Tyketto - Closer to the Sun (2026)

geen stemmen

Label: Silver Lining

1. Higher Than High (4:21)
  2. Starts with a Feeling (4:50)
  3. Bad for Good (3:55)
  4. We Rise (4:01)
  5. Donnowhuddidis (3:27)
  6. Closer to the Sun (5:01)
  7. Harleys & Indians (Riders in the Sky) (3:53)
  8. Hit Me Where It Hurts (3:59)
  9. The Picture (5:13)
  10. Far and Away (4:14)
  11. The Brave (5:34)
  • vanaf 20 maart te koop
avatar van BlauweVla
De hoes doet het erg lijken als een soloalbum van Danny Vaughn, terwijl afgaande op de recente live beelden op YouTube zie ik toch echt al een hechte band op het podium spelen. OK van de originele line-up is buiten Vaughn er niemand meer bij, maar Ged Ryland en Chris Childs zijn al heel lang een belangrijk deel van Tyketto, daar wordt zo een beetje aan voorbij gegaan.
Het eerste vrijgegeven nummer "Higher Than High" vind ik alleraardigst! Halverwege komt er een lichte Aerosmith vibe naar voren. Gek genoeg vind ik het, als ik het als openingstrack moet zien, wat vreemd. Het zou beter werken als opvolger na een echte openingsknaller. Het is in de stijl zoals van Tyketto vooral vanaf het tweede album bekend is en dat vind ik op zich zeker niet verkeerd. Qua geluidsmix is het net als op "Reach" niet helemaal mijn smaak. Daar hebben bij mij het tweede album en zelfs "Dig in Deep" de voorkeuren. Het is wel een echt rockgeluid, laat ik het zo maar zien. En het heeft een zekere live feel.