Kingfishr - Halcyon (2025)

Ierland
Folk
Label: B-Unique

1. Man on the Moon (2:39)
  2. 21 (2:58)
  3. Gloria (3:36)
  4. I Cried, I Wept (3:31)
  5. Next to Me (3:51)
  6. Diamonds & Roses (2:45)
  7. Flowers-Fire (3:17)
  8. Caroline [Rework] (3:51)
  9. Killeagh (2:30)
  10. Ways to Change (2:58)
  11. Shadow (2:47)
  12. Blue Skies (3:21)
  13. Shot in the Dark (2:59)
  14. Eyes Don't Lie (3:44)
  15. Someday (3:43)
  16. Schooldays (3:51)
avatar van rushanne
Zin in dit album, en hun concerten.

avatar van Monsieur'
In principe staat het hele album al single-technisch op Spotify, maar toch kijk ik hier heel erg naar uit.

Kingfishr stond al tijden met een handjevol nummers in mijn playlists. Uiteindelijk maar eens gewaagd aan een concert in Nijmegen en sindsdien ben ik helemaal om! Pas drie jaar zijn ze bezig en het lijkt erop dat dit weleens the next big thing kan worden uit Ierland. De frontman balanceert keurig tussen excentriek en humble, en de band speelt zo energiek alsof het gewoon de zoveelste pub is.

Ze maken hun podiumpressence meer dan waar! Na het concert deden ze spontaan nog even een paar nummertjes in de Nijmeegse Irish Pub. Direct nieuwe kaarten besteld voor Paradiso, want live is dit aardig verslavend...

avatar van habada
Zit net 2meter sessies met hen te kijken
Gaan heel groot worden net als bijv travis

avatar van Red33
Mumford & Sons meets Travis? Wel stuk meer Mumford & Sons...

Diamonds & Roses doet me ook erg denken aan Flowers In The Window van Travis!

Mooi zeg! Ik heb hier wel zin in!

avatar van coldwarkids
Flowers-Fire draai ik regelmatig. Wat een melancholische sfeer. Doet me denken aan Beloved van Mumford & Sons.

avatar van vigil
Er waren twee nieuwe albums waar ik naar uit keek deze week en dat waren Wolf Alice en deze. Waar eerstgenoemde behoorlijk tegenviel (3*) is dat hier niet het geval. Een aantal singles (Man on the Moon en Gloria) waren door veel airplay op Radio 2 al erg bekend maar nu dus ook het hele album in de juiste volgorde.

Ik zeg overigens niet dit album mee viel omdat mijn verwachtingen al redelijk hoog waren en het gebodene daar dus aan voldoet .

Verder hoor je natuurlijk met regelmaat een banjo dus dan is het gelijk M&S... dat vind ik ook wel meevallen, alleen door het mooie donkere stemgeluid heeft het al een eigen sfeer. Een sfeer die net zo goed richting Hootie & the Blowfish gaat. Maar goed, ik snap dat muziek haakjes moet hebben.

avatar van Juul1998B
Denk dat Rain King dit ook wel kan waarderen! Al is het vanwege de naam alleen al
Melodieuze folk uit ierland!

avatar van Monsieur'
Monsieur' schreef:
en het lijkt erop dat dit weleens the next big thing kan worden u

Lijkt werkelijkheid te worden. Grote cijfers op streamingsdiensten, uitverkochte zalen en grote festivals. Toch altijd ergens jammer als een van de bandjes die 'jij ontdekt hebt' zo groeit. Vrees dat de dagen van kleine zaaltjes en pubs al helemaal over zijn.
Dit type muziek leent zich wat mij betreft niet voor zalen groter dan Paradiso zonder sfeer in te leveren maar allez, zeer sympathieke gasten die de wereld verdienen hoor!

Als jullie maar van Amble en David Keenan afblijven! Notabene mijn a-muzakale buurman stond na Romance ineens bij Fontaines in de Afas te swingen terwijl het strak uitverkocht was, en de gang naar glorie voor Ierse bandjes is gegund maar wel bitterzoet gebleken de afgelopen jaren.

avatar van kruder
Was heerlijk op Dauwpop, daarna in de avond nog een tijd met ze aan de praat geweest, mooie gasten. We gaan ze volgend jaar in Manchester wederom zien, komt veel lekkers uit Ierland de laatste jaren❤️

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Wat is de overeenkomst tussen Kingfishr en Wunderhorse?
Beide hebben een uitstekende zanger. Daar houdt het ook op.
Kingfishr neigt naar Bear's Den, en dat is niet verkeerd, maar na 11 nummers ben ik het een beetje moe. Iets te braaf voor mij

avatar van Dim
Dim
Zang is matig en komt geforceerd over, muziek is vrij clichématig, kortom, ik deel niet mee aan het enthousiasme.