My Baby - Echo (2025)

Dance / Rock
Label: SO

1. Echo (3:51)
  2. Ain't No Turnin' Back (4:02)
  3. Siren Song (3:58)
  4. R U 4 Real (5:28)
  5. Trying Again (4:16)
  6. Agree 2 Disagree (5:03)
  7. We Agree (3:36)
  8. Less Is More (3:56)
  9. Smiley Virus (4:04)
  10. Queens Lament (4:32)
  11. Lightning (4:14)
avatar van demoman
Dit album is wat mij betreft van begin tot eind raak. Daar waar ik op vorige albums bij sommige nummer nog wel eens wilde afhaken, gebeurt me dat nu niet. Persoonlijke favoriet: Siren Song. Echt heel mooi.

avatar van Zwaagje
Ik was eigenlijk wel een beetje klaar met de band. Niet dat de albums slecht zijn, maar ik haakte bij elk album al snel af. Bij toeval kwam less is more voorbij in een playlist op Spotify en ik vroeg me af wie dat was.....nou MY BABY dus.....
Hernieuwde kennismaking en wie weet is dit wel een schot in de roos.

avatar van Cor
Cor
Ja, vind deze (ook weer) fijn. Maar heb ik eigenlijk altijd wel met My Baby. Het pulseert lekker door allemaal en Cato van Dijk kan een moppie zingen. Lekkere plaat weer.

avatar van Zwaagje
Fijn plaatje hoor....lekker ritmisch en een volstrekt eigen stijl, daar hou ik wel van. Ik wil ze wel eens live aan het werk zien.

avatar van EvilDrSmith
Nog niet geluisterd en de vorige plaat was voor mij een teleurstelling qua sound en stijl, maar deze hoes ziet er in ieder geval veelbelovend uit.
Morgen, zaterdag 2 augustus, geven ze drie instores in drie platenzaken.
11:00 in Concerto Amsterdam (vooraf aanmelden)
13:45 in Plato Utrecht
16:15 in Plato Rotterdam.

Saai, eentonig, hetzelfde. My Baby was een grote belofte en heeft dat nooit echt waar kunnen maken. Zowel in de studio als op het podium. Het probleem: goede liedjes. Het eerste album bevatte nog goede liedjes, maar de albums daarna hadden twee of drie redelijke liedjes en voor de rest was het meer van hetzelfde. Jammer, want het zijn goede muzikanten, en Cato heeft echt een van de beste stemmen in Nederland.
Persoonlijk erger ik me ook aan hun hele voordracht, de semi- interessante boodschappen en hun houding. Ook de foto's en beeldmateriaal willen dat uitspreken. Terwijl ze gewoon goed de muziek van CCR naspelen. Elke keer als ik wat draai van My Baby zegt mijn vriendin: is dat CCR?
Ik hoop dat ze ooit nog eens een goede plaat gaan maken, want ondanks een nieuwe producer is het allemaal hetzelfde. En dat is vrij saai.

Ik moet wel lachen om de opmerking hierboven dat de hoes 'er in ieder geval veelbelovend uit'. Alsof dat het verschil gaat maken en als dat de basis is om een album aan te schaffen...

avatar van -SprayIt-
ik kom er ook niet doorheen, niet mijn ding. En ook ik vond ze eerder best tof en veelbelovend. Jammer!

16:15 in Plato Rotterdam.

Wilde wel gaan, maar ben het uiteindelijk vergeten. Jij nog geweest?

Heb hetzelfde als wat hier al gezegd is: nog niet gehoord en ook geen haast (meer) mee. In het begin leuk, ook live, maar onderhand weet ik het wel.

avatar van EvilDrSmith
aERodynamIC schreef:
Wilde wel gaan, maar ben het uiteindelijk vergeten. Jij nog geweest?
Nee, ik had al een andere afspraak staan. Jammer, want deze telefoonopname van 'Ain't No Turnin' Back' in Plato Rotterdam klinkt ondanks wat gepruts aan het geluid best wel cool.
willemopkijk schreef:
Zeker! Een hoes is als een mooie vrouw. Als je door lp-bakken struint, dan grijp je eerder een aansprekende en tot de verbeelding sprekende hoes dan een grijzemuishoes. Logisch, toch? Eerste indruk telt nu eenmaal. Ik heb menigmaal een LP gekocht (mede) op basis van een hoes. Of de eerste indruk waar gemaakt wordt is een tweede, maar er zijn zóveel eerste indrukken dat je toch een keuze moet maken waar je je tijd in wil/kan steken.

Dat geldt bij mij ook voor My Baby: als de belangstelling door voorgaande albums is weggeëbd, dan moet het weer opnieuw een positieve indruk zien te winnen om er tijd voor vrij te willen maken. Had dit album een heel futuristisch uitziende hoes die veel elektronica suggereert (of gewoon lelijk artwork), dan had ik de moeite wrs niet genomen. Deze hoes suggereert (bij mij) een vintage jaren 70-geluid, dus dat wekte bij mij hoop op een betere plaat dan de vorige.

IJdele hoop.
Want ik ben gelijkgestemd als jullie: het album begint weliswaar redelijk sterk (waaronder dat nummer dat ze in Plato Rotterdam speelden), maar 'Siren Song' is al een stuk elektronischer (maar evenzogoed nog wel lekker), maar daarna daalt het (dance)niveau rap tot een niveau dat ik denk: waarom vond ik deze band ook alweer zo goed?

Ja, Cato natuurlijk. Maar alleen haar stem en de eerste drie nummers zijn niet voldoende. Ik haak helemaal af als de leadvocals worden gedeeld met haar drummende broer Joost (in de drammerige ballad 'Less is More', waar ze nota bene een videoclip voor hebben opgenomen). 'Queens Lament' klinkt wel weer helemaal als de oude My Baby: spannend, dreigend en mysterieus. Maar waarom, waarom, WAAROM zingt Joost hier? Zijn stem is echt niet meer dan gemiddeld terwijl die van zijn zus behoort tot de beste van Nederland: wees eens zelfkritisch, little drummer boy. Al is de opzet van dit liedje eenvoudig, het effect van dit nummer had zo veel beter kunnen zijn als Cato dit had gezongen.

Na de eerste drie lekkere nummers is alleen 'Smiley Virus' nog een lekker funky nummer: de rest doet me weinig tot niks, of irriteert me zelfs.
Was de eerste indruk toch bedrieglijk en ben ik blij dat ik deze plaat niet alleen op basis van de hoes heb gekocht.

Evenzogoed nog (een krappe) drie sterren, maar dat is minstens een ster minder hun eerste twee albums en zeker anderhalve minder dan hun fantastische livealbum.

avatar van malheur
Ik vind my baby leuk vanwege het onophoudelijk doorgrooven en funken live waarbij alle nrs aan elkaar lijken te zitten, zo ken ik ze althans van 2 lives die ik helemaal aan het begin en eentje rond hun doorbraak gezien heb op de affaire Nijmegen en grunnsonic open air.

Deze plaat valt me niet mee, nrs missen wat spanning en zingende broerlief slaat idd op weinig. Net (niet) voldoende, 5,499

avatar van pejo
Vorige week live gezien en dat was toch wel een happening. Ze begonnen degelijk waarbij de slide gitarist er een paar fraaie solo's uitgooide. Ik kende eigenlijk geen nummers van deze band, dus stond er erg blanco in. Maar na een half uur ontstond er een vibe waar je in meegesleurd werd. De nummers kregen een wat techno lading en dat met een gitaar, bas en drums. Het zat soms dicht tegen Chemical Brothers aan, maar dan minder electro. Het was niet aanstekelijk, nee het was geweldig en heel het plein werd totaal meegenomen. Geweldige live ervaring dus. Op de plaat hoor ik dat minder, allemaal net iets te veel tussen de lijntjes. Geef toch 4 sterren omdat de nummers live een andere dimensie krijgen.

IJdele hoop.

Mooi omschreven waarom je dit een minder album vindt. Ik sta er heel anders in. Vorige albums vond ik knap gemaakt en orgineel, maar beklijven niet. Dit album is onweerstaanbaar voor mij en komt steeds terug, juist door de afwisseling in songs. I feel free 2 Disagree.

avatar van Dim
Dim
Voor de vorige een krappe 3,5 en voor deze een ruime 3,5 - iets swingender en meer opzwepend.