Queensrÿche - Take Cover (2007)

Label: Rhino

1. Welcome to the Machine (4:54)
  2. Heaven on Their Minds (4:54)
  3. Almost Cut My Hair (4:18)
  4. For What It's Worth (2:33)
  5. For the Love of Money (4:58)
  6. Innuendo (6:11)
  7. Neon Knights (3:42)
  8. Synchronicity II (4:55)
  9. Red Rain (4:39)
  10. Odissea (3:53)
  11. Bullet the Blue Sky [Live] (10:26)
avatar van Epitaph
,,Take Cover'' inderdaad wat een Tsumani van releases de laatste tijd, riekt toch iewat naar geldklopperij.

maar is het ook wat?

ik denk van niet

avatar van Genesis
Woh, vet. Ik wist helemaal niet dat Queensryche nog iets ging uitbrengen dit jaar. Ik weet echter niet wat ik ervan moet verwachten; het laatste redelijke dat QR heeft uitgebracht dateert alweer van 1994 (promised land). Wel een plaat om in de gaten te houden, dat is zeker.

Joy
ik draai the warning nog maar eens

ff genieten van hoe het ooit was en nooit meer zou worden

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Er zitten een paar verrassende keuzes tussen, op zich...

avatar van Genesis
Oh verrek het zijn allemaal covers joh. Dit vind ik op zich wel jammer maar er zitten inderdaad wel leuke nummers tussen.

Joy
waarom, als en band zon beetje helemaal uitgeblust is, komt een band, in dit geval het reetesterke queensryche ten tijde van OM en empire,met een coverplaat op de proppen?

kan maar 1 ding bedenken, geen inspiratie meer en centen op

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Tja, ik ben van hun laatste twee reguliere cd's ook niet erg onder de indruk, maar ik vind een coveralbum nog een net iets minder treurige manier om geld te verdienen dan het opnieuw uitbrengen van oud materiaal met overbodige bonustracks of in overbodige nieuwe mixen.

Bovendien bleken in het verleden meer bands die op een dood punt een coveralbum opnamen later alsnog sterk terug te kunnen komen.

Joy
maw, het is een markertingmanier om je muziek nogmaals onder de aandacht te brengen, ben ik niet van onder de indruk, muziek spreekt voor zichzelf, of niet

en zo niet, dan stoppen

avatar van Germ
Germ (crew)
Joy schreef:

en zo niet, dan stoppen

Helemaal mee eens, al ben ik wel retebenieuwd hoe de Progmetallers een nummer als Almost Cut My Hair ten gehore zullen brengen

uiteraard

hier is een flash card met wat voorbeelden van nummers van de cd

avatar van petdetect
Het album is nu ook (net als Operation Mindcrime II dit was, overigens) volledig op artistdirect.com te beluisteren.
Mijn pre-order is in ieder geval al geplaatst, want wat ik hoor bevalt mij prima. 'Welcome to the Machine', 'Synchronicity II' en 'Red Rain' zijn van "oorspronkelijke artiesten" toevallig ook mijn favoriet en Queensryche heeft aan deze nummers geen slechte draai gegeven (understatement?!). 'Innuendo' moet je niet naast het origineel leggen. Queensryche heeft er een eigen draai aan gegeven die goed is, maar als je dan toch gaat vergelijken dan voelt het slecht aan. Niet doen dus; laat deze uitvoering ook in zijn waarde is mijn advies! 'Heaven on their minds' is in oorspronkelijke uitvoering al een sterk nummer (maar goed, het zijn zogezegd ook stuk voor stuk klassiekers op dit cover album), en is in de Queenryche pimp versie nog sterker.
Had op voorhand geen idee dat ik de track 'For the love of money' kende, maar bij beluisteren herkende ik toch fragmenten. En ook hier geldt dat de Queensryche pimp versie voor mij 't origineel overstijgt.
'Bullet the blue sky' is de band op het lijf geschreven. Strakke uitvoering, hoor! 'Neon Knights', 'Almost cut my hair' en 'Odissea' waren voor mij grote onbekenden, maar klinken mij prima in de oren.
'For the love of money' is de enige track die mij weinig kan boeien. Of dit nu ligt aan de Queensryche uitvoering of dat het origineel (ken ik niet) mij ook niet zou bevallen moet ik in het midden laten.
Mijn grootste twijfel had ik op voorhand bij de stem van Geoff Tate in combinatie met de nummers; maar deze blijkt hij ten volle in dienst van de nummers te benutten.

avatar van petdetect
Overigens ook via rhino.com te beluisteren voor 'limited amount of time' meldt de site.

avatar van ozwald
maar weer eens geprobeerd maar valt me niet erg mee. Welcome to the machine opent nog wel aardig maar voegt niks toe aan origineel. Wordt daarna al snel minder... Al met al behoorlijk overbodig plaatje. Milde stemming ik, hou het maar bij 2,5.

petdetect schreef:
Had op voorhand geen idee dat ik de track 'For the love of money' kende,

"For what it's worth" bedoelde ik dus...

Sir Spamalot (crew)
Vanwege een ex-Queensrÿche fan: wat was dit vroeger een geweldige groep en tevens één van de weinige groepen die live konden waarmaken wat ze ook in de studio hadden opgenomen. Tot en met de "The Promised Land" hebben ze telkens mooie dingen opgenomen ... en dan was het vat af.

Ik probeer nooit te oordelen over coveralbums, want meestal ken ik de originelen niet, behalve hier dan Innuendo (Queen), Synchronicity II (Police), Neon Knights (Black Sabbath) en Bullet the Blue Sky (U2).
Neon Knights is machtig maar dat was het origineel evenzeer (tip: Black Sabbath - album "Heaven and Hell" een klassieker!).

Dit album dient inderdaad bekeken als een aardigheidje tussendoor, net zoveel vele bands een live-album, verzamelaar of coveralbum uitbrengen. Wat telt is het volgende: hebben ze het nog in zich om nog een knaller uit te brengen, maar dan geen Operation Mindcrime III of zoiets?

avatar van ozwald
vrees van niet Sir... Ondanks dat de hoop al lang vervlogen is blijf je het toch bij iedere cd maar weer proberen..

Nu best een paar aardige coverpogingen maar bij Innuendo gingen de teentjes bij mij toch wel heel erg krom in de schoenen...

Empyrium
Ach, in februari komt het nieuwe album alweer uit, dus dit is inderdaad een tussendoortje en ik vind het zo slecht nog niet. In mijn ogen heeft Queensrÿche maar één zwak album op hun naam staan, Hear In The Now Frontier. De rest zijn klassiekers of gewoon kwaliteitsplaten.

Empyrium,

Elk zijn mening waarvoor ik altijd respect heb, maar waarom een 5?

PS: altijd content met iemand die iets van Thin Lizzy in zijn Top 10 zet

Greetings!

avatar van Sinner
Wat een truttenplaat zeg. Op zich best leuk om eens niet voor de hand liggende covers te gaan spelen maar als dan het hoogtepunt toch net een erg slappe, zielloze Black Sabbath cover is weet je het wel weer. Hiertegen is zelfs Operation Mindcrime 2 een topper.

avatar van Erik1968
Laten liggen deze plaat. Heaven on their minds is het enige liedje dat min of meer gelukt is, wat mij betreft. Voor de overige tracks geldt: luister naar het origineel. Zelden zo'n afschuwelijke Queen cover gehoord! Ik ben altijd een grote QR fan geweest maar deze release is overbodig te noemen.

avatar van vigil
Het altijd zo bekende Queen koortje (met 71 overdubs van hoofdzakelijk Freddie zelf) is wel erg knullig nagedaan door Tate enkel met een vocoder.

Empyrium
Sir Spamalot, eh.. heb nijn mening danig bijgesteld, deze plaat is niet goed. Het is overbodig en ze hebben songs gekozen waar geen eer aan te behalen valt. Ik heb überhaupt een hekel aan cover albums.

Sir Spamalot (crew)
Och, niet mee inzitten: was een beetje verrast vanwege de hoge score.
Dus in februari - eigenlijk binnenkort - komen ze met een nieuw album af. Ik zal een kaars branden en hopen dat ze me nog eens verrassen net zoals de Scorpions dat gedaan hebben met het album Humanity Hour 1.

Uh.. CSNY, Buffalo Springfield, The Police en Peter Gabriel covers door een Heavy Metal/Progressive Metal band?

Misschien heeft de inspiratie ook een dieptepunt bereikt en gaan ze daarom maar coveren. Achja, misschien dat ik hem eens opzoek als ik niks te doen heb.

Empyrium
Persoonlijk kan ik prima leven met deze plaat, m.i, is alleen Innuendo een blunder van jewelste, dit nummer is zo afschuwelijk slecht gedaan, de rest klinkt niet echt spannend maar meer relaxed a lá Tribe.

Ik zie dit meer als tussendoortje en het nieuwe album is inmiddels al weer gereed, American Soldier verschijnt in maart van dit jaar.

Ik heb inmiddels een sample gehoord en de OM/RFO/TW fans zullen wederom worden teleurgesteld, maar ik vind Queensrÿche nog steeds een goede band.

avatar van devel-hunt
1,0
Deze plaat voor een euro uit een uitverkoopbak gehaald, compleet overbodige release. Iets extra's toevoegen aan een nummer van een ander, en niet de minste, is aan deze band niet besteed. Het zijn 10 misbaksels geworden. Bullet the blue sky, een U2 klassieker, wordt hier bruut verkracht, hetgeen voor vele van de nummers geldt.

avatar van Von Helsing
devel-hunt schreef:

Maar gelukkig is het nieuwe album weer een echt meesterwerk, dus deze miskleun is de heren al weer lang en breed vergeven.

Kingsnake
Welcome to the Machine is dan wel weer leuk gedaan.
Tate speelt nog een riedeltje sax mee.