Corpus Delicti - Liminal (2025)

Frankrijk
Label: Twilight

1. Crash (5:54)
  2. Room 36 (3:09)
  3. It All Belongs to You (4:53)
  4. This Sensation (3:47)
  5. Under His Eye (2:53)
  6. Chaos (3:09)
  7. Fate (4:12)
  8. Endless Sighs (1:46)
  9. Out of Steam (4:46)
  10. Liminal (7:24)

avatar van jeanmaurice
Die ga ik zeker luisteren! Ben erg benieuwd.

avatar van Alicia
Het nieuwe album van Corpus Delicti opent sterk en eindigt fraai. Ik twijfel nog even over Fate en misschien een enkel ander liedje. Vaker draaien dus.
Endless Sighs had van mij niet gehoeven. Maar ach, dat vergeef je de heren al snel zodra Out of Steam uit de luidsprekers knalt. Het geluid is ook prima: mooi open, gelaagd en zuiver. En de zanger laat nog altijd een vleugje Peter Murphy (Bauhaus) doorklinken. Jawel!

Dat de band (gestopt in 1997 en weer bij elkaar gekomen in 2020) zo’n intens en meeslepend album als Liminal heeft weten te produceren is toch op z’n minst bewonderenswaardig.

Voorlopig 4 dikke sterren!

avatar van jeanmaurice
Ik heb het album ook net geluisterd via hun YouTube. Klinkt vet zo op het eerste gehoor, alsof ze nooit weggeweest zijn en aan de vroege jaren 90 (the Height of Gothrock) nooit een eind is gekomen. Knap na zo'n lange tijd. Nu vind ik hun laatste live album From Dust To Light ook erg goed maar die bevat alleen oude songs; nieuwe songs maken die hun oude werk en gloriedagen evenaren is wel even iets anders. Inderdaad bewonderenswaardig. Heel wat anders dan het laatste album van The Cure, sorry maar moest het toch even kwijt. Gaat op de verlanglijst en die wordt alsmaar langer....

De afsluiter en titelsong Liminal is GEWELDIG!

avatar van Alicia
Liminal is ook heel sterk. Eindelijk weer eens een post-punk (enzovoorts) album dat de verf van de muren doet springen. En ik spring lekker mee. Ik denk dat ik er binnenkort zelfs een halve ster opgooi.

Alicia schreef:

Album besteld, maar ik geef toch alvast vier sterren. Zal wel meer worden als ik het origineel heb, gaat wel even duren, begin januari. Dus gooi die halve ster er maar vast bij dan volg ik later.

avatar van Alicia
Omdat ik de plaat voor de derde keer draai vandaag. En dat wil wat zeggen.

Ja... daar komt ie!

avatar van jeanmaurice
Wat een sterk comebackalbum! Ik heb het album nu een aantal keer beluisterd via hun Bandcamp. Ze overtreffen zichzelf met deze nieuwe langspeler vind ik. Hun oudere werk uit de jaren 90 nog eens geluisterd afgelopen weekend. Dit nieuwe album doet er absoluut niet voor onder. Nostalgie, nostalgie...geweldig!

Ik heb er alvast ook maar een halfje opgegooid.

Liminal | Corpus Delicti - corpus-delicti.bandcamp.com

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Prima plaat maar de zang vind ik hier wat minder.
Liminal is wel weer een ontzettend goed nummer.

avatar van Tha)Sven
Vooral de basslijnen zijn fijn, maar die zang is niet echt mijn ding helaas.

avatar van Alicia
Het is bijna middernacht, een moment ergens tussen een kop Wiener Melange, caramel ijs en een hoop vuurwerk. Opener Crash knalt er alvast in. Halverwege Room 36 dans ik, dit keer op zwarte sokken, de kamer en het oude jaar uit. Wat een feest!

Liminal is een van de drie grote verrassingen van het jaar 2025.

Alicia schreef:
Liminal is een van de drie grote verrassingen van het jaar 2025.

Zeker, alleen moet ik nog even wachten met dansen op mijn sokken. Als het goed is komt de cd in de tweede week van januari binnen, dan zal ik hem ook weer in mijn rotatielijst zetten.

avatar van jeanmaurice
Heb het album nu binnen, gisteravond zo'n vier uur op herhaling gezet, met koptelefoon uiteraard, anders worden de buren gek. Ik neig ook naar vijf*, toch staat er een song op dat ik ietsje minder vind, het 5e nummer Under His Eye valt een beetje buiten de toon van de rest van het album vind ik. Voor de rest zijn het allemaal toppers en is zanger en liedjesschrijver Sébastien nog verbluffend goed bij stem en hoor ik geen verschil met zijn jongere versie uit de jaren 90. Staat voorlopig op herhaling....