David Byrne - Who Is the Sky? (2025)

Label: Matador

1. Everybody Laughs (3:48)
  2. When We Are Singing (3:23)
  3. My Apartment Is My Friend (3:03)
  4. A door Called No (2:35)
  5. What Is the Reason for It? (3:10)

met Hayley Williams

6. I Met the Buddha at a Downtown Party (3:13)
  7. Don't Be Like That (3:00)
  8. The Avant Garde (3:41)
  9. Moisturizing Thing (2:41)
  10. I'm an Outsider (3:32)
  11. She Explains Things to Me (2:18)
  12. The Truth (3:01)
  13. DefCon * (1:16)
Byrne Baby Byrne:

Everybody Laughs

avatar van Litmanen1
Ik in ieder geval

Deranged
Zet dit naast Who Made the Sunshine van Westside Gunn en je krijgt er misschien een idee van.

avatar van Poles Apart
Byrne verklaarde dat hij de titel 'vond' nadat de stem-naar-tekst functie op z'n mobieltje de vraag Who is this guy? verkeerd verwerkte.

Deranged
Lijkt me een plausibele verklaring.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Mooie ode aan "Purple Haze" dus

coldwarkids schreef:

Alweer?

I obviously avant garde a clue!

avatar van coldwarkids
Poles Apart schreef:

I obviously avant garde a clue!

Haha ik had hem al vorige week getagged Leuke woordspeling btw!

avatar van Samimo
Na 1e beluistering.....te vrolijk! Teveel te vrolijk.
Vlg week weer een x proberen....had r meer van verwacht...

avatar van Bartjeking
Kan ik me wel iets bij voorstellen; maar bij David Byrne is het toch altijd een verrassing welke kant het op gaat. Denk dat optimisme de lading beter dekt. Humor met een boodschap, ik kan het in ieder gevoel goed gebruiken.
Muzikaal veel lagen, soms tegen het overvolle aan qua orkestraal geluid (ja hier komt mijn gebrek aan muzikale kennis om de hoek kijken, dus ik leg het uit als een kind van 5); maar vliegt niet uit de bocht.
Had nog nooit van "Ghost Train Orchestra" gehoord, maar wat mij betreft een uitstekende match; benieuwd of die ook mee op tour gaan.

Gisteren dagcrème opgedaan, zo maar eens kijken in de spiegel.

avatar van davevr
Ik kan dit echt niet plaatsen. Het is vol, druk, vrolijk, lichtjes geniaal en totaal onbeluisterbaar voor deze oren.

avatar van KJvelo01
Ik heb de plaat nu diverse keren beluisterd en het kwartje begint steeds meer de goede kant op te vallen. Ik ben zeker geen liefhebber van te vrolijke muziek. En dat zou je zeker kunnen vinden na een vluchtige beluistering. Toch zitten er meerdere lagen in. Ik kan het niet zo goed omschrijven. Ik hoor ook zeker de invloed van de Harry Styles producer. En dat vind ik helemaal niet verkeerd. David Byrne kan nog steeds boeien. Mooi.

Nieuwe single (met Brian Eno), die niet op dit album staat:

T Shirt

Ik hoor hier vooral in openingstrack Everybody Laughs de creativiteit van het American Utopia project terug. Verder veel zomerse vintage Amerika invloeden, veel filmische gekte en heel veel drukte, maar vooral het herkenbare David Byrne geluid. Minder puntig dan Talking Heads, maar een prima solo plaat. Wat mis ik Talking Heads toch, die waren wel geniaal. Knap dat hij als zeventiger nog steeds dat energieke bezit, heel bijzonder en uniek.

Written in Music Jaarlijst 2025 Nummer 41
Written in Music Jaarlijst 2025 | Written in Music - writteninmusic.com