Alter Bridge - Alter Bridge (2026)

Label: Napalm

1. Silent Divide (5:06)
  2. Rue the Day (4:46)
  3. Power Down (4:08)
  4. Trust in Me (4:48)
  5. Disregarded (3:55)
  6. Tested and Able (4:36)
  7. What Lies Within (5:07)
  8. Hang by a Thread (4:11)
  9. Scales Are Falling (5:54)
  10. Playing Aces (4:05)
  11. What Are You Waiting For (5:00)
  12. Slave to Master (9:03)
avatar van Kondoro0614
Cool! Nieuwjaarscadeaus als deze zijn nooit verkeerd!

avatar van rushanne
En een concert in de Ziggo, dat wordt dubbel genieten

avatar van Juul1998B
Zin in!

avatar van Kondoro0614
rushanne schreef:
En een concert in de Ziggo, dat wordt dubbel genieten

En op Graspop, drie dubbel genieten hiero.

Scales are falling, prachtig nummer!

avatar van pos
pos
1e volledige luisterbeurt achter de rug en blij verrast. Vooral betere nummers en een meer zingende Myles Kennedy. Plus een sound die niet meer zo dicht geplamuurd is als veel van de laatste platen.

avatar van richiedoom
Prima album weer, maar toch ook wel een beetje meer van hetzelfde na 1 luisterbeurt. Scales are Falling valt inderdaad positief op, omdat het wat anders is dan de voorgaande nummers.
Verder klinkt het allemaal wel lekker, maar een plaat zoals bijvoorbeeld Fortress (mijn favoriet) en Blackbird klinkt wat gevarieerder waardoor mijn aandacht langer behouden blijft.

Maar goed, wie weet groeit de plaat nog!

Trouwens wat een oersaaie albumcover zeg, dit hadden ze in het verleden toch altijd wel dik op orde...

avatar van legian
Meer van hetzelfde zeg je? Ja maar natuurlijk. Ik had ook niet anders verwacht, maar na 4 jaar is dit wel weer een fijne plaat geworden eigenlijk. Zitten best wel wat lekkere passages is. Ze klinken energiek en gemotiveerd. Myles is ook lekker bij stem. Gitaarwerk zit weer retestrak in elkaar. En eigenlijk vermaak ik mij hier wel weer erg goed mee. Hij bevalt me ook wat beter dan de voorganger zo op het eerste gehoor.

Zin in het concert volgende maand. Hopelijk wordt dat weer een leuk feestje.

avatar van james_cameron
Prima achtste album van deze altijd betrouwbare amerikaanse rockband. Het geluid is ditmaal nog wat steviger en neigt meer dan eens naar metal, met name door de lekker zware gitaarriffs. Het overwegend uptempo songmateriaal is daarnaast energiek en meeslepend. Er zijn slechts weinig momenten dat de band wat gas terugneemt en de ene na de andere kraker komt langs. Myles Kennedy is in topvorm, net als gitarist Mark Tremonti.

super plaat!

avatar van Von Helsing
Mijn eerste kennismaking met Alter Bridge en een lekker album. Ik heb AB nooit aangedurft daar ik Creed niet echt trok maar dit is een uitstekend album. Nog wat in te halen.