De Uitverkorenen - Van Wieg Tot Graf (1998)

Label: Ramp

1. Verbazingwekkende Ontdekkingen (2:18)
  2. Strijd der MC's (4:07)
  3. Sluwe Verslinder (4:26)
  4. Gasten Proberen (3:12)
  5. Van Wieg Tot Graf (7:05)
  6. In de Tussentijd (4:14)
  7. Zweterige Handpalmen (4:29)
  8. Vroeger Was Je Braaf (4:23)
  9. Ik Lever een Boodschap (5:04)
  10. Beste Beentje Voor (3:23)
  11. Toffe Drum (2:52)
  12. Irritante R (6:43)
  13. Jasperianus / Draadloze Mic (2:48)
  14. Alles Wat Ik Kan (3:59)
  15. Nederhop of D'r Onder (3:52)
  16. Wet Hielenlikker (2:15)
  17. Vredesmachteloos (3:51)
  18. Bonus Beat (2:07)
avatar van Jofeljoh!
Jammer dat hier nog geen berichten staan, want dit is toch wel een van de meest ondergewaardeerde nederhop acts. Zéker in de tijd dat deze cd uitkwam en het toch nog steeds Osdorp Posse wat de klok sloeg.

Ik kocht deze cd op de gok nadat ik "Irritante R" had gehoord op De Posse 2 (?). Erg grappige tekst (lekker over de top), lekkere snelle beat en flow.

Ik heb geen moment spijt gehad van de aankoop. De CD is een afwisseling van serieuze teksten, met net even een vleugje humor er doorheen, en gewoon pure humoristische teksten. "Wet hielelikker" wordt briljant opgebouwd, de frustratie druipt er begrijpelijk van af. De afsluitende sample is dan ook een mooie droge afsluiting.

In hun muziek maken ze veelal gebruik van humoristische geluidseffecten, skits en samples uit tv-series. Dit geeft een erg origineel geluid aan het album. Het klinkt ook allemaal een stuk 'verder' en volwassener dan de meeste eendagsvliegen die het spoor van de OP probeerden te volgen.

Het is jammer dat het daarna relatief stil is gebleven. Geloof nog wel een album en een nummer dat nog weleens op TV werd gedraaid. Voor de liefhebbers die nederhop ondanks 'alles' een warm hart toedragen is dit album absoluut een aanrader.

avatar van Boermetkiespijn
Zonder twijfel is "Irritante R" het hoogtepunt van deze plaat. Wat heb ik die als jonge tiener grijs gedraaid