David Gilmour - The Luck and Strange Concerts (2025)

Label: Sony

1. 5 A.M. (3:16)
  2. Black Cat (2:02)
  3. Luck and Strange (5:55)
  4. Breathe (In the Air) (3:33)
  5. Time (6:54)
  6. Fat Old Sun (6:27)
  7. Marooned (5:12)
  8. A Single Spark (5:30)
  9. Wish You Were Here (5:26)
  10. Vita Brevis (0:44)
  11. Between Two Points (5:45)
  12. High Hopes (9:41)
  13. Sorrow (10:54)
  14. The Piper's Call (4:52)
  15. A Great Day for Freedom (6:17)
  16. In Any Tongue (8:10)
  17. The Great Gig in the Sky (6:52)
  18. A Boat Lies Waiting (5:00)
  19. Coming Back to Life (7:09)
  20. Dark and Velvet Nights (4:43)
  21. Sings (5:26)
  22. Scattered (7:53)
  23. Comfortably Numb (8:52)
avatar van Rogyros
Mooie setlist! Ben benieuwd!!

avatar van IntoMusic
Inderdaad. Zie niet echt een lijn in de setlist (beetje allegaartje door elkaar heen) maar zitten mooie bij zoals High Hopes, Fat Old Sun, Sorrow en Great Gig. Hoop dat die laatste niet een herhaling is van de dramatische versie van Pompeii

avatar van Stalin
New Concert Film and Album Announced | David Gilmour - davidgilmour.com

Optreden in Rome wereldwijd in de bios en op IMAX op 17 september.

avatar van XQCmoi
Dat wordt de 11e live-versie van Comfortably Uitverkoop.

XQCmoi schreef:
Dat wordt de 11e live-versie van Comfortably Uitverkoop.

Zal zeker zo zijn maar deze gaat er wel komen, mooi dat hij zijn laatste plaat centraal zet, kan dat wel waarderen. Van de 23 nummers maar 5 van de oude Floyd.

avatar van Broem
Al gehoord rlschuurman? Da's bijzonder. Release staat voor 16 oktober a.s.

avatar van IntoMusic
Wellicht zo’n fan die alles goed vindt, ook zonder geluid….

avatar van Lamontagne
Vorige week in het Omniversum dit concert mogen aanschouwen.
Wat een geluid en wat een prachtig concert.

Op Youtube had ik al wat gezien van de shows in New York.
Daar komen de lichteffecten veel beter tot hun recht.
De laatste 2 nummers bevatten de spectaculaire lasers, en doordat het
geregend had is er een waas boven het publiek.

De beelden van Rome er omheen die de sfeer neerzetten net zoals Live at Pompeï
is wederom weer prachtig vast gelegd.
Ik ga nu nog niet stemmen maar het is wel weer een mooi document geworden.
Alleen jammer weer van die dure box prijzen

avatar van Hans Brouwer
Lamontagne schreef:
Alleen jammer weer van die dure box prijzen
Je màg "The Luck and Strange Concerts" aanschaffen, er is echter geen koopverplichtng. En omdat het niet moet ga ik dan ook niet over tot aankoop. Hoeveel €uri vragen ze eigenlijk voor die box?

avatar van Lamontagne
Hans Brouwer schreef:

€ 387.00

avatar van Alicia
Ook hier ga ik weer de simpelste uitgave (de blu-ray) aanschaffen voor net iets meer dan 30 euries.

avatar van Harribo
Geldklopperij

avatar van vanwijk
Gewoon de dubbel cd eind van de week, gaat goed komen, altijd mooi om hem live te horen spelen!

avatar van Gerards Dream
Harribo schreef:
Geldklopperij

Zeer zeker dit. Zonder een druppeltje zweet te laten je fans vragen jet dure leven te laten betalen met geen nieuwe werk of composities. Geef in dat geval mijn gele liever aan de orgelman in straat die er in weer en wind staat.

avatar van Darkzone
Vandaag op Spotify in de auto aan het luisteren tussen (letterlijk) de bedrijven door. Wat een prachtig live album!

avatar van Alicia
De blu-ray is binnen! In de gauwigheid zie ik het concert op de ene blu-ray en extra's - waaronder videoclips en nog veel meer - op de tweede blu-ray staan. En er zitten stickers bij. Ook dat nog. Leuk voor op de rollator. En dat allemaal voor dertig (30) en nog wat euries. Da's toch geen geld voor dit hele pakketje?

Even opgezocht voor de volledigheid:

Schijfje 1: Concert film Circus Maximus in Rome, audio in 24 bit/96kHz stereo, 5.1 Surround and Dolby Atmos en dat duurt 2 uur en 22 minuten.

Schijfje 2: 23 live tracks behorende bij het THE LUCK and STRANGE concert, audio in 24 bit/96kHz old school stereo, 5.1 Surround and Dolby Atmos voor de liefhebbers, 4 songs gefilmd tijdens oefensessies voor de nieuwsgierige aagjes, 4 docu's voor meer diepgang en maar liefst 9 videos voor de diehards.

Enfin: ik kom weer tijd tekort dit weekend.

Wordt vervolgd.

avatar van blaauwtje
Prachtig verzorgd document, prachtig gemusiceerd, met zichtbaar en hoorbaar enthousiasme.

Niets nieuws onder de zon, maar dat hoeft ook helemaal niet voor mij, mooie setlist met mondjesmaat PF nummers.

Mooi ook om Greg Phillinganes op zijn vertrouwde toetsen bezig te zien, en te horen, ooit deze man bezig gezien in de Eurohal in Zuidbroek!!! Vakman pur sang. Net als Gilmour zelf, een beetje schor maar nog prima bij stem. Ik krijg hier nooit genoeg van.

avatar van Running On Empty
Gerards Dream schreef:

… Of je investeert je geld in een degelijke spellingscontrole.

avatar van IntoMusic
Pas de eerste 6 nummers beluisterd, maar valt mij op hoe goed de zang klinkt. Vooral Time vind ik erg sterk met samenzang. Tijd geleden dat ik weer eens van dit nummer kan genieten. Mooie start ook van dit album met 5 A.M. en Black Cat. Dit weekend helemaal beluisteren, maar ben vele malen meer tevreden dan het nieuwe livewerk van Waters.

avatar van vanwijk
Prachtige live registratie wederom, na Live in GdaƄsk en Live in Pompeii.
Ik kan er niet genoeg van krijgen, prachtig gitaarspel zoals altijd, warme sound en een stem die een beetje past bij zijn leeftijd.
Kan me vinden in IntoMusic wat betreft de opening van het album, je weet dat het gaat komen, kent het en het klinkt eigenlijk wederom weergaloos mooi, zet de toon voor een prachtig album met alles nummers van Luck and Strange prachtig uitgevoerd.
Ook een mooie uitvoering van Marooned, nog niet eerder live ergens te horen volgens mij.
Hij maakt hier inderdaad minder gebruik van zijn ‘Floyd met Waters’ Catalogus, ik tel zes nummers. Niet erg, los van het feit dat hij alle recht heeft ook die nummers te spelen is het mooi dat hij voor ‘eigen’ werk kiest. Met een drietal Floyd albums en en vijftal soloalbums keuze genoeg. Van mij had hij ook wel wat ouder solowerk mogen spelen maar misschien vindt hij dat niet meer zo passen.
Deze draait hier voorlopig nog wel!

Geweldig om te luisteren, lekker live gevoel bij dit album, mooi direct droog geluid en rauwe randjes en ongepolijst zo hier en daar, prachtig. Geeft echt een live ervaring zoals ik die vele malen heb mogen beleven van Gilmour.

avatar van IntoMusic
Inmiddels ook 2x helemaal beluisterd. Wat opvalt is dat hij bij elk nummer wel een eigen draai geeft bij de solo’s. Zoals de nummers van het album The Division Bell. Bijzonder omdat ik dit eigenlijk niet zo gewend ben van Floyd/Gilmour. Daarnaast altijd al een zwak gehad voor Fat Old Sun (overigens in ‘71 op een BBC bootleg de mooiste versie van 15min) en Sorrow. Subliem gespeeld en wat een mooie sfeer. Lijkt alsof het allemaal relaxter klinkt dan al het vorige livespul.

avatar van IntoMusic
Overigens: heul veul betere versie van Great Gig als op Pompeii. Scheelt echt dat het alleen zangeressen zijn die in de lead zijn. Bijna hemelse klanken!

avatar van R-Know
HELEMAAL WAAR!!
Prachtig.
Opname/geluid ook weergaloos.

avatar van Running On Empty
Fantastische weergave van David Gimour's meest recente tour. Hier en daar ook een wat minder gepolijst lekker rauw gitaarrandje.

Eerst de 2CD afgespeeld en daar is eigenlijk vrij weinig op aan te merken. Prima keuze ook uit het beschikbare repertoire.

Daarna de beelden erbij. De enige teleurstelling voor mij was het eerste nummer. Als ik zo'n concertfilm opzet wil ik Gilmour het podium op zien lopen en de eerste heerlijke tonen uit zijn gitaar zien halen. Het filmintro van Rome over die eerste minuut heen is daarbij wat mij betreft echt overbodig.

Maar verder een geweldige opname.

avatar van Broem
Ook beide uitvoeringen ( cd + dvd) gehoord en gezien. Prachtig concert van David met dat overbekende gitaargeluid van 'm. Wat een handelsmerk is dat toch. Vergelijk met het laatste livealbum van Roger Waters komt zeker om de hoek kijken (show die ik live gezien heb) Wat opvalt is dat het bij Roger qua show zo bombastisch is. De eenvoud van David (geen oeverloos politiek gezever en toneelstukjes op het podium) en puur de muziek met 'vrienden' spreekt mij toch wel het meest aan. Vind de soloalbums van Roger overigens wel beter. Maar het is en blijft fantastisch dat deze mannen op leeftijd blijven optreden. Rasartiesten.

Bluray aangeschaft, tjonge wat een geluid in atmos zeg!!! Ge-wel-dig!!!!

avatar van daniel1974nl
Geweldig goed concert. Puur vakmanschap in tegenstelling van Roger Waters die juist precies het tegenovergestelde doet. Gilmour vaart op zijn eigen werk en Waters op dat van PF.

Daarnaast heeft Gilmour er duidelijk meer plezier in en doet dit duidelijk omdat hij dat wil. Qua show zeker niet zo bombastisch en hier en daar juist erg ingetogen. Prachtige uitvoeringen van vrijwel ieder nummer maar van Between Two Points sloeg ik wel even achterover. Wat een prachtige stem. Wat een schitterend mooi nummer.

Verder is Marooned het noemen waard. Op The Division Bell tour maar een handvol keren uitgevoerd en op de BR staat daarvan wel een bootleg opname. Gilmour heeft het nummer voor zover ik weet alleen eerder uitgevoerd tijdens het Strat festival (zie DVD daarvan). Blijft een van de mooiste nummers van The Division Bell

En dan nog het geluid. Zoals altijd tip top in orde. Niets nieuws. Zeker niet maar als het niveau zo hoog ligt en je zo’n indrukwekkende carrière achter je hebt hoeft dat ook niet en verwacht niemand dan nog.

Waar Waters de politieke boodschap opdringt gaat het bij Gilmour nog steeds om de muziek. zoals het hoort.