Simply Red - Recollections (2025)

Soul / Pop
Label: Music on CD

1. Come to My Aid (4:03)
  2. Sad Old Red (4:33)
  3. Look at You Now (3:02)
  4. Heaven (4:48)
  5. Jericho (5:47)
  6. Money's Too Tight (To Mention) (3:57)
  7. Holding Back the Years (4:28)
  8. Picture Book (5:51)
  9. Open Up the Red Box (3:47)
  10. The Right Thing (4:21)
  11. To Be with You (3:14)
  12. It's Only Love (4:58)
  13. A New Flame (3:52)
  14. You've Got It (3:51)
  15. Ev'ry Time We Say Goodbye (3:03)
  16. More (4:02)
  17. If You Don't Know Me by Now (3:25)
  18. Enough (5:11)
  19. Something Got Me Started (3:58)
  20. Thrill Me (5:05)
  21. Stars (4:06)
  22. Your Mirror (3:58)
  23. For Your Babies (4:16)
  24. Angel (3:46)
  25. Fairground (4:22)
  26. Never Never Love (4:00)
  27. So Beautiful (4:58)
  28. The Air That I Breathe (4:18)
  29. Mellow My Mind (3:55)
  30. Say You Love Me (3:43)
  31. Night Nurse (3:48)
  32. Ain't That a Lot of Love (3:41)
  33. Home (3:11)
  34. Fake (3:45)
  35. A Song for You (4:08)
  36. Sunrise (3:17)
  37. You Make Me Feel Brand New (5:05)
  38. So Not Over You (3:51)
  39. Thinking of You (3:10)
  40. Just Like You (3:13)
avatar van lennon
40 re-recordings van Simply red.

Dit truukje deden ze al eens op Simply Red - Simplified (2005) - MusicMeter.nl (als waren dit ook een soort herbewerkingen) en op de bonus cd van Simply Red - Song Book 1985-2010 (2013) - MusicMeter.nl

Ik vraag me af of ze nu echt alles weer opnieuw hebben opgenomen, of de nummers die zal eens bewerkten dezelfde zijn als op 2 voorgenoemde albums.

De nieuwe versie van Money's too tight to mention is niet onaardig, maar wijkt ook niet heel erg af van de originele versie Al vind ik die nog net wat fijner

Simply Red - Simplified (2005) - MusicMeter.nl was interessant door de andere touch die er aan werd gegeven, ik ben benieuwd in hoeverre dat bij deze verzamelaar zal zijn. Dat het goede nummers zijn behoeft geen discussie (voor de liefhebbers) maar hoe ze zijn uitgevoerd, dat is nog even afwachten.

De hoes vind ik wel mooi, mooie foto uit de Picture Book hoes sessies.

avatar van lennon
Toch de 4 lp box gekocht....

En de songs blijven sterk en toch wel strak tegen het origineel aan.. wat vooral anders is, maar niet storend, is dat Mick zijn stem een wat rauwer randje heeft. En dat mag op zijn leeftijd, maar als er dan een uithaal moet komen, red hij dat nog makkelijk.

Toch wel de moeite waard deze box, maar als je dan voor de lp gaat, pak dan de 4 lp, en niet de 2lp

avatar van IntoMusic
Ik vind dit persoonlijk een vrij onzinnige release die ook nog eens geen recht doet aan de originele tracks. Begrijp niet waarom er behoefte was om de 40 nummers opnieuw op te nemen. Ja er zit een rauw randje aan Mick’s stem maar dat komt juist op de oudste tracks nou niet echt ten goede. Ook zit er een irritante galm rondom zijn stem zoals goed te horen is op bv A New Flame, waardoor het voor mij niet dat gevoel geeft zoals het origineel op het gelijknamige album. Enige dat mij wel tevreden stemt is de begeleiding, want over strak gesproken: indrukwekkend goed.
Nee, heropnames vind ik altijd wat clichématig worden. In dit geval niet geslaagd en zeker een onvoldoende….

avatar van Cannabooze
Dit werkt wel!
(Voor mij.)

Remake's, re-takes, heruitgaven en de zoveelste remaster - van de remaster (die dan nóg beter klinkt vanwege de remaster).
Veel artiesten (lees: platenmaatschappijen) slaan je er mee dood - om het gehele oeuvre nog maar eens over de toonbank te krijgen.

Nee, ik ben er geen groot liefhebber van.
Toen ik hoorde dat Simply Red deze 40 liedjes opnieuw had ingespeeld dacht ik: 'here we go again'.
Gelukkig was ik toch benieuwd, wat tot de aanschaf van de 3CD heeft geleid.
Gelukkig ja, want dit is lekker!

Simply Red blijft dichtbij het orgineel en laat horen dat ze na 40 jaar amper op kwaliteit hebben ingeleverd.
Deze compilatie laat zich - door de gelijke geluidskwaliteit - beluisteren als een studioalbum vol evergreens en classics.

avatar van lennon
De re-recordings op Simply Red - Simplified (2005) - MusicMeter.nl waren ook al geslaagd, dus ik had al wel goede hoop.

Het is inderdaad gewoon een fijne verzameling goede liedjes, en ze blijven erg dichtbij het origineel waardoor het misschien juist vertrouwd klinkt.

Enige echte grote verschil is het vervangen van The Fugees op Angel, maar dat vind ik eigenlijk alleen maar een verbetering..alleen die irritante one-time van Wycliff hebben ze erin gelaten en die wordt ook zo nagedaan. Dat is wel wat gênant.

Verder, voor mij werkt dit ook prima. Heerlijke collectie songs, met een heerlijk klinkende Hucknall