Wings of Steel - Winds of Time (2025)

Rock / Metal
Label: High Roller

1. Winds of Time (10:42)
  2. Saints and Sinners (2:46)
  3. Crying (4:24)
  4. Burning Sands (6:17)
  5. To Die in Holy War (5:19)
  6. Lights Go Out (4:59)
  7. We Rise (6:36)
  8. Flight of the Eagle (8:21)
avatar van vielip
Eerste twee nummers (We rise en Winds of time) laten gelukkig horen dat het niveau op het geweldige debuut geen toevalstreffer was. De lijn wordt schijnbaar moeiteloos doorgetrokken. Benieuwd of het het hele album wordt vastgehouden. Laat maar komen!

avatar van Dr.Pat
Zeer sterke nummers, release om echt naar uit te kijken!

avatar van jailhouserocker1
Kijk hier ook erg naar uit. Eerste album was geweldig. Wel raar dat ze meteen een live album uitbrachten daarna. Hopelijk zetten ze de lijn en kwaliteit van het eerst album voort

Nu al album van het jaar voor mij! Heavy Metal van hoog niveau. Zanger met een dijk van een stem, voor de lead gitarist heb ik geen superlatieven, wat een geweldenaar! Overige muzikanten zorgen voor een perfecte invulling. Het titelnummer is een van de beste metal songs die ik de laatste jaren gehoord heb!
Flight of the Eagle is een geweldige powerballad en bezorgt me kippenvel. Maar beukers als Burning Sands en Saints and Sinners zijn krachtige metal nummers. Crying en We Rise zijn heavy Queensryche klinkende nummers, machtig gewoon.

avatar van RonaldjK
Winds of Time is de tweede van Wings of Steel, een eigenbeheer-EP niet meegerekend. Net als bij de voorganger snap ik de enthousiaste reacties, al had het meer mogen beuken. De pure ballade Crying zit me te vroeg op het album en ontbeert een tempowisseling, gelukkig is het met Burning Sands dan weer uptempo en ontbreekt daarin de wisseling niet.
Op de tweede helft ligt het tempo laag bij achtereenvolgens Lights Go Out, We Rise én Flight of the Eagle. Dat die laatste na dik 6 minuten alsnog snel wordt, is wat laat en duurt nog geen twee minuten.

Wie geen problemen heeft met vier langzamere nummers zal Winds of Time hoger waarderen dan de 7,5 die ik geef. Ter vergelijking: momenteel heb ik Run to the Light van Trouble dagelijks opstaan, waar véél tempowisselingen voorkomen, zowel in het uptempo als het langzamere werk. Hetzelfde beviel me zo goed op Gates of Twilight van Wings of Steel. Al met al sterke, melodieuze progressive metal van deze groep uit Los Angeles.
En nu de concertagenda in de gaten houden, want deze groep wil ik wel live zien. Ondertussen Live in France tsjekken.