Cat Power - Jukebox (2008)

Label: Matador

1. New York (2:00)
  2. Ramblin' (Wo)man (3:47)
  3. Metal Heart [2008 Version] (3:53)
  4. Silver Stallion (2:52)
  5. Aretha, Sing One for Me (3:12)
  6. Lost Someone (2:50)
  7. Lord, Help the Poor & Needy (2:37)
  8. I Believe in You (4:07)
  9. Song to Bobby (4:17)
  10. Don't Explain (3:50)
  11. Woman Left Lonely (4:07)
  12. Blue (4:01)
  13. I Feel * (2:47)
  14. Naked, If I Want To * (2:36)
  15. Breathless * (5:04)
  16. Angelitos Negroes * (7:33)
  17. She's Got You * (3:29)
  18. Could We * (2:25)
  19. Fortunate Son * (4:22)
avatar van sq
sq
Net weer verbaasd gekeken naar de lage waardering vandeze Cat Power. Het zal aan mij liggen, maar bij mij is het precies tegengesteld als met de meesten hiervóór. Ik kende Cat Power al enige tijd, werd nooit zo geraakt door (wat ik kende van ) de albums hiervoor, maar ben met deze pas ´fan´ geworden.
Ik kocht deze samen met het veelgeprezen You Are Free, die ik gewoon meebestelde ´kan me er geen buil aan vallen gelet op de MuMe waarderingen moest ie nog beter zijn dan deze en het was nog een aanbieding ook. Ik vind deze toch veel, veel beter. Komt misschien deels door het repertoire, maar ook de manier van zingen is met meer gevoel, meer bluesy. Ook de klank van haar stem zelf (en ook dat is bij deze meer dan bij alle vorige albums) trekt mij enorm aan en doet me wel een beetje denken aan Marianne Faithfull.
Ik denk dat ik de volgende gewoon blind wel kan kopen.

avatar van Choconas
Erg overtuigend coveralbum van Cat Power, waarop de zangeres er prima in slaagt de liedjes naar haar hand te zetten. Het ligt er op dit album niet zo dik bovenop dat het om vertolkingen gaat, liedjes als Blue en New York zijn zelfs niet meteen als zodanig herkenbaar. De fraaie, vrij sobere arrangementen en het prettige stemgeluid van Cat Power maken Jukebox een aangenaam album om naar te luisteren. Overigens, Cat Powers nieuwe, eigen nummer Song to Bobby en de nieuwe versie van Metal heart mogen er ook zijn!