John Fogerty - Legacy (2025)

Alternatieve titel: The Creedence Clearwater Revival Years

Label: Concord

1. Up Around the Bend (2:44)
  2. Who'll Stop the Rain (2:29)
  3. Proud Mary (3:06)
  4. Have You Ever Seen the Rain (2:42)
  5. Lookin' Out My Back Door (2:34)
  6. Born on the Bayou (5:12)
  7. Run Through the Jungle (3:04)
  8. Someday Never Comes (4:03)
  9. Porterville (2:21)
  10. Hey Tonight (2:39)
  11. Lodi (3:12)
  12. Wrote a Song for Everyone (4:51)
  13. Bootleg (3:04)
  14. Don't Look Now (2:11)
  15. Long as I Can See the Light (3:32)
  16. Down on the Corner (2:44)
  17. Bad Moon Rising (2:21)
  18. Travelin' Band (2:08)
  19. Green River (2:33)
  20. Fortunate Son (2:17)
avatar van nlkink
Op het eerste oog lijkt dit een verkeerd geplaatste compilatie. Tenminste, dat dacht ik in eerste instantie. Maar goed dat ik eerst checkte bij WhoAmI, die het album heeft geplaatst. Het blijkt hier om nieuwe versies te gaan die Fogerty met o.a. zijn kinderen heeft opgenomen. Dit is nou de derde keer dat de man met zijn backlog aan voornamelijk Creedence nummers aan de haal gaat en daar een volledig album aan besteed. Just for the record, Wrote a Song for Everyone was #1 en Fogerty's Factory was #2.
Met die liedjes op Legacy is niks mis, integendeel. Die hebben zich sinds de periode 1968-1972 ruimschoots bewezen. En dan heb ik het nog niet over de live-albums die de afgelopen jaren zijn uitgebracht, ook met grotendeels dezelfde liedjes. Doe je daar mensen nog een plezier mee naast de harde kern die alles koopt? Met Revival uit 2007 heeft Fogerty bewezen dat hij nog altijd in staat is om een goed album met nieuw materiaal af te leveren. Maar dat is ook alweer jaren geleden. Ik hoop van harte dat het hem nog een keer lukt om een mooie opvolger voor dat album uit te brengen.