier behoorlijk populair was. Hoogtepunt wat mij betreft haar vertolking van Cry me a River.
Heb haar in '83 zien optreden op het KRO's Eindexamenfestival in Den Bosch (samen met oa. de Nits en The Stranglers). Het podium was daar zo klein dat de band (15 man) er nauwelijks oppaste.
Dat hele optreden is nu ook gratis te beluisteren op KRO-Legendarisch Live: Mari Wilson

avatar van Mjuman
Van de week gescoord. Dit is erg leuk; op hetzelfde label als Virna Lindt (zie MOOWS). Bij het vinyl zat ook een leuke uitklapkalender.

avatar van Chameleon Day
Mjuman schreef:
...Bij het vinyl zat ook een leuke uitklapkalender.

Met een schaars geklede Mari Wilson naar ik mag aannemen?

Chameleon Day schreef:

Met een schaars geklede Mari Wilson naar ik mag aannemen?

Nee keurig Engels - u weet wel hoe dat gaat - in diverse outfits (riding, party). 't is allemaal heel erg camp en braaf. Dit is een betere zangeres dan Virna Lindt, maar zij is verrassender. Deze plaat uit '83 zou het goed doen in een kwis "van wanneer is deze plaat". Mari was ook wereldberoemd voor haar suikerspinkapsel.

Mari Wilson was de Duffy van de the 80's.
Heb altijd al een zwak gehad voor 'just what i always wanted'.

avatar van reptile71

B3 One Day Is A Lifetime 4:28
B4 I May Be Wrong 3:16
B5 (Beware) Boyfriend 4:58
B6 This Is It? 6:02

Ik heb verder niks met dit soort muziek.

reptile71 schreef:
Ik heb verder niks met dit soort muziek.

Dat geeft niks en daarmee staan we quitte.

Bij mijn vinyl-versie van London records zat helaas niet die uitklapkalender, maar een getypte brief van de platenmaatschappij waarin Mari Wilson aangeprezen werd.
De tracklist is dus zoals Reptile71 hierboven al aangaf. Altijd handig om het album met het visitekaartje: de single te beginnen. Ik vind het ook het beste nummer van de plaat en verder heb ik Mari Wilson daarna niet meer gevolgd. Dat kan natuurlijk ook te maken hebben dat er in de media weinig aandacht meer aan haar muziek besteed is.
Het moest erop lijken dat deze plaat uit de jaren 60 kwam. The Housemartins, Swing Out Sister en vele andere artiesten hebben dat trucje wel eens uitgehaald, maar je hoort toch meteen dat de muziek van een recentere datum komt.

Stanley Koekblik schreef:

Dan denk ik dat je een exemplaar hebt bemachtigd dat ooit naar de pers of dj's is gezonden voor promotiedoeleinden. Ik heb daar zelf ook meerdere exemplaren van o.a Tears for Fears - The Seeds of Love.

Mjuman schreef:

Klopt. Ik heb er ook zo een van de groep That Petrol Emotion, dat natuurlijk een afsplitsing van The Undertones is. Ex-zanger Feargal Sharkey was op de solo-toer.
Dat soort promo's zijn interessant voor de fans, maar volgens mij gebruikte het CBS-label (niet het label van Tears For Fears) vaak een stempeltje met Promotional Copy Only. Op rommelmarkten kom ik ze nog vaak tegen. Zeker van mensen geweest die ooit bij CBS gewerkt hebben en regelmatig die promo-dingen mee naar huis mochten nemen.
Ik heb ook in mijn collectie promo's met een afwijkende radio-mix.

avatar van Mjuman
Vroeger verkocht Grammofoonwinkel hier veelal dat promomateriaal (vanachter de toonbank); diverse H'sums dj's behoorden tot de suppliers. Heb daar wel een aantal WB promoplaten gekocht (oa Talking Heads en Dire Straits).

De afgelopen 3-4 jaar regelmatijd bij Da Capo lp's gekocht met oranje sticker (met nummer) en stempel "Stichting NL Top40" - in prima staat, vaak slechts sporadisch gedraaid. Da Capo

Mjuman schreef:

In Amerika verschenen de Dire Straits op Warner Bros.. Net zoals Queen hier op EMI en in Amerika op Elektra (en later op Hollywood) verschenen.
Ik heb ook wel eens tweede hands platen gekocht en daar zaten ook een aantal bij met een sticker met Radio Nederland Wereldomroep met een fonotheek nr. erop.
Sommige Amerikaanse persingen (ik noem als voorbeeld jaren 70 en 80 singles op Epic) hebben een nogal krassend geluid en ruisen heel erg. Je ziet het meteen aan de groeven. Die platen (o.a. van The Jacksons, Michael Jackson, Meat Loaf en Cheap Trick) hadden geen fotohoes, maar werden toch door mijn platenboer ingekocht.

avatar van Spring_affair
En dan gaan we 12 jaar later weer terug naar het onderwerp! Geweldige plaat van Mari Wilson. Via haar leerde ik Cry me a River kennen. Van daaruit kwam ik weer bij Julie London terecht (maar dat is een ander verhaal). Jammer dat ze maar een plaat heeft gemaakt en daarna was de beehive periode volgens mij over.
Erg aan te bevelen, Dr. love vind ik ook een heel leuk nummer.