The Hoosiers - The Trick to Life (2007)

Label: RCA

1. Worried About Ray (2:46)
  2. Worst Case Scenario (2:38)
  3. Run Rabbit Run (3:13)
  4. Goodbye Mr. A (4:27)
  5. A Sadness Runs (3:13)
  6. Clinging on for Life (2:39)
  7. Cops and Robbers (4:00)
  8. Everything Goes Dark (3:37)
  9. Killer (3:49)
  10. The Trick to Life (2:49)
  11. Money to Be Made / The Feeling You Get When... (6:20)
  12. Rules * (4:29)
  13. Worried About Ray [Stripped Live 06-03-07] * (2:45)
  14. Ruby Blue * (2:38)
avatar van chansadres
Oh zo fout en oh zo ELO! Maar wel geweldig. Zeker de singles Worried about Ray en Goodbye Mr. A vind ik geweldig!

0,5
Goodbye Mr. A is inderdaad heel erg ELO, maar eerste single Worried About Ray is vooral heel erg So Happy Together van The Turtles. Al met al jatten The Hoosiers het ene na het andere popliedje bij elkaar, maar zoals ze zeggen: Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

ik heb een aantal nummers van dit album beluisterd, bevalt me tot nu toe zeer goed. de zanger heeft een zeer goede stem. de melodietjes zijn heel leuk.

goodbye mr a vindt ik het leukst tot nu toe, worst case scenario is een goede tweede

Lekkere muziek:) Goede stem heeft die zanger.

avatar van chansadres
Jammer dat de cd gewoon niet verkrijgbaar is in Nederland!

Schitterende stem heeft die zanger! Voor mij echt een verassing deze band! Klinkt allemaal lekker, maar kan niet voorspellen waar deze uiteindelijk belandt daarvoor heb ik het nog te weinig geluisterd.

ik heb het hele album voor het eerst geluisterd. De overige nummers klinken helaas niet even overtuigend als MrA en Worst case scenario, maar er zitten toch wel wat leuke tracks tussen, zoals Cops and Robbers.

Een maand later blijf ik bij mij eerdere mening. De eerste vijf nummers van het album zijn erg leuk, daarna vind ik het niveau wat inzakken, het zijn vooral de originaliteit van Mr A en Worst case scenario die dit album in mijn top 10 van 2007 doen belanden. Voor de rest een zesje...

Bij Play.com stond deze cd op 1 in het overzicht van 2007. Het is een heel aardige cd. Ik beluisterde 'm na the Wombats: een voorbeeld van net niet Indie Rock. Dit album is voor mij net wel Indie Rock. Redelijke tot goede tracks, lekker gespeeld, prima gezongen.

avatar van vigonoah
chansadres schreef:

Leuke cd. vooral mr A en Worried about Ray.
Maar wat is ELO?

vigonoah schreef:

Leuke cd. vooral mr A en Worried about Ray.
Maar wat is ELO?

Mooie vraag! Ik zag dat je 17 bent, dus ja dan weet je dit (nog) niet. ELO is the Electric Light Orchestra. Hun voorman was Jeff Lynne en hun grootste hit, van vele hits, is Mr. Blue Sky. Hun hoogtepunt hadden ze midden jaren 70 tot begin jaren 80.

Wat mij betreft een aantal zeer fijne nummers op dit album. Als het goed is, is deze plaat vanaf half maart ook in Nederland verkrijgbaar.

Heb hem in de UK al gekocht.

De link met James Blunt (daar doen ze voorprogramma's van) leg ik echter niet helemaal.

Hoe dan ook.........een paar brilant leuke singles staan er zeker op.

avatar van lauradance
dit album is in het begin heel leuk maar weet heel snel te vervelen.

avatar van MyLittlePony
Er zitten een aantal leuke nummers bij maar ook een aantal hele zwakke... vooral killer en the feeling you get when.. omdat er totaal geen tempo in zit en ze al na 30 seconden gaan vervelen. Worried about Ray en Cops and Robbers klinken wel lekker