Led Zeppelin - Live EP (2025)

Label: Warner

1. In My Time of Dying [Live from Earls Court, 1975] (11:25)
  2. Trampled Underfoot [Live from Earls Court, 1975] (9:06)
  3. Sick Again [Live from Knebworth, 1979] (5:18)
  4. Kashmir [Live from Knebworth, 1979] (9:02)
avatar van musician
Alvast een geweldige Trampled under foot.
Ik was eerlijk gezegd nooit zo heel erg weg van de studioversie.
Maar de opwindende 9 minuten live die hier voorbij komen is ruim voldoende om weer eens in een ouderwetse Led Zeppelin extase te raken.

avatar van Hans Brouwer
"Live EP" is wellicht leuk voor de "die-hard" LZ liefhebber. Aangezien ik dat niet ben en ook omdat het allerbeste nummer van Led Zeppelin, wie mij een beetje kent weet welk nummer ik bedoel, ontbreekt op deze EP ga ik er geen € aan besteden.

avatar van Von Helsing

Iets met "misty' erin? Grappig dat je de titel niet meer durft te noemen.......

Hans Brouwer schreef:

Trampled under foot live is beter dan Misty.
Waarom zou je voor regulier live-werk nu weer een die-hard moeten zijn en waarom zou wat Led Zeppelin uitbrengt alleen maar interessant kunnen zijn als Misty mountain hop er op staat? Waarom zou je dat nummer 45x willen hebben?

musician schreef:
Waarom zou je dat nummer 45x willen hebben?
Het zal aardig die richting opgaan, "Misty Mountain Hop" in diverse uitvoeringen van Led Zeppelin maar ook bijvoorbeeld in die van Heart of 4 Non Blondes...

Tja, maar ja.
Ieder zijn hobby.
Dan word je een beetje een one trick pony en dan zeg ik het heel erg beleefd.
Nieuw album van Robert Plant? Geen geld aan besteden, geen MMH.
Vermoedelijk heeft Plant nauwelijks nog actuele kennis aan het nummer, want inmiddels 54 jaar oud.
Dus ja, het is een beetje vreemd op daar elke keer op terug te komen.

avatar van gaucho
Ik blijf op een ander thema klinken als een plaat die blijft hangen: de prijs. Want natuurlijk heb ik hier interesse voor. Het is een EP, maar met een totale speelduur van 35 minuten voelt het voor mij toch een beetje als een album. Als zo'n EP'tje nou iets in de orde van 10 tot 15 euro zou kosten, zou ik dat redelijk vinden. Maar nee, ik zie overal weer prijzen van 25 euro of meer. Dat vind ik eigenlijk veel te duur, maar ik vrees toch dat ik hiervoor overstag ga.

Ze brengen 'm gelukkig wel op 12 inch formaat uit en niet op 7 inch (wat gezien de speelduur natuurlijk ook belachelijk zou zijn). De CD-variant kan ook nog, maar die kost dan ook weer 15 tot 18 euro en komt in een zogeheten 'softpack', lees ik. Wat is dat nu weer? Ik vrees dat het zo'n lullig kartonnetje is zonder noemenswaardige info...

Even opgezocht: aha, dit is dus een softpack: zo'n uitschuifkartonnetje waar je CD bij de eerste de beste draaibeurt beschadigd raakt. Die boycot ik als het even kan (maar het kan helaas niet altijd).
"A clever step in reducing your company’s carbon footprint"- donder toch op. Als je dan toch een fysiek product maakt, laat het er dan een beetje leuk uitzien en zorg dat het niet binnen een paar dagen versleten is. Nou ja, dan toch maar uitzien naar een vinylvariant.

musician schreef:
Maar om dan bij elk album van Led Zeppelin of wat er dan ook wordt uitgebracht de kritiek te beperken tot klagen over de afwezigheid van MMH..
Ik klaag niet, ik constateer slechts een gemis... "Live EP" is trouwens geheel overbodig. Zou het ook zijn mèt het beste LZ nummer "MMH".

avatar van Supersid
Prima spul natuurlijk, maar ik kan moeilijk begrijpen waarom je niet het héle optreden uitbrengt dan...

avatar van pmac
Prima e.p. met nummers uit de latere periode zodat het een fijne toevoeging is op HTWWW.
Iets uitgebreider had wel gemogen met bijvoorbeeld In the Evening of Heartbreaker die gespeeld werden tijdens hun laatste tour door Europa in 1980. Van de laatste tour bestaan hooguit opnames van bootlegs maar kan me niet voorstellen dat er niks fatsoenlijks op band staan.
Afijn. Met deze toch dik tevreden.

avatar van ricardo
Tja, maar ja.
Ieder zijn hobby.
Dan word je een beetje een one trick pony en dan zeg ik het heel erg beleefd.
Nieuw album van Robert Plant? Geen geld aan besteden, geen MMH.
Dus ja, het is een beetje vreemd op daar elke keer op terug te komen.
Zo vreemd is dat toch niet, dat is Hans Brouwer zijn favo Led Zep nummer, en daarom dat als zijn persoonlijke mening mag hebben vind ik! Al vind ik het dan wel weer wat eenvoudig om voor jezelf de gehele LZ discografie zowat te beperken tot 1 nummer!

avatar van Funky Bookie
4 nummers, 35 minuten topkwaliteit.
Band in topvorm en ijzersterk materiaal. Jammer dat het niet een hele show is, maar dat wat hier wordt geboden is weinig mis mee.