Rod Picott - Ville Lumière Promenade (2025)

1 stem

Roots
Label: New Shot

1. Angels and Acrobats (2:52)
  2. Gettin' to Me (3:19)
  3. No Love in This Town (3:31)
  4. I Coulda Been the King (3:12)
  5. Gun Shy Dog (2:19)
  6. Broke Down (4:00)
  7. Wrecking Ball (4:07)
  8. Workshirts and Turpentine (3:53)
  9. River Runs (4:36)
  10. Girl from Arkansas (3:45)
  11. Circus Girl (3:47)
  12. You Don't Know (3:57)
  13. Baby Blue (3:15)
  14. All About You (3:16)
  15. The Last Goodbye (3:48)
  16. Torn in Two (4:20)
  17. Big Mean Men (3:39)
  18. On and On (4:03)
  19. Down to the Bone (4:08)
  20. Not Going Down (4:59)
  21. Haunted Man (4:53)
avatar van potjandosie
bedankt voor het toevoegen Brunniepoo. goed nieuws voor de fans van de man. zeer benieuwd naar dit album met liefst 21 nummers opgenomen in 2005 in Parijs. begrijp uit de info dat Rod Picott werd begeleid door Matt Mauch op dobro en lap steel. het is mij niet duidelijk of dit nu als een regulier of als een live album moet worden beschouwd, maar dat terzijde.

avatar van Tonio
Lijkt me een live album, maar ga hem zeker beluisteren.

avatar van Brunniepoo
Recorded Live at The Pomme d'Eve, Paris, France, October 9, 2005 staat er op het hoesje van de CD die ik kocht bij Picott's laatste concert.

avatar van potjandosie
heb een zwak voor de "non star" eigenzinnige singer/songwriter Rod Picott. dit live album verscheen 10 oktober j.l. op het Italiaanse New Shot Records label.

na enig zoekwerk blijken de 21 nummers afkomstig te zijn van zijn volgende studio albums "Tiger Tom Dixons's Bues" (2001), "Stray Dogs" (2002) en "Girl From Arkansas" (2004). deze 3 albums zijn elk met 7 nummers vertegenwoordigd.

benieuwd naar de bevindingen van Brunniepoo, Joshua68, Tonio of anderen. ben zelf nog niet zover en hoop dat mijn gevoel van "overkill" ongegrond is, want Rod Picott is de laatste jaren flink productief met zijn solo albums inclusief de geweldige dubbelaar "Wood, Steel, Dust & Dreams" (2020). wellicht dat de bijdragen van dobro en lap steel specialist Matt Mauch dit nieuwste live album van Rod Picott de moeite waard maken.

eerder dit jaar verscheen in april zijn in eigen beheer uitgebrachte live album "Live From Richmond, Virginia" met 22 nummers waarvan er slechts 3 ("Gettin To Me", Girl From Arkansas" en "River Runs") doubleren met "Ville Lumiere Promenade".

avatar van Brunniepoo
potjandosie schreef:

benieuwd naar de bevindingen van Brunniepoo.

Kun je als Picott-fan gewoon blind aanschaffen, net als het eerder dit jaar verschenen live-album overigens. Het zijn wat uitgeklede versies en ze wijken niet echt veel af van de studioversies, maar Picott is goed bij stem en hij zet een fijn huiskamersfeertje neer. Nu is dat laatste niet zo moeilijk gezien de grootte van de zalen waarin hij optrad, maar goed...