Atmosphere - Jestures (2025)

Label: Rhymesayers

met Yoni Wolf of WHY?

26. Zorro (2:05)

met Zoodeville

avatar van Slowgaze
De feature bij nummer 25 klopt eigenlijk niet, want dat moet Yoni Wolf zijn (is dit een glitch of zo?). De 26 nummers komen overeen met de 26 letters in het alfabet, wat je ook in de beginletters van de titels zien, en zelfs in de features. Maar uiteindelijk gaat m'n autisme niet helemaal lekker op het idee dat Yoni Wolf meedoet op 'Yearning' en niet op 'Westbound', want je hoort natuurlijk te ordenen op achternaam. Dat gezegd hebbende: best zin in, die nieuwe 'mosphere.

avatar van Silky & Smooth
Ik eigenlijk ook wel weer. Ik denk dat Slug inmiddels ons niet vaak meer gaat verbazen, maar de productie van is wel verrassend lekker!

Slowgaze schreef:

Is Yoni Wolf haar echte of artiestennaam? Mijn autisme bij het indelen van mijn platenkast raakt namelijk ook wel eens van slag vanwege die reden…

Silky & Smooth schreef:

Yoni Wolf is een dude, dude. Heb voordat ik dat bericht dropte even wat research gedaan op de interwebs, uiteraard, en hij is geboren als Jonathan Wolf. Z'n achternaam is dus wel echt z'n achternaam en daarom zou ik hem eerder categoriseren onder de W dan de Y.

Slowgaze schreef:

Dubieuze keuze voor een voornaam van een dude, dude, maar goed. Als zijn artiestennaam Yoni Wolf is kan ik wel leven met de Y.

Silky & Smooth schreef:
Als zijn artiestennaam Yoni Wolf is kan ik wel leven met de Y.

Pertinent mee oneens.

Silky & Smooth schreef:
Dubieuze keuze voor een voornaam van een dude, dude, maar goed.

Pertinent mee eens.

Pertinent mee oneens.

Jij zet Ghostface Killah bij de ‘K’ in je kast?

Silky & Smooth schreef:
Jij zet Ghostface Killah bij de ‘K’ in je kast?

Ja. En bij de B vind je 'Bastard, Ol' Dirty'.

avatar van Johnny Marr
Gewoon weer een nieuwe Atmosphere, the gift that keeps on giving. Leuk concept ook met die alfabetische rangschikking, of niet dan ArthurDZ? Zo'n taalsletje als jij moet dit wel kunnen appreciëren, toch?

avatar van ArthurDZ
Johnny Marr schreef:

Oei Atmosphere volg ik al een paar jaar niet meer, sinds Southsiders vind ik het vrij matig geworden allemaal. Zal de berichtgeving hier in de gaten houden, wie weet raak ik toch weer getriggerd als de recensies lovend genoeg zijn.

avatar van Silky & Smooth
Effortless is best wel fantastisch!

avatar van -marco-
Lange zit dit album en als ik dat zo ervaar, dan weet ik het nog net zo niet. Degelijk en een paar goede nummers, maar als geheel te lang en niet altijd op niveau.
Nu driemaal geluisterd, maar laat hem nog even bezinken.

avatar van thomzi50
Inderdaad echt wel een lange zit, ik denk dat Atmosphere er goed aan had gedaan om voor een plaat van een half uur minder te gaan. Neemt niet weg: ik vind het best aardig in elkaar zitten allemaal. Slug lijkt iets gretiger dan hij in de afgelopen jaren soms klonk, ook Ant heeft zeker minder werk geproduceerd. Paar gewoon echt toffe nummers. Ik heb een zwak voor 'Trying', ook omdat dat nummer eens te meer onderstreept hoe goed Slug - met zijn heldere dictie - toch scenisch kan rappen. En zo staan er wel meer toffe tracks op. En ook, helaas, nummers die voor mij helemaal niets toevoegen aan Atmospheres oeuvre.

thomzi50 schreef:

Eens, maar ik kan mij ook doodergeren aan heel zwakke lines van Slug — "Let's try to keep it real like cliche // I'm not okay with that he say, she say // There's no way to bring it back like a DJ // So keep pushin' each others buttons like bad DJs". Juist omdat je weet waartoe Slug in staat is...

avatar van Slowgaze
Ik ga hier toch weer best lekker op, al is Atmosphere na Southsiders nooit echt meer briljant geweest. Maar het is niet alsof ze daarvoor nooit iets te lange platen hebben gemaakt waarop de boog niet altijd gespannen was (ik kijk met name jou aan, Sevens Travels), die in hun geheel toch gewoon fijn waren. Hier staan wel wat vullertjes op, weinig echte uitschieters, maar over het algemeen heel solide materiaal. Plus, Ants producties klinken toch altijd wel goed en net weer even wat anders; het bijna industriële 'Kilowatts' bijvoorbeeld is een fijne verrassing, of de filmische beat van 'Neptune'. Vooral op dat laatste nummer merk je dat Slug zich echt aan de muziek op kan trekken.

avatar van Yestsida
Dit ligt in dezelfde lijn als hun vorige platen.

Slug rapt goed en kan zo nu en dan wel voor een glimlach zorgen met zijn "dad jokes". Hij klonk al wel gretiger, maar na zoveel projecten en de kijkende naar het feit dat Slug een man van middelbare leeftijd is begrijp je direct waarom.
Ant produceert wederom zeer fijn, hiervan verwacht ik ook niets anders.

Het concept is leuk, voor elke letter in het alfabet een nummer en zo heel het alfabet afgaan. De namen van de gastartiesten op dat nummer mogen ook enkel beginnen met die letter. Het zorgt er wel voor dat Jestures erg lang doorgaat en een behoorlijke zit is.

Nergens blinkt deze LP echt uit, daarnaast mis ik wel enige urgentie om het veel op te zetten... voornamelijk wegens de speelduur.