Mors Principium Est - Darkness Invisible (2025)

Finland
Label: Reigning Phoenix

1. Of Death (5:35)
  2. Venator (3:45)
  3. Monuments (6:00)
  4. Tenebrae Latebra (1:49)
  5. Summoning the Dark (5:56)
  6. Beyond the Horizon (5:45)
  7. The Rivers of Avernus (4:57)
  8. In Sleep There Is Peace (4:22)
  9. An Aria of the Damned (2:30)
  10. All Life Is Evil (6:23)
  11. Makso Mitä Makso (2:50)
avatar van GaiusBertus
"All Life is Evil" klinkt helemaal niet als de rest van het oeuvre, maar het is wel een dijk van een track! Doet met denken aan Fleshgod Apocalypse met die sopraan.

avatar van james_cameron
Deze finse band stelt eigenlijk nooit teleur; ook dit nieuwe album is een schot in de roos. Men weet inmiddels waar de grootste kracht ligt, te weten in uptempo werk, en dat zal de luisteraar weten ook. Vrijwel onafgebroken wordt het gaspedaal ongenadig ingetrapt, met amper een rustmoment. Het songmateriaal is unaniem sterk, net als de productie. Het hoogtepunt dient zich vlak voor het einde aan; het epische en bombastische All Life Is Evil laat de band van een iets meer symfonische kant horen, maar damn, wat een vette track.