Arjuna Oakes - While I'm Distracted (2025)

Nieuw-Zeeland
Soul / R&B
Label: Albert's Favourites

1. So I Don't Forget [Intro] (1:34)
  2. Nothing's Gonna Fill You Up (6:06)
  3. No Joke (4:32)
  4. Catch Me (3:38)
  5. Pocketful of Paranoia (5:31)
  6. Lay Low (3:26)
  7. Before It's All Over (4:28)
  8. The Love That I Feel (2:37)
  9. Motel (3:25)
  10. Sell My Memories [Interlude] (0:32)
  11. Get Me Some Grief (1:24)
  12. I am Alive (3:52)
  13. Caught [Catch Me Reprise] (0:48)
  14. Won't Let This World Break My Heart (4:12)
  15. No One (4:26)
  16. Mallet Groove (5:53)
Arjuna Oakes, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, werkzaam in Londen, heeft al wat EP's gemaakt. Volgens hem waren die nodig om uit te zoeken wat wel en niet werkte om zo aan een debuut album te beginnen, en dat is er nu in de vorm van While I'm Distracted.

Mijn eerste gedachte was: José James. Dat is niet heel vreemd omdat ook Arjuna soul met jazz vermengt, maar hij gaat soms een stapje verder door elektronische elementen toe te voegen (en dan krijg ik een soort gevoel dat ik ook bij het Franse duo Air heb).

Het album is een zoektocht naar kwetsbaarheid in een harde wereld en behandelt thema's als zoeken naar je identiteit, depressie, verlies van onschuld en hoop. Thema's die uiteraard wel vaker aan bod komen bij artiesten.

Wat ik vooral fijn vind aan dit album is de heerlijke flow die telkens scherpe randjes krijgt om het allemaal wat spannender te maken. Jazz, soul r&b, electronica...... het komt allemaal voorbij.

Een zeer aangename verrassing wat mij betreft en hier is zeker meer publiek voor te vinden.
Voer voor liefhebbers van José James (de soul-jazz fusie), D'Angelo (de neo-soul grooves en organische ritmes), RY X (de dromerige, sferische productie en gevoelige vocalen), Bon Iver (de elektronische lagen en het gevoel van eenzaamheid / introspectie), Air (de sfeervolle, trage grooves), Maxwell (de neo-soul connectie) en in mindere mate Prince.

While I'm Distracted | Arjuna Oakes - arjunaoakes.bandcamp.com

Op de luisterlijst

avatar van Broem
Dat bevalt mij meer dan goed aERodynamIC Thanx voor de tip. Erg fraai album wat 'conceptueel' op mij overkomt. Voor mij een album wat je in z'n geheel moet beluisteren. Nummers lopen lekker in elkaar over en lijken bij elkaar te horen. Beetje vaag misschien Gaat de komende tijd nog vaker gedraaid worden, dat is zeker. Plusje is de erg mooie productie. Klinkt als de spreekwoordelijke klok. Maar eens op zoek naar een vinyluitvoering.

Broem schreef:
Maar eens op zoek naar een vinyluitvoering.

In Nederland lastig, zeg maar gerust vooralsnog niet, verkrijgbaar.
Ik wilde het dan maar bestellen via zijn Bandcamp maar dat werd wel erg prijzig. Prijs is zo’n 35 euro voor een dubbelalbum (helaas tegenwoordig al een normale prijs blijkbaar), maar verzendkosten en alles maakt het te gek. Via HHV Duitsland is het te doen met 7 euro verzendkosten.

Voor dit soort artiesten heb ik dat wel over.

avatar van Broem
aERodynamIC schreef:
Maar eens op zoek naar een vinyluitvoering.
Zeker weten. Fraaie albums om op vinyl te hebben. Ben nog in afwachting van Jacob Alon. Ook zo'n pareltje. Voor dit soort albums heb ik dat wel over.

avatar van vinylbeleving
thelion schreef:
Op de luisterlijst

Co sign.

aERodynamIC schreef:

In Nederland lastig, zeg maar gerust vooralsnog niet, verkrijgbaar.

Ik was ook al aan het zoeken, zowel bij Plato als Concerto te bestellen, echter hou rekening met ruim een maand levertijd en trek je portemonnee maar. Als jij €35 al te gortig vind niet bij 2 boven genoemde kijken het dubbele

Ik wacht even rustig af.

thelion schreef:
Als jij €35 al te gortig vind niet bij 2 boven genoemde kijken

Ik vind de prijzen niet grappig maar, maar 35 euro is tegenwoordig al niet meer zo bijzonder. Als je dan 7 euro verzendkosten moet betalen is het goed te doen (er zijn albums waar je in NL al tegen de 50 voor aan mag tikken en een ritje naar de stad is ook niet gratis).

Overigens werkt je link niet dus geen idee wat zij vragen, want rechtstreeks zoeken levert niks op. Sounds Venlo vraagt er 70 euro voor en drie weken levertijd. Slaat nergens op.

Ik verwacht mijn exemplaar hopelijk snel uit Duitsland.

Concerto en Sounds Delft ook €70 totaal koekoek

avatar van vinylbeleving
Oke ik ben spelbreker. Ik kom er niet in. Vind het te vol en wat te dicht geplamuurd. Veel ideën en referenties naar andere muzikale helden, maar daardoor heeft t voor mij ook te weinig eigen smoel, hoe goed het ook is uitgevoerd. Dit is niet een album waar ik snel naar terugkeer. Ik wacht gewoon nog 5 jaar op de nieuwe D'Angelo voor een echt baanbrekend soul/ funk album

avatar van Reijersen
De nieuw-Zeelandse Arjuna Oakes werd mij ooit aangeraden, waarbij andere artiesten als José James als kader werden genoemd. We gaan het zien. Het start allemaal met een intro en dan horen we Nothing’s Gonna Fill You Up. Het is een sfeervol nummer, je hoort ook dat er goed over nagedacht is. Maar ergens beklijft het mij toch ook niet écht. No Joke had inderdaad zo van José James kunnen zijn. Had bijvoorbeeld op zijn album Blackmagic gepast. Catche Me is een rustige, sfeervolle song en heeft een loom karakter. Pocketful of Paranoia is een sterk opgebouwde song. Sfeervol en werkt echt ergens naartoe. Lay Low is weer een klein, gevoelig liedje. Before It’s All Over is experimenteler van aard en heeft hints van de muziek van Jamie Lidell. Dan duiken we even meer de jazz in op zowel The Love That I Feel als Motel. Via een interlude worden we naar het prima Get Me Some Grief geleid en via het toch wel wat saaie (duurt lang) I Am Alive naar het korte Caught. Maar de kwaliteit van de nummers van voor die interlude raakt Arjuna Oakes niet meer aan. Ook de laatste drie nummers vallen niet op in kwaliteit. Potentie? Zeker, maar de uitvoering is het nog niet helemaal voor mij.