Mike Reid & Joe Henry - Life and Time (2025)

Folk

10. Leaning House (4:06)
  11. History (4:43)
  12. So We May (3:58)
avatar van Broem
Werkelijk een schitterend album van oudgediende Mike Reid en singer-songwriter Joe Henry. Als ik het goed heb gehoord worden alle liedjes door Reid gezongen en heeft Henry het merendeel geschreven. Dit heeft alles in zich wat een folkalbum zo goed maakt. Mooie, ingetogen liedjes die worden gezongen met een fraaie breekbare stem. Stemmig, dus vaak wat droevig maar dat mag de pret niet drukken. Heerlijk om eens lekker voor te zitten en in je eigen gedachten te te verdwalen. Het is voorbij voordat je het in de gaten hebt. Erg, maar dan ook echt erg mooi.

avatar van Bartjeking
Sluit ik me bij aan. Van Joe Henry luister ik alles blind en zijn muziek en schrijfstijl bevallen me erg goed; bij Mike Reid ging me nu niet direct een belletje rinkelen, maar dat is dankzij google opgelost. Interessant leven als ex-NFL speler en daarna zijn sporen meer dan verdiend als Songwriter (met Bonnie Raitts' I Can't Make You Love Me als ongetwijfeld grootste Hit).

Maar als zanger weet hij me ook te pakken, kan er niet omheen om de vergelijking met Leonard Cohen te maken. De liedjes zijn prachtig, maar vooral het geheel weet mij (ook) te pakken. Ingetogen, melancholisch en reflectie op het ouder worden en vergankelijkheid van de tijd (of eigenlijk het leven zelf)....pakkende titel dus ook. Perfecte release voor de herfst.