De Pre Historie 1996 (2001)

Alternatieve titel: De Ultieme Millenniumreeks: De Jaren 90

Belgiƫ
Label: EVA

1. Los del Río - Macarena (3:43)
  2. Rob de Nijs - Banger Hart (4:22)
  3. Paradisio - Bailando (3:49)
  4. Ace of Base - Beautiful Life (3:39)
  5. Fool's Garden - Lemon Tree (3:11)
  6. Clouseau - Nobelprijs (3:51)
  7. Toni Braxton - Un-Break My Heart (4:29)
  8. Queen - You Don't Fool Me (3:52)
  9. Lisa Del Bo - Liefde Is een Kaartspel (2:54)
  10. C'est Tout - Tandenborstel Jive (2:54)
  11. Spice Girls - Wannabe (2:52)
  12. Take That - How Deep Is Your Love (3:41)
  13. Eimear Quinn - The Voice (3:03)
  14. The Soultans - Can't Take My Hands Off You (3:58)
  15. Get Ready! - Diep (3:37)
  16. Robert Miles - Children (3:52)
  17. Blackstreet - No Diggity (5:06)

met Dr. Dre

18. Deep Blue Something - Breakfast at Tiffany's (4:17)
  19. Babylon Zoo - Spaceman (4:02)
  20. Tori Amos - Professional Widow (3:48)
Een hoop bagger staat er op: maar ik geef het toe.......... Banger Hart vond ik toen erg leuk (zitten ook wel wat persoonlijke herinneringen aan).
Verder wat songfestival uit dat jaar (Lisa del Bo en Eimear Quinn).
Als ik het zo eens zie ben ik nog erg mild met mijn beoordeling

avatar van HiLL
En natuurlijk Spaceman.

avatar van Toon1
Ik was 9 jaar en ik was verslaafd aan top 40 muziek. 1996 is een magisch jaar; een cd als deze is eigenlijk de ultieme soundtrack tot mijn kindertijd. Een tijd toen ik elke zaterdag achter mijn draagbare radio zat, en mijn favoriete hits (zowat elk nummer in de top-40)opnam op mijn cassetje. Soms is het wel nog eens leuk om door mijn cassetjes van toen te neuzen en die nog eens op te zetten. Ultiem jeugdsentiment.

Speciale aandacht aan de volgende nummers:
4. Ace of Base - Beautiful Life:
grijs gedraaid op mijn eerste (gekochte) cassetje: Hitbox vol.9. Een mooi nummer. Mijn eerste cd was Hit Connection 96/1.

8. Queen - You Don't Fool Me 3:52
Als 9-jarige was ik een grote Queen-fan, de cd 'Made in Heaven' hadden zet net uitgebracht, en deze single kwam daarvan. Jaren later kwam het weer goed met mij, overigens

9. Lisa Del Bo - Liefde Is een Kaartspel 2:54
Dit zal er wel op gezet zijn voor het radio 2-publiek zeker? Nou ja, een dom nummer maar wel typisch 1996. Oh, en Gina G - Ooh A Just a Little Bit is een leuker nummer van het Songfestival

15. Get Ready! - Diep 3:37
De doorbraak hit van de ultieme Vlaamse boyband. Totaal niet bekend in Nederland denk ik?

19. Babylon Zoo - Spaceman 4:02
Ik was gek van dit nummer en wilde het album hebben, maar mijn vader wilde het niet voor me kopen omdat ik het toch niet zou draaien. Uiteindelijk had hij wel gelijk en ben ik blij dat ik het nooit gekocht/gekregen heb.

20. Tori Amos - Professional Widow 3:48
Een bekend dancenummer uit het jaar, maar niet zo'n grote hit dacht ik...

@Aero: Rob De Nijs is not done .

P.S. waar zijn Peter Andre - Mysterious Girl, Passengers - MIss Sarajevo, Skee-Lo - I Wish en Eros Rammazotti - Piu Bella Cosa?

avatar van grovonion
Deep Blue Something (heerlijk om op gitaar na te spelen), Babylon zoo, Tori amos en inderdaad Banger Hart (sorry Toon1 ) zijn om aan te horen de rest is, laat ik het zo zeggen: bucht.

Toon1 schreef:
@Aero: Rob De Nijs is not done .

Zegt wie? De smaakpolitie? Krijg ik nu een bekeuring ondanks dat er voor mij een persoonlijke geschiedenis aan verbonden is?
Er zijn erger dingen in het leven not done moet je maar denken....

avatar van Toon1
aERodynamIC schreef:

Er zijn erger dingen iun het leven not done moet je maar denken....

Lol het is maar een grapje hoor
Net alsof het mij wat kan schelen dat je naar Rob de Nijs luistert . Als jij dat leuk vind, moet je er gewoon naar luisteren

Edit: als ik smaakpolitie wilde spelen, dan zou ik niet reageren bij een compilatie met deze top-40 muziek

Mijn opmerking was ook niet bepaald serieus: alsof mij het kan schelen dat Toon1 iets afkeurt

Toon1 schreef:
Ik Get Ready! - Diep 3:37

Haal totaal maar weg: ik ken het
(anders had ik ook niet gestemd)
In Nederland hadden we ook van die flauwe boybandjes.....

avatar van titan
titan (crew)
Get ready was zo'n boyband waarvan de leden zo krampachtig ontkenden dat ze homo waren, maar het uiteindelijk allemaal gewoon wel bleken te zijn.

EVANSHEWSON
Hier staat amper nog iets op dat het beluisteren waard is, of het zou dat aparte Spaceman van Babylon Zoo moeten wezen ?
En Wannabe van de Spijs Meisjes (hun enige deftige nummer trouwens).
Voor de rest is dit ontzettend huilen met de pet op.

avatar van monique
robert miles (children) en queen (you don't fool me) zijn anders goede nummers

Een troost voor wie onverhoed Macarena moet aanhoren (je gaat dat toch niet voor je plezier beluisteren, denk ik): Het is meteen aan de beurt dus alles daarna kan alleen maar meevallen.
Je moet toch wel ziek van geest zijn om zoiets in elkaar te draaien...

2 voor dit schamele schijfje.

avatar van LucM
"Macarena" kan ik nog wel aanhoren evenals "Banger Hart " van Rob de Nijs en "Nobelprijs" van Clouseau. Tracks 5, 8, 13 en de laatste 3 nummers vind ik goed, 4 en 11 beschouw ik als guilty pleasures. "Diep" van Get Ready! is inderdaad het dieptepunt op deze compilatie.

avatar van Cerclezot
Bailando