De Pre Historie 1986 Vol. 2 (1998)

Alternatieve titel: De Ultieme Millenniumreeks: De Jaren 80

Belgiƫ
Label: EVA

1. Queen - A Kind of Magic (4:20)
  2. El DeBarge - Who's Johnny (3:56)
  3. Sandra Kim - J'Aime La Vie (3:05)
  4. Don Johnson - Heartbeat (4:16)
  5. Boris Gardener - I Want to Wake Up with You (4:18)
  6. Owen Paul - My Favourite Waste of Time (3:10)
  7. Falco - Rock Me Amadeus (3:11)
  8. Cock Robin - The Promise You Made (3:54)
  9. Prince & The Revolution - Kiss (3:46)
  10. Rob de Nijs - Alles Wat Ademt (3:47)
  11. Billy Ocean - When the Going Gets Tough, the Tough Get Going (5:42)
  12. Gary Numan - Are Friends Electric (5:20)
  13. Cliff Richard en The Young Ones - Living Doll (4:18)
  14. Survivor - Burning Heart (3:50)
  15. Mister Mister - Broken Wings (5:33)
  16. Duran Duran - Notorious (3:59)
  17. Orchestral Manoeuvres in the Dark - (Forever) Live and Die (3:35)
  18. Europe - The Final Countdown (5:07)
  19. MC Miker G en DJ Sven - Holiday Rap (4:26)
Zei ik bij een ander jaartal wat positiefs over Rob de Nijs' Banger Hart (zitten herinneringen aan), Alles Wat Ademt vind ik een draak van een nummer zoals ik dat van bijna al zijn nummers wel vind.
Ook hier geldt: veel jeugdherinneringen. Dit waren toch de nummers die ik tegenkwam in de top 40 als tiener.

Wat doet Gary Numan hier nou?

Het is niet alleen met alle gemak van de wereld het beste nummer hierop, maar komt volgens mij uit 1979.

avatar van LucM
Gary Numan (heropgenomen nummer) vind ik ook het beste hierop, de nummers van Queen, Prince en Cock Robin vind ik ook prima.
Sandra Kim is een guilty pleasure, Cliff Richard en The Young Ones vind ik hilarisch en het nummer van Europe heb ik ook steeds graag gehoord.
Echte draken staan hier niet op, #4, #14, #15 en #19 vind ik minder.

avatar van dvdschaaf
LucM schreef:
Echte draken staan hier niet op.

Dan verschillen we hier van mening. Ik vind #4, 5, 6 en 19 verschrikkelijk!!!

avatar van LucM
Die nummers ben ik ook niet erg wild van maar een hekel eraan hebben is nog wat anders.

Ik vind 17 redelijk vreselijk. Nooit wat aan gevonden, dat nummer.

#15 vind ik nu wel weer grappig doordat het in GTA Vice City voorkomt.

avatar van bikkel2
Een kleine 3 hier . Het blokje 12 t/m 17 overtuigd het meeste .
Queen's A Kind Of Magic wil ik op gepaste tijden nog wel eens leuk vinden , maar oh jee , wat hebben ze toch veel betere singles gemaakt .De Miami Vice neprock van Don Johnston is stuitend en wat fijn dat we niets meer hebben vernomen van Sandra Kim .
The Holliday Rap is hevig verjaart , maar brengt me wel weer even terug in mijn staptijd . Boris Gardner ... een niemendalletje , maar wel weer een liedje die niemand kwaad doet .
Europe , tja het is een soort van rockclassic en goed bedacht , maar ik kan het echt niet meer aanhoren . Cock Robin , ken net , en Prince heeft mij nooit kunnen overtuigen met dit lied ( irritant hijgerig kopstemmerje .) Moeizame verzameling .... een krappe voldoende .