Bloodsimple - Red Harvest (2007)

Label: Reprise

1. Ride with Me (4:57)
  2. Red Harvest (3:47)
  3. Dark Helmet (3:49)
  4. Dead Man Walking (3:57)
  5. Out to Get You (3:45)
  6. Suck It Up (3:30)
  7. Death from Above (4:02)
  8. Whiskey Bent and Hellbound (Hellmyr) (6:05)
  9. Killing Time (3:43)
  10. Truth (Thicker Than Water) (5:24)
  11. Numina Infuscata (2:43)
avatar van DeathRoo
Geweldig album. Ze stonden al eens in het Goffertpark in het voorprogramma van Guns n Roses. Helaas was het toen schijnbaar te warm, want de band werd daarna door het publiek (nog) niet echt opgepakt. Toch jammer. Zeker als je de line-up bekijkt, de louter uit doorgewinterde muzikanten bestaat.

Het album begint met een stukje gesproken woord dat grotendeels rechtstreeks gejat is van The Doors, maar gaat daarna lekker vuig van start. Het nummer Dark Helmet is een lekker pompend nummer, dat zeer goed als uur-opener kan dienen (Handig voor diegene die een radioprogramma maken...)

Het album is lekker divers, zonder te verzanden in metalcore, weet deze band een goeie mix te maken tussen Hardcore (hun roots dankzij de band Vision Of Disorder) en Thrash metal.

Zeer geschikt schijfje voor in de auto!! Pas wel op voor de flitsers, want het pedaal kon wel eens richting het metaal gaan met deze schijf in de speler!!

DeathRoo

bro
ik vind hem toch iets minder klinken dan hun debuut maar het klinkt toch nog altijd erg sterk. dit album gaat voor grotendeels de hele tijd voort op eenzelfde niveau van hardheid, terwijl in het debuut daar wat meer afwisseling in zit. maar ja, moet hem eerst nog wat meer beluisteren denk ik zo.

avatar van james_cameron
Inderdaad wat minder afwisselend dan het debuut, maar geen verkeerd album. De stijl ligt ergens tussen Marilyn Manson en Pantera in, met veel lekkere, niet al te gecompliceerde beukers. Tekstueel niet erg bijzonder en de plaat is wat aan de korte kant, maar dan heb je in ieder geval geen tijd om je te gaan vervelen.

avatar van Guinness1980
Minder dan a cruel world maar nog steeds een aardig album!

avatar van gigage
Dead man walking heeft een sterke thrashy begin riff (beetje megadeth achtig). Dat nummer hadden ze van mij wel meer uit mogen diepen met die riff want nu is dat koekje al te snel op.