Madonna - Veronica Electronica (2025)

Label: Warner

1. Drowned World / Substitute for Love [BT & Sasha's Bucklodge Ashram New Edit] (5:21)
  2. Ray of Light [Sasha Twilo Mix Edit] (5:42)
  3. Skin [The Collaboration Remix Edit] (5:18)
  4. Nothing Really Matters [Club 69 Speed Mix Meets the Dub] (5:14)
  5. Sky Fits Heaven [Victor Calderone Future New Edit] (5:20)
  6. Frozen [Widescreen Mix and Drums] (5:17)
  7. The Power of Good-Bye [Fabien's Good God Mix Edit] (5:23)
  8. Gone Gone Gone [Original Demo Version] (4:39)
avatar van Gert1980
Toffe release, al hadden er natuurlijk meer onuitgebrachte nummers op moeten staan, met name het schitterende Like a Flower!
Enfin, kijk hier erg naar uit, het vinyl is uiteraard al besteld!!

avatar van Premonition
Als je Ray of Light in de top 10 hebt staan, begrijp ik dat je hier naar uitkijkt, maar verder voegt dit toch niet veel toe? Wat ik heb begrepen had Warner al een remix album willen uitbrengen in 1998, maar door het (onverwachte) grote succes van Ray of Light, hebben ze dat toen niet gedaan.

Premonition schreef:

Vooral Madonna zelf wilde dit heel graag. Het voegt misschien weinig toe, maar deze nummers laten zich goed lenen voor een remix album.
Ik kijk er iig naar uit!

avatar van Yield
Las niet lang geleden dat er een nieuw album aan zat te komen met de producers van Confessions on the dancefloor. Dit mixalbum is dan een schrale troost. Maar deze mix kan best goed uitpakken natuurlijk.

avatar van Gert1980
Wat een top release. Stil zitten is moeilijk bij deze plaat. Ik hoop dat Madonna dit soort albums/EP's blijft uitbrengen, want dit is puur interessanter dan haar laatste paar studioalbums.
Hopelijk in 2028, wanneer Ray of Light 30 wordt, een EP met alle unreleased songs. Like a Flower verdient het om het (officiële) daglicht te zien.

Vraag me trouwens af waar die beloofde Untold Bedtime Stories 30th Anniversary EP blijft.

avatar van rustugan
Wat is die remix van Power of Goodbye een verkrachting van het originele nummer zeg....

rustugan schreef:

True, enige minpunt aan de plaat!

avatar van meneer
Oei.. Wat een enorme ‘verkrachting’ van bepaalde Ray of Light nummers. Alsof ze rijp zijn gemaakt voor een kermis attractie te Tilburg of zo. Sommige nummers krijgen een flatulatie beat toegeschoven waardoor ze hun William Orbit treatment verliezen. Sorry Gert1980 want ik begrijp dat jij het heerlijk vindt maar ik vind zelf Ray of Light één van de beste (en tijdbepalende) albums van de jaren 90 en dan kan er een weinig ‘verbeterd’ worden.

Een enorme hype onder Madonna fans: 'hét album' dat nooit werd uitgebracht omdat Ray of Light zo'n succes was. Een heilige graal die nu dan eindelijk wordt uitgebracht. Een soort Black Album van Prince, of soortelijke releases.

Ehm, het meeste heb ik al op de cd-singles die indertijd verschenen. Ja, het zijn edits. Nou leuk. Ja, een oude demo staat erop (die kennen we als liefhebber nu wel).
Met andere woorden: ik snap de hype niet zo goed. Zo bijzonder is deze release toch niet?! We hebben toch ook al de Finally Enough Love: 50 Number Ones met remixen gehad?! Dan is dit toch gewoon een soort aanvulling daarop maar dan onder de Ray of Light paraplu?!

Neemt niet weg dat ik dit wel degelijk een leuke release vind, maar dat is wat anders. Een leuk en aardig tussendoortje (het schijnt dat er een nieuw album aan zit te komen). Zou een leuke RSD uitgave kunnen zijn, daar heb je er genoeg van op die dag. Als Madonna overleden was had iedereen geroepen 'uitmelken door de nabestaanden', maar ze is niet dood en we hebben hier een heilige graal in handen als ik de grote fans mag geloven. Nogmaals: wel een lekkere heilige graal dan en voor mij een beetje minder heilig dan

Overigens geen album dat mee gaat dingen voor een plaats in mijn 2025 lijstje. Het mag dan wel dit jaar uitgebracht zijn, het blijven remixen uit die tijd.

avatar van VanDeGriend
Had leuk kunnen zijn maar vind er wel erg weinig aan. Nul keer wordt een originele versie overtroffen als dat al een vergelijking moet of kan zijn. Leuk voor de fans wel denk ik.

meneer schreef:

Als ze het album nu opnieuw had opgenomen zou ik je laatste zin begrijpen. Maar dit is een remix companion, totaal niet bedoeld om het originele album te doen overstijgen of wat dan ook.
Bij mij is Ray of Light ook een grote favoriet en één van de beste jaren 90 albums, maar ik zie dit album als een los iets. En als los iets klinkt het goed, naar mijn mening. Het is een traktatie aan voor de fans, niet meer en niet minder. En ik geloof ook niet dat ze met dit album hoopt mee te dingen voor beste albums van 2025 lijstjes.

avatar van meneer
Gert1980 schreef:

Je hebt hier zeker gelijk in. Maar ik zag je enthousiaste berichten dus ik was benieuwd. Ik vind het originele album ook juist zeer te waarderen door de trip-hop benadering, zeer lichtelijke Björk invloeden en de invloed van William Orbit zo sterk. De dansbaarheid en ritme sferen zijn zo goed, zo sterk. Indrukwekkend.

En toen viel deze echt even tegen.

meneer schreef:

En toen viel deze echt even tegen.

Viel deze tegen? Ik kan serieus, op de remix van The Power of Good-Bye na, niet stil blijven zitten bij deze plaat. En dan die niet eerder uitgebrachte (hooguit uitgelekte) demo van Gone, Gone, Gone als afsluiter... Terecht dat deze lof krijgt in de recensies.

Overigens kom ik nergens mensen tegen die doen alsof dit net zoiets is als het Black album van Prince, of één of andere holy grail. Maar een leuke release is dit zeker, en een on line uitgelekte versie is nog altijd anders dan het officieel in je platenkast te hebben staan.
Ook vond ik de remixes op de singles vaak veel te lang, zeker in Madonna haar geval, dus deze edits... L O VE 'em!

avatar van iamsander
WEEK 31 / 2025 – Sander's New Album of the Week
Just Released. On Repeat This Week.
Madonna – Veronica Electronica

Was dit de langverwachte heilige graal? Niet echt. Maar als remix-companion bij Ray of Light werkt dit verrassend goed. De meeste tracks zijn ingekorte edits, maar daardoor blijft het album als geheel lekker behapbaar. “Drowned World”, “Skin” en “Frozen” zijn hier echt toppers. “Gone Gone Gone” is een mooie afsluiter en voelt emotioneel oprecht.

Geen groot statement, wél een geslaagde throwback naar Madonna's beste periode. Als fan ben ik hier gewoon blij mee. Komt deze week regelmatig voorbij.