Cracker - Kerosene Hat (1993)

Label: Virgin

1. Low (4:37)
  2. Movie Star (3:34)
  3. Get Off This (4:26)
  4. Kerosene Hat (5:36)
  5. Take Me Down to the Infirmary (4:05)
  6. Nostalgia (3:35)
  7. Sweet Potatoe (3:17)
  8. Sick of Goodbyes (3:10)
  9. I Want Everything (5:54)
  10. Lonesome Johnny Blues (2:48)
  11. Let's Go for a Ride (3:08)
  12. Loser (6:11)
  13. Desert Biker Meth Lab (0:41)
  14. Euro-Trash Girl (8:04)
  15. I Ride My Bike (6:34)
  16. Kerosene Hat (Outtake) (1:22)
Vrij luchtige country rock met het nodige gevoel voor humor, welke live ook als een huis staat.
Frontman David Lowery komt voort uit de band Camper Van Beethoven; welke ook zeker een cult status had.
Vreemd genoeg mij nooit aan hun gewaagd, terwijl een vriend mij deze vroeger tot vervelends toe mij tipte.
Misschien is dat de reden wel geweest.
Een veelzijdige band, wat je ook hier nog terug hoort, Movie Star is zowat punkrock, invloeden van Ramones zijn hoorbaar.
Als je de cd van Kerosene Hat hebt, dan weet je waarschijnlijk ook wel dat er een geheime track op nummer 69 staat; toepasselijk genaamd; Euro-Trash Girl.
Het bekendste is uiteraard Low, deze kocht ik in dezelfde periode als Body and Soul? van Thelonious Monster, beide lagen in een bak met geflopte cd singles, waar dus vaak het leukste werk te vinden is.
Voor mijn gevoel hebben beide bands wel raakvlakken, al is bij Cracker wel sprake van georganiseerde ongein.
Toch maar meer in dit soort bands verdiepen, Cracker, Camper Van Beethoven, Thelonious Monster, en vooruit laten we er Green On Red aan toevoegen.