Jacob Collier - The Light for Days (2025)

1 stem

Jazz
Label: Interscope

1. You Can Close Your Eyes (3:57)
  2. Heaven (Butterflies) (4:57)
  3. Thom Thumb (1:44)
  4. Fairytale Lullaby (3:07)
  5. Norwegian Wood (2:34)
  6. Keep an Eye on Summer (2:46)
  7. I Know (A Little) (3:40)
  8. Where Did My Apple Fall? (2:32)
  9. Sweet Melody (1:34)
  10. Icarus (3:45)
  11. Something Heavy (5:44)
avatar van Broem
Dit bevalt mij meer dan goed. Wat covers en wat nummers van hemzelf. Deze talentvolle Jacob levert een prachtig akoestisch album af. Een man en zijn gitaar. Opgenomen op zijn kamertje in zijn ouderlijke woning. De nummers staan als een huis. Zelfs de covers klinken erg origineel. Opname kwaliteit is verbluffend goed. Elk detail van zijn gitaarspel is goed hoorbaar. Smullen dit. Iets voor jou brt?

avatar van brt
brt
Broem schreef:

Hmm, er staat jazz bij en dat genre laat ik doorgaans links liggen. Maar ik zal het even checken, dank voor de tip!

avatar van Broem
brt schreef:

Geen jazz hoor. Zal eens kijken of ik dat kan aanpassen. Prachtig singer-songwriter album.

avatar van brt
brt
Heb het geluisterd. Het is mij te gelikt. Ik snap de duiding jazz ook wel, want die invloeden hoor ik door allerlei (in mijn ogen overbodige) tierelantijntjes en stembuigingen. Maar het is idd meer singer-songwriter.

Gevoelsmatig heeft een Leif Vollebek dan toch meer te brengen, zeker op zijn laatste album. Ken je die?

Het is verzorgd en duidelijk kwaliteit, maar mij iets te glad en af en toe gewoon (jazzy) geneuzel. Sorry